"Ситуација и даље тешка, и млади људи у тешком стању"

Вршилац дужности директора Болнице "Свети врачеви" у Бијељини Златко Максимовић изјавио је данас да је ситуација у вези са вирусом корона и даље веома тешка, те да су тренутно у ковид болници 44 болесника.

Република Српска 27.07.2020 | 13:00
"Ситуација и даље тешка, и млади људи у тешком стању"

"Имамо младе људе са 23 или нешто више година који су у тешком стању. Ту је и пацијент који има нешто више од 40 година, а имамо и четири пацијента на неинвазивној механичкој вентилацији. То је врста респиратора, само што пацијенти нису интубирани", рекао је новинарима Максимовић након састанка којем су присуствовали директори свих здравствених установа са подручја Бијељине, Угљевика, Лопара, Пелагићева и Доњег Жабара.

Он је истакао да се у болници свакодневно организују састанци Кризног штаба, те да су због тога и позвали све директоре здравствених установа које гравитирају бијељинској болници и који се баве примарном здравственом заштитом.

"Имали смо висок степен сагласности када су у питању мјере које треба предузети у наредном периоду", рекао је Максимовић.

Он је нагласио да је на састанку Кризног штаба Болнице констатовано да се епидемиолошке мјере не поштују или се не поштују у довољној мјери.

"Здравствени радници ће наступити према градском и општинским кризним штабовима са захтјевом да се епидемиолошке мјере стриктно поштују. Кризни штабови су одговорни за поштовање и спровођење епидемиолошких мјера", истакао је Максимовић.

Он је захвалио директорима здравствених установа на одзиву, истакавши да ће здравствени радници дати све од себе да би се побољшала тешка епидемиолошка ситуација, те да је упућен захтјев за повећање капацитета ковид болнице у Бијељини.

"Има проблема и око повећање потрошње кисеоника. Ми смо због тога ту да рјешавамо проблеме. Вјерујем да ће и обећања надлежних бити спроведена у дјело", рекао је Максимовић.

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић изјавио је да је епидемиолошка ситуација у Лопарама стабилна, те да имају четири особе позитивне на вирус корона са благим клиничким симптомима или без симптома.

"Имали смо срећу да до 29. јуна нисмо имали ниједну особу заражену вирусом корона", рекао је Нешковић, нагласивши да епидемиолошке мјере које су тренутно на снази треба максимално поштовати. 

(БН/СРНА)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Милан

27.07.2020 11:21

Јако је битно шта је рекао Нешковић директор Дома здравља општине Лопаре која нема укупно 50 становника а неважно је шта има да каже директор Дома здравља у Бијељини која има само 100 хиљада становника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.07.2020 13:20

Са вама, младима је јако теско, готово немогуце презивјети. Зато одлазе

Name

Семберац

27.07.2020 14:16

Ја вјерујем у Др Златка. Уколико он ниста не уради онда се није могло.

Name

Ре сенберац

27.07.2020 21:23

Ниста неце моци од мице трецине. Овај га омаловазава. Плаце за ловрицком.

Name

Саво

28.07.2020 10:16

Јако је битно да се у Лопарама не постују никакве мјере. Свако веце кафици су пуни омладине. Мали простори, да је то бар напољу. О каквим мјерама Несковиц прица!! Зиви се као да корона не постоји. Млади су преносиоци короне, разумијем да омладина хоце да узива, али толики број у затвореном простору је опасност од заразе.

Name

Симо

27.07.2020 11:21

БРАВО ДОКТОРЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало народе

28.07.2020 10:22

Кад це народ да схвати, само ми сами моземо сузбити корону. Бар мало се придрзават правила, ако то уопсте и помазе. Посто сваки дан несто ново стизе. Не смије цовјек ни касљат..ни кихат, одма корона

Name

....

27.07.2020 12:10

Одавно су млади у овој земљи у тешком стању,и млади и стари и средње године и дјеца сви смо ми у тешком стању....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

27.07.2020 13:11

И тих 50 зиве у 50 куца.Сва им дјеца у иностранству.Мозе их он сам сваки дан обици...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рере

27.07.2020 21:34

Бас је страсно,број заразених је 0,01%

ОДГОВОРИТЕ