ПДП: Новац није проблем за пружне прелазе

Пружни прелази у Бањалуци нису адекватно обезбјеђени. Тврде то у Градском одбору ПДП-а. Јутрос су њихови чланови оставили неколико порука за градску управу на пружном прелазу у Дервишима, гдје се догодила трагедија прије пола године. 

Република Српска 26.07.2020 | 19:59
ПДП: Новац није проблем за пружне прелазе

Аутоматизоване рампе – рјешење је за све проблеме на пружним прелазима у Бањалуци. Тврде то у ПДП-у. Кажу да у граду Бањалука постоји 29 пружних прелаза. Андреин крст као један од саобраћајних знакова који је поставаљн на прелазима - није довољан.

Поручују да је неопходна и јака свјетлосна сигнализација за коју је према њиховој рачуници неопхподно издвојити  од 8 до 10 хиљада марака. 

"Хајмо узети хипотетички да се на ових 29 прелаза не налази ни један саобраћајни знак, на сваком пружном прелазу у Бањалуци може се за 250.000 марака ријешити проблем. Толико нас је за протекле четири године мандата коштао трећи потпредсједник Скупштине  Града Бањалука", каже Иван Бегић, предсједник Младих ПДП-а Бањалука.

У ПДП-у тврде да новац није проблем – јер постоји рјешење како да се обезбједи. 

"У буџету под ставком 'буџетске услуге' предвиђено је 3 милиона марака, са те позиције би се могла обезбједити средтсва за ову намјену. Или исплате по судским рјешењеима. Ту су ове године предвидјели 700.000", каже Драган Милановић, потпредсјендик Градоског одбора 

Последња трагедија на пружном прелазу у Дервишима догодила се прије пола године. Тада су изгубљена су два живота. Градоначелник Бањалуке пребацио је надлежности у вези са проблемима на пружним прелазима на јавно предузеће Жељезнице РС.

Из ПДП-а поручују да пребацивање одговорности није рјешење –  јер се трагедије морају спријечити.  

У Републици Српској у последњих девет година од директног удара воза погинуло је 26 особа.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар