У име сваке сузе и ране коју сте срамним захтјевом отворили - ОСУЂУЈЕМО

Општински одбор Српске демократске странке Источна Илиџа најоштрије осуђује захтјев Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ да им се исплате посланичке плате за ратне године.  - У име страдале дјеце, ојађених мајки, погинулих другова, сахрањене браће, у име крвавог Српског Сарајева и костију које смо на рукама износили. У име сваке сузе и ране коју сте срамним захтјевом отворили. У име правде, истине и мјеста гдје се стварала Република Српска. У име усана које више не говоре, а које су све дале – осуђујемо, поручено је у саопштењу ОО СДС-а Источна Илиџа.

Република Српска 25.07.2020 | 13:39
У име сваке сузе и ране коју сте срамним захтјевом отворили - ОСУЂУЈЕМО

Саопштење за јавност ОО СДС Источна Илиџа преносимо у цјелости:

Деведесетих година Српска демократска странка, као народни покрет усмјерен против силе и неправде, уједињен у одбрани српства и свог народа, куцала је једним билом и дрхтала једним срцем за цијелу Републику Српску, у чије су темеље положени херојски животи наше дјеце, храбрих бораца, наших сестара и браће – истинских стваралаца Републике Српске. 

Данас, двијехиљадитих, опет куцамо као једно, у одбрани части и достојанства погинулих, њихових породица, ратних војних инвалида и свих жртава рата, али и интегритета самог појма „ствараоци Републике Српске“.

Општински одбор Српске демократске странке Источна Илиџа најоштрије осуђује захтјев Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ да им се исплате посланичке плате за ратне године. 

У име страдале дјеце, ојађених мајки, погинулих другова, сахрањене браће, у име крвавог Српског Сарајева и костију које смо на рукама износили. У име сваке сузе и ране коју сте срамним захтјевом отворили. У име правде, истине и мјеста гдје се стварала Република Српска. У име усана које више не говоре, а које су све дале – осуђујемо!

На чело Републике Српске данас су стали ратни профитери. Судбину нам кроје они који никада нису прегазили педаљ земље војничком чизмом. Свима су пуна уста Републике Српске, а џепови новца грађана, док нам се дјеца лијече порукама оператера и хуманошћу добрих људи.

Прст у око је овај захтјев, којим се у исту раван ставља сигурна посланичка клупа и хладни војнички ров. Гдје се на исту листу заслужних уписују ратни профитер и погинули српски борац. Гдје се хиљаде и хиљаде траже, а заслужнима даје милостиња. Гдје су исконски ствараоци на маргини друштва, које срља у пропаст, политиком садашње власти.

Због Српске Илиџе и Српског Сарајева, због данашње Источне Илиџе и Источног Сарајева, којима власт похрли само пред изборе, због сваког дјетета погинулог борца, сваког ратног војног инвалида, сваке унесрећене породице, због наше прошлости и будућности – искористићемо све расположиве механизме да спријечимо реализацију срамног захтјева људи којима је Република дала све, а они њој ни поштовање, наведено је у саопштењу ОО СДС-а Источна Илиџа.

(БН)

Коментари / 60

Оставите коментар
Name

Драго

25.07.2020 11:51

Тако је свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО

25.07.2020 12:10

Нема се шта додати,БРАВО!!!

Name

Иван

25.07.2020 12:26

Доста кукања вас кои сте добили све радна мјеста станове мјесецно примања великајасам борац прве категорије цетири године ратовања имам72 марке ниста висе треба да станете да ими добијемо неки динар вис само да је вама и мисмо могли да погинемо као васи који су дали зивоте

Name

Нñнннннн

25.07.2020 12:35

Свака вам цас

Name

Ннннн

25.07.2020 12:35

Стојимо у васим редовима да се оцистимо од зла.

Name

Ре Иван

25.07.2020 12:47

Због мртвила и неорганизованости бораца од пост ратног времена до данас смо упали у сиромаштво безнађе! Да су они били организованији била би сигурно боља Српска

Name

МОЈ БРАТЕ

25.07.2020 13:11

КАСНИТЕ ВИ МОМЦИ. УЗЕЛИ СУ ГАНГСТЕРИ СТА СЕ ИМАЛО УЗЕТИ.

Name

Ре

25.07.2020 13:52

Крајисник и Додик ( потписник-Ствараоц Федерације) су ојадили овај народ висе од Турака.

Name

Гојко

25.07.2020 14:16

Свака цаст и свака подрска...Немасе ста исплатити и наградити људе који су били ратни профитери доксу борци гинули и били на првој борбеној линији а они се возали и иза ледја бораца правили разно разне економије на којима су узгајали свиње и рибу и сваста несто радили за своје добро а борци јели сланину сто је скупљана по селима..Срамно да сада такви људи тразе неку надокнаду а сав народ зна стасу били и стасу радили...

Name

обрваш

25.07.2020 15:23

да је Крајишник остао на власти, био би као Додик сада, све би опљачкао, али ипак Додик је нанадмашан лопов.

Name

Секспир

25.07.2020 21:56

Горан Сеховац је предсједник удрузења Илидјански борац и изузетно грлат галамдјија, до рата дечко са села од Калиновика живио у Недјарицима , кокуз био, данас власник угоститељски објеката у Лукавици и на Јахорини , станиви, куће, аута...., одакле то све ?? Он је прица за себе.... Прави борци гладују , до рата имали све, данас биједа. Сутра нека се зарати тешко це ко пушку узети , први би разгулио. Младост сам оставио у рову да се Додик и слични курце преко нас и пљују по мртвим борцима и понизавају нас. Оваква багра и власт је гарант да це РС нестати , зато Бакир прица то сваки дан, јер смо ми као народ дубоко подијељени.

Name

Питање

26.07.2020 04:51

Дали су заостатак тадасњих плата добили борци у рововима

Name

Славонац

25.07.2020 11:51

Какви су они ствараоци дај да видимо њихове имовинске картице ста су имали прије рата а ста сад како мозе бити ствараоц неко који није био ни једне секунде у рату срам вас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, Јоксим

25.07.2020 14:01

Свим оним тзв Ствараоцима, који од метка и гранате погибоше у стварању подићи споменик (не сјећам се да је било, можда гријешим). Од празних прича, фино срочених, до суза дирљивих, немамо ништа. Ако још постоји борачка организација, нека организују превоз из свих општина 20ак бораца (сасвим довољно) пред Скупштину на протест на дан усвајања одлуке. Ако то не може урадити нека се распусте све борачке организације, тим прије што у већини њих појединци гоњају личне интересе. Да није тако од настанка не би нам ово ни радиле власти. Борци су били понижени и у вријеме СДСа, сада су згажени.

Name

Ре

25.07.2020 14:19

Како мозе неко бити стварала Р С онај који је из рата изасо сто пута богати него сто је отисо у рат ,све њих треба испитати поријекло имовине и све бесправно стецено одузети,,,све ратни профитери и лопови а момо посебно

Name

Ненад

25.07.2020 16:28

Нема потребе испитивати поријекло имовине него без икаквог испитивања смјестити их иза ресетака до краја зивота.

Name

Трн

25.07.2020 11:53

Смрт фасизму слобода насим народима који су вијековима зивјели заједно у миру и без национализма постујем све добре људе који се не дијеле по вијерскоји нацîоналној припадности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека

25.07.2020 14:12

Браво

Name

НИКАД НИЈЕ БИЛО СУЗИВОТА

25.07.2020 21:30

Овакав дрзак коментар иако нема везе са темом заслузује одговор.Три народа нису зивјела заједно у миру и без национализма. Васе агресивно понављање лази неце је уцинити истином. Заједниства и сузивота је било само у два тренутка историје у вријеме Краљевине и СфрЈ. Кроз период турске окупације Турци и њихови домаци сарадници насилно су одводили малу дјецу, зенску дјецу да буду сексуалне робиње у харемима, а муску да буду војници оне исте дрзаве која се изивљавала над њиховим родитељима. Због тога су многи своју зенској дјеци правили озиљке и рањавали их по лицу како не би биле одведене.Муску дјецу су скривали од отомана и њихових слуга. Сваки бег имао је своје слуге/робове хрисцанске вјере, који су биле злостављани муцени, без права на сопствену имовину и без права да путују тадасбјим превозним средствима-коњима, нису смјели да носе мац, као "невјерници" плацали су висе порезе, а пред турским судом нису могли да добију задовољење правде уколико им је неки муслиман нанио неправду.У 1. свјетском рату злоцини од Муслимана и Хрвата поцињени су не само над Србима БиХ, вец су пресли и у Мацву (Србију) и разапињали зене и мускарце на крстове. У 2. свјетском рату геноцид који је страсан не само по бројевима вец и по нацину на који су људи (без икакве разлике и мускарци и зене и дјеца и бебе) убијани од стране босанских Муслимана и Хрвата, нароцито у Подрињу и Херцеговини. У задњем рату опет протјеривање Срба из Сарајева ( поцело 1992. и прије званицног поцетка рата а кулминирало 1995), Мостара, Зенице и других мјеста.Ту су и други злоцини.Дијете коме је урезиван крст на тијелу, силована и убијена 12огодисња српска дјевојцица из Сарајева итд. Данас кад се Аја Софија(првобитна црква) претвара у дзамију видимо радост, ликовање и оправдавање тог варварског цина у 21. Вијеку код 95% Босњака. О КАКВОМ ВИСЕВЈЕКОВНОМ СУЗИВОТУ И ТОЛЕРАНЦИЈИ ВИ БОСЊАЦИ ПРИЦАТЕ? ИМАТЕ ЛИ ИМАЛО СРАМОТЕ У СЕБИ КАД ТО ИЗГОВАРАТЕ????

Name

Свако

25.07.2020 12:01

Може поставити неки захтјев. Зашто не осудите вође опозиције који су улизички пристали на суманути захтјев "стваралаца"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је такооо

25.07.2020 12:02

Од ријеци до ријеци!!!!! Дезерери и ратнипрофитери увезани у криминалну хоботницу!!!харају у корони као иу рату и после рата !предратни голаци хостаплери пресудјивани криминалци опљацкали народ док су пљацкали народ трпали у ровове а у корони у куцееее!!барааа криминалнааа дебелоо пустила коријење! Дијаспора це тразити одстетуод асоцијацијеее као и зртве ратаа уцесници рата профитери и дезерериии пред закон и одузимање имовинееее !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дика

25.07.2020 12:04

Борци ако вас има То пискарање по порталима је без везе. Као прво они су оцекивали или оцекују васу реакцију односно фрустрације. Зато су јавно Додик у сурадњи са Крајисником изасли пред камере. Да се мало глођете и нервозу истресате путем портала. Сада це пред Скупстину па це србовати које веци бранилац а ко стварао РС. Тако Миле са вама влада. И док је нас оваквих какви смо владаце дозивотно! Зато оставите те коментаре по страни Него мотку у руке бори се и ником не покори се! Поготово Не дезртерима и ратним профитерима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРУН ИЛИЈА

25.07.2020 13:36

Само Истина нас може ослободити. Подигнимо погнуте главе, покажимо достојанство. У славу Бога и наших часних Предака и за добробит наших Потомака рецимо коначно НЕ неправди, клептократији и квислинзима.

Name

Ако

25.07.2020 12:04

Узимате хљеб из уста ствараоцима, ста је 300-400 хиљада наспрам њиховог дјела?

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

25.07.2020 12:05

Хоће ли наш Миркан осудити срамни захтјев. Хоће, хоће али мало сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2020 13:52

Миран је један од потписника

Name

Раде

25.07.2020 12:08

Употпуности подржавам осуду и сваку изговорену ријеч. И сам сам четири године провео у рову, а данас ме ови несој од људи прогони и малтретира. Народе републике српске и поштени борци, треба признати да и међу "ствараоцима" како себе назваше има поштених људи и да нису крали и таквима треба признати нека права да могу на мјесечном нивоу остваривати, а ратним профитерима треба јасно рећи ко су и како су дошли до силнога богатства и исте позатварати на вјечну робију, јер су у тим тешким тренуцима крали и узимали од напаћеног народа РС. А зашто сви ми у Републици Српској нисмо спремни да дигнемо глас и овако жустро реагујемо, па и на улице да изађемо, против оволикога криминала и пљачке РС и свију нас, јер нас пљачкају јавно и отворено нам се у очи смију. Гдје смо ту да ове силне лопове спријечимо и да се изборимо како смо се изборили од 92 до 95. Вјерујте ми да јо ово ситница што ствараоци траже у односу колико краду ови на власти, срам да их буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

25.07.2020 16:57

Све сте ви то Раде одлицно написали.Нити сам био у рату нити сам дезертер нити профитер,али увијек би стао иза правих бораца.Али требамо бити свјесни било је подјела у рату,а тек у миру та подјела је постала јос веца.Ови сто себе називају ствараоцима па и оснивацима СДС су сви на страни Снсд и Додика,а они су сви ратни профитери.Треба додати да цак и медју борцима има ратних профитера који це стати на страну ових ткз.ствараоца и ратних дезертера и профитера.Зар то није било све видљиво на последњим окупљањима у Бања луци гдје су борци стали на двије стране.Па било је и цијепања борацких књизица као сто је онај ако се не варам мајор из Херцеговине то јавно урадио.Ни један окупатор није био толико зло као сто смо сами себи.

Name

Перо ложач

25.07.2020 12:17

То су највећи рушитељи и не само они већ сви политичари из Бих тог времена. Зар стварно неко још мисли да је тако било и да је из неких верских или незнам каквих разлога почео рат. Рат је почео само из једног разлога а то је зато што су то светски моћници хтјели, уосталом као и све један рат после 2 св рата. Па само се вратите 30 год уназад и све ће вам бити јасно. Тачно су дозирали када, гдје и колико треба погинулих. Коме и колико територије а нарочито су водили рачуна кога ће од политичара изабрати да то спроводи што значи да су и Милошевић, Туђман, Изетбеговић и сви остали пажљиво бирани као болесници који то могу водити. У свему томе су испаштали народи који и сада нажалост не желе чути а можда и не могу јер су колективно залуђени... Какве битке и какви бакрачи. Све је пажљиво праћено и вођено из Пентагона. Зар стварно неко верује да су хрвати водили олују и бљесак и да су били неки борци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

25.07.2020 12:20

Добро речено и добро срочено, ал шта имам ја од тог!? Ништа, баш ништа. Господо драга па ви сте устоличили ове данашње на власти дезертере, профитере, лооове и шта ја знам шта све не. Ви сте кренули после рата овим њиховим данашњим стазама и народ је тражио излаз у њима. Нажалост данас видимо да су гори и од вас. Додуше док смо се ми преусмјеравали да изаберемо друге, они су се преусмјерили на промјену дреса тако да смо скоро поново изабрали исте уз наравно добар додатак дезертера. Шта даље, ја више стварно не знам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

25.07.2020 12:23

Жива истина.Срамота,иза овога се нешто мутно провлачи.Шта видјећемо.Ово је додикова манипулација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРУГОВИ МОЈИ РАТНИ

25.07.2020 12:27

ЗА КОГА СТЕ ГЛАСАЛИ,ПРОДАНА БАГРО?И ЈОПЕ ЋЕТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Моји ратни другови

25.07.2020 14:03

Јопе, него шта !!!

Name

саса јеремиц

25.07.2020 12:27

страсно ста смо доцекали висе би волио да сам страдао него да ово гледам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги борци,

25.07.2020 12:31

никад нисте стали у одбрану угрозених па ни самих себе. Васе колеге су у малим групама протестовале, неки и страјковали гладју, а ви сте се оглусили о њихове потребе изахтјеве. Требало је да се континуирано борите за васа права , а ви сте били само гласаци, како Сдс а, тако потом и СНСДа , не зелеци ниста мијењати. Никад нисте никог подрзали, задовољни својим представницима, које су вам наметнули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драги борци Петар Добој

25.07.2020 12:39

Браво, браво, браво Сви на врху борачке су купљени од стране власти. Тако је и код нас у Добоју. Обрен је купио Тубића. Нема нама помоћи. Што су до сада борци ћутали што се дјеца погинулих бораца не запошљавају? Зашто борци немају никаква права или имају попишаних 20 КМ мјесечно? Што на то ћутите 25 година?

Name

БЛ2020

25.07.2020 12:33

Онај ко је писао овај текст, писао га је од срца. Подрска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота, дјубрад похлепна

25.07.2020 12:34

Док дјеца бораца јавно просјаче за лијекове на јавној телевизији (а просјачење увели у кривични закон), док радна мјеста узима родбина, љигавци с купљеним дипломама и "спонзоруше" у јавним предузећима, ови тзв ствараоци који су из сигурних посланичких клупа пљачкали РС, шверцовали и крали а уз то имали и велику накнаду, они би сад још по 150 000,00км, БЕЗОБРАЗЛУК НЕ ВИДЈЕНИХ РАЗМЈЕРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

25.07.2020 12:35

ТО СУ КРАИСНИК И ДОДИК СМИСЛИЛИ ЈЕР И ДОДИК ЈЕ БИО У ПРВОМ САЗИВУ. НС Р СРПСКЕ КАО ДЕЛЕГАТ АНТЕ МАРКОВИЦА.МАРС ДЈУБРАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко стваралац не проговра

25.07.2020 12:38

Навикао на лаку лову и нерад...навикао на јасле сарајевске, па изгубио поглед на мртве и рањене а ставио у први план да ми пајдо Крајишник добије коју пару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКО

25.07.2020 12:41

Браво за моје саборце са Сарајевско-романијског ратишта! Браво за ваше оглашавање и супростављање отвореном и срамном захтјеву ,,истинских ствараоца'' да поред оног што су покрали у току рата и сад би да краду од породица погинулих бораца и ратних војних инвалида. Брави и браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоx

25.07.2020 12:49

Добро саопштење али тражимо и извињење г.Шаровића.Људски је погријешити али се и извинити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

25.07.2020 13:20

Ма ево га , са' ће , само што није.

Name

ПМ

25.07.2020 13:01

Ово је за сваку похвалу сто сте у овом тренутку могли да уцините за РС . Поред ових гавранова сто су навалили да узму зад ју кору хљеба овој сиротињи која једва презивљава а зову се борци РСа. То сто хоце да ураде народ несмије дозволит по сваку цјену. Мислим да у историји Српског народа није се догодила оваква срамота и одлука групе ратни профитера да помисле на овако несто а камо ли да се спроведе. НЕКА ИХ СРАМ БУДЕ БОГА И НАРОДА ОВЕ ЗЕМЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маршаал''!!

25.07.2020 13:01

СЛУШАЈ ОВАМО!! БОРЦИ Р.С-Збор. МиииииииииР''Но'-на деееесно Равнај'с. Стројевим корааком?? На прву борбену Линију Замном.Другови Борци!!!! данас имам Част да вам пренесем да смо нападбнути од стране Ратних профитера и издајника,Наше Р.С који себе називају Ствараоцима Р.С-е,,али уствари су то само Пљачкаши Народа Р.С-е и Борачке организације и Под неизоставно се морамо самоорганизирати и супрставити том олошу који се представљу као Ствараоци Р.С-е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац 92-95

25.07.2020 13:52

Тако је Марсале, уз тебе смо..

Name

Правда

25.07.2020 13:04

Браво, браво, браво за СДС Источна Илиџа!!!!!!! Има још људи!!!! Але, але мало вам и на оном свијету било!!! Имате ли душу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.07.2020 13:11

Извините се мртвим и живим борцима!!!! Бог све види срам вас било!!! Нема већег проклетства од српског!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

25.07.2020 13:15

Уз сво поштовање према свим недужним жртвама у рату волио бих знати зашто увијек све мора бити српско,да ли је то град или било шта.И како онда очекивати да остали народи ту се осјећају нормално.Мислим да то нема смисла у оваквом друштву какво смо ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

25.07.2020 13:28

ВИ СТЕ СТВАРАОЦИ БОГАТСТВА ВАСЕГ И ВАСЕ ПОРОДИЦЕ. А ПОГИНУЛИ, РАЊЕНИ КАО И БОРЦИ СУ СТВАРАОЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молио бих

25.07.2020 13:38

Дасе висе не користи израз дезертер него ријец ИНТЕЛЕКТУАЛНИ РОДОЉУБ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

25.07.2020 14:27

Свака ЦАСТ.

Name

25.07.2020 14:12

БОЛНА ИСТИНА И ПОДРШКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

25.07.2020 14:20

Бабаљ и Шеховац, свака част! Ха, ха, ха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чиста логика

25.07.2020 14:53

Док се могло, узимали од других. Сада узимају од својих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ело

25.07.2020 16:01

А нема пара за изградњу споменика палим борцима Бањалуке.Радојичићу,шта ти кажеш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тони

25.07.2020 16:29

Срам да их буде. Намирисани сједили у фотељама, е неце вам проци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаце Лорд

25.07.2020 17:55

Кад видим нажалост како се данас понаша већина бораца, морам признати да нису далеко од параде поноса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

26.07.2020 07:40

Неко је дао најљепсе своје године за дзаба.

Name

Суза

26.07.2020 13:51

Богу хвала да има и нормалних људи у СДС-у !

ОДГОВОРИТЕ