Дом народа ПСБиХ данас доноси финалну ријеч о бужету

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ данас ће одржати сједницу на којој ће бити ријечи о извјештају Заједничке комисије оба дома парламента о постизању идентичног текста закона о буџету институција Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 29.07.2020 | 07:34
Дом народа ПСБиХ данас доноси финалну ријеч о бужету

Заједничка комисија за усаглашавање текста Закона о буџету, чији је предлагач Предсједништво БиХ, усагласила је у понедјељак текст на начин да у даљу парламентарну процедуру буде упућена верзија која је раније усвојена у Дому народа парламента БиХ, а што је Представнички дом подржао.

Према пословницима домова, уколико и Дом народа ПСБиХ усвоји Извјештај Заједничке комисије, Закон о Буџету институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза Босне и Херцеговине за 2020. годину сматраће се донесеним.

Укупан износ овогодишњег буџета је 1,8 милијарди КМ, од чега је 996 милиона КМ планирано за финансирање институција Босне и Херцеговине, док је остатак планиран за сервисирање вањског дуга.

Делегати би се на шестој хитној сједници Дома народа требало да се изјасне и о давању сагласности за неколико међународних споразума и уговора.

Почетак сједнице заказан је за 12 сати.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јозо Перковиц-Бабиц

29.07.2020 06:10

Јел се ради о будзету за 2021? Пола текуце године је вец иза нас!

ОДГОВОРИТЕ