Градишка: Спријечен шверц 55 килограма марихуане

На граничном прелазу Градишка на излазу из БиХ спријечено је кријумчарење 55,4 килограма марихуане откривене у теретном возилу црногорских регистарских ознака, саопштено је из Граничне полиције.

Република Српска 25.07.2020 | 17:27
Градишка: Спријечен шверц 55 килограма марихуане

Дрога је откривена ноћас на другој линији граничних провјера приликом детаљне граничне контроле теретног возила "фијат дукато".

Прриликом прегледа, уз кориштење специјалистичке опреме коју је Граничној полицији БиХ донирала Влада Њемачке, полицијски службеници су у страницама возила обложеним дрвеном облогом, уочили неколико пакета облијепљених прозирном фолијом.

О догађају су обавијештени тужилац Тужилаштва БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ, према чијим су наредбама службеници Јединице Граничне полиције Градишка лишили слободе возача, држављанина Црне Горе и претресли возило.

Након извршеног претреса возила и вагањем, утврђено је да је ријеч о 50 пакета укупне тежине 55 килограма и 402 грама марихуане.

Уз извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлаштен промет дрогом, држављанин Црне Горе биће предат Тужилаштву БиХ.

Директор Граничне полиције Зоран Галић рекао је да је ова акција, али и претходне акције спречавања кријумчарења људи, дроге и акцизне робе наставак активности с циљем откривања и процесуирања кријумчара и пресијецања организованих криминалних група.

"Опредијељеност Граничне полиције БиХ је перманентна заштита границе и борба против прекограничног криминала и илегалних миграција", навео је Галић.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЦГ

26.07.2020 06:32

Вози Мило вози

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРОИН ДРЗАВА

26.07.2020 07:53

А НЕ МОГУ КОД НАС ЛАКЕ ДРОГЕ. САМО ТЕСКЕ. ПА МИ СМО ХЕРОИН ДРЗАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

26.07.2020 09:23

Ха ха.... Ал је родило ове године!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

26.07.2020 13:32

Стварно не знам засто су заплијенили ту посиљку.... Цариник који је то откријо имаце огромне проблеме са власником посиљке, ставио си мету на чело а посиљка је ионако била у транзиту....

ОДГОВОРИТЕ