Црвени аларм за БиХ- Изузетно опасно вријеме

За регију Мостара, односно југ Босне и Херцеговине, за данас је упаљен црвени метеоаларм.

Босна и Херцеговина 30.07.2020 | 07:40
Црвени аларм за БиХ- Изузетно опасно вријеме

Црвени метеоаларм је упаљен због високих температура које ће износити између 39 и 41 степен. Црвени метеоаларм означава изузетно опасно вријеме.

"Изузетно интензиван метеоролошки догађај је прогнозиран. Велика штета и незгоде су могуће на великом подручју и то у већини случајева с опасношћу по живот. Често се информишите о очекиваним метеоролошким условима и ризицима. Слиједите наредбе и савјете дате од стране ваших државних тијела у било којим условима и будите спремни на изванредне мјере", наводе из Европског метеоролошког сервиса Метеоаларм.

У четвртак ће у Босни преовладавати сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. У Херцеговини претежно сунчано. У послијеподневним сатима у Босни је могућ понеки локални пљусак са грмљавином. Вјетар слаб до умјерене јачине. У Босни вјетар сјеверног и сјевероисточног смјера. У Херцеговини вјетар југозападног смјера. Јутарња температура зрака већином између 14 и 19, на југу земље до 25, а највиша дневна температура зрака већином између 30 и 35, на југу земље до 40 ступњева.

У петак се у Босни и Херцеговини се очекује већином умјерено облачно. У послијеподневним сатима локални пљускови са грмљавином су могући широм Босне и на сјеверу и истоку Херцеговине. Вјетар слаб до умјерене јачине. У Босни вјетар сјеверног смјера. У Херцеговини вјетар југозападног смјера. Јутарња температура зрака већином између 15 и 20, на југу земље до 26, а највиша дневна температура зрака већином између 29 и 34, на југу земље до 38 ступњева.

У суботу ће у Босни и Херцеговини бизи сунчано вријеме уз малу до умјерену наоблаку. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Јутарња температура зрака већином између 14 и 19, на југу земље до 24, а највиша дневна температура зрака већином између 29 и 34, на југу земље до 39 ступњева.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар