Због неодговорних грађана биће строже мјере

Општински штаб за ванредне ситуације у Српцу констатовао је да је епидемиолошка ситуација у овој локалној заједници забрињавајућа, јер је у посљедње двије седмице  дошло до ширења вируса корона за шта су, углавном, криви грађани који не поштују заштитне мјере. Због тога ће наредних дана услиједити предузимање репресивних активности надлежних органа, што значи да ће неодговорни бити санкционисани.

Вијести 27.07.2020 | 18:04
Због неодговорних грађана биће строже мјере

Да стање постаје алармантно, потврђује чињеница да је за само три дана  евидентирано осам новозаражених вирусом корона, а велики број лица имао је непосредни контакт са обољелима. Због тога се, према ријечима епидемиолога Тамаре Никичевић, очекује повећање броја обољелих.

Епидемиолошка служба Дома здравља не може да стигне да одговори на велики број позива грађана, који тврде да имају повишену температуру и да страхују јер су били у контакту са зараженим особама. 

„Не можемо да стигнемо да их све тестирамо и испитамо, али очекујемо већи број  заражених. На срећу, већина има блаже симптоме болести, али се мора почети са ригорозним мјерама заштите“, каже докторка Тамара Никичевић, епидемиолог у србачком Дому здравља.

Директор ове здравствене установе Мирко Стојић такође је  потврдио да су се грађани опустили, те да не поштују прописане мјере, што је нарочито изражено у посљедње двије седмице.

Закључено је да надлежни органи и службе већ данас почну са појачаном контролом и  кажњавањем неодговорних грађана, али и власника трговинских и угоститељских објеката који не воде рачуна о употреби заштитних средстава и потребне физичке дистанце. 

Такође, почетак рада Дјечијег вртића „Наша радост“ биће пролонгиран за још седам дана, иако су сви радници и малишани изашли из изолације. Директорка Дијана Миланковић рекла је да влада велики притисак родитеља да ова предшколска установа што прије настави са радом, али да ће се одлука о томе донијети у складу са епидемиолошком ситуацијом.

(БН/С.К.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Завршница

27.07.2020 21:20

Само репресија. Браво! Све у складу с агендом. Само не заборавите да онај горе све нас чека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врбас

28.07.2020 06:13

Па шта друго људи и могу учинити него кажњавати неодговорне. У вријеме ванредног стања и полицијског часа када су кажњавали онда смо били Сјеверна Кодреја, није ваљало. Не ваља ни ово. Човјек направи фешту гдје има 270 гостију. Да ли је то у реду? Није . Да му је дошла полиција и забранила окупљање било би дрвље и камење на полицију. Да су га ујутро новчано казнили, опет би критиковали инспекцију. Нама ништа не ваља, а понашамо се неодговорно. А на тој фешти су се изгледа многи заразили. Да имам моћ, за 24 сата би сви са феште били на Туњицама. Гости по 270 дана а домаћин дупло. То би нама свима била најбоља порука како да се понашамо. Или сахране. Преко 100 људи трчи под шатор да ждере. Да, баш да ждере. Ми смо на нивоу каменог доба.

Name

Сретен

27.07.2020 21:48

Тако и треба неки дан феста триста људи и ником ниста ко је то дозволио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.07.2020 22:27

А клосарац,илиц,мазалица,таминдзија,петковиц,висковиц,...јесу ли они одговорни?