Крајишник понизио борце: Истражити на шта “ствараоци” троше новац

– На много тога сам навикао у овој нашој прљавој политици, али безобразлук Момчила Крајишника и његово смијање у лице биједним, пониженим и униженим борцима, њиховим породицама, дјеци без посла, омладини без перспективе, радницима без плата – до те мјере ме је огорчио да заиста не видим сврху свог бављења политиком ако органи ПДП не донесу јасне одлуке којима ће се оградити од оваквих и сличних иницијатива – каже генерални секретар ПДП Милко Грмуша.

Република Српска 25.07.2020 | 08:29
Крајишник понизио борце: Истражити на шта “ствараоци” троше новац

Генерални секретар ПДП Милко Грмуша поручио је да се не смије пристати на иницијативу Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ јер би то било вријеђање грађана, превенствено демобилисаних бораца ВРС.

– За вријеме рата у једној емисији на тадашњој Српској радио-телевизији Момчило Крајишник је тешко понизио све борце и људе у Републици Српској рекавши да нема пет марака да поклони дјетету за џепарац кад иде у школу. Било је то вријеме кад борци буквално нису имали шта да једу и нису знали у каквом стању остављају код куће своје породице. Након ове изјаве до краја је пао морал код људи – истиче Грмуша.

Уколико се реализује Крајишникова намјера, како додаје Грмуша, да у доба економско-социјалне катастрофе, усљед епидемије корона вируса, из буџета неселективно буде додјељено 15 милиона КМ у сврхе апанажа свих некадашњих функционера, Република Српска ће дефинитивно изгубити будућност.

Грмуша каже да Влада Републике Српске издваја на десетине хиљада КМ ради финансирања фамозне невладине организације “Ствараоци Републике Српске“ коју води Крајишник. Само прошле године, према Грмушиним ријечима, Влада је овој невладиној организацији поклонила 30.000 КМ.

Грмуша каже да нико никад није поставио питање на шта се троши тај новац. Додаје да нико никад није поставио питање да ли имамо и данас, као и деведесетих, гладних бораца којима је далеко потребнија помоћ.

– На много тога сам навикао у овој нашој прљавој политици, али безобразлук Момчила Крајишника и његово смијање у лице биједним, пониженим и униженим борцима, њиховим породицама, дјеци без посла, омладини без перспективе, радницима без плата – до те мјере ме је огорчио да заиста не видим сврху свог бављења политиком ако органи ПДП не донесу јасне одлуке којима ће се оградити од оваквих и сличних иницијатива – каже Грмуша.

Он појашњава да очекује од органа ПДП да гласају против било какве одлуке којом се из буџета дотира било шта што има везе са апанажама или посебним пензијама некадашњих функционера, укључујући и ове данашње посланике и друге функционере.

– Поред тога, требају тражити формирање посебне парламентарне комисије која ће истражити начин утрошка сваке марке која је из буџета Републике Српске дотирана фамозној Асоцијацији “Ствараоци Републике Српске”. Исто тако, треба тражити од Владе и Народне скупштине Републике Српске да се средства предвиђена за донације свих невладиних организација преусмјере за финансирање социјално угрожених борачких породица и ратних војних инвалида- поручује Грмуша.

Он истиче да сматра да је елементарни ред у временима кад је питање колико људи гладно иде на спавање да се плате и накнаде свих посланика у НСРС, Вијећу народа Републике Српске, као и парламенту БиХ, смање на ниво просјечне плате у Републици Српској.

– Заиста не постоји нити један разлог да народни представници имају већа примања од народа који представљају- поручује Грмуша.

(Српскаинфо)

Коментари / 89

Оставите коментар
Name

Милан

25.07.2020 06:46

Ово ако се деси дефинитивно одлазим у иностранство, ово је толики шамар нормалним људима. Катастрофа.Крајишник Момчило је ратни тајкун и профитер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

25.07.2020 08:25

Неки од тих ствараоца РС би требало у затвор послсти посто су де енормно обогатили на рацун РС . А тих 15 милијона подијелити борцима јер су они највеци ствараоци РС.

Name

Ко су ствараоци?

25.07.2020 08:26

Колико бораца (ствараоца РС) од 92-95. такоде није примало плату, а тек они који су били пољопривредници. Ста су они добили. Добили су признати пензијски стаз без уплаценог осигурања за обрацун пензје,знаци за пензију у том периоду добили су нула КМ. Ајде они који су радили бар це моци урацунати у стаз као услов за одлазак у пензију а ста са пољопривредницима и незапосленима. Могу га окацити мацку о реп.

Name

Мн

25.07.2020 08:34

Миланце, крени ти одмах. Вјеруј ми. Зар се није довољно десило ?!

Name

25.07.2020 09:01

Ово ако се деси не иде се у иностранство него на улице! Само је борац био напаћен и гладан ратовао за свој народ а они су и онда и сада имали свега за живот и њихове бијесне поводе, док борац који је остао жив сада завиди онима што су изгинули!

Name

Ре

25.07.2020 12:56

СЛАЗЕМ СЕ АЛИ ВЈЕРУЈ НИ У ИНОСТРАНСТВУ НИЈЕ БАЈНО

Name

откуд овај

25.07.2020 06:47

каква је ово појава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

25.07.2020 07:53

Нове наде нове снаге.Без ораха у џепу али ти волиш очито старе ,провјерене криминалце јер си имао користи од њих.

Name

Ре

25.07.2020 08:12

Откуд нормалан цовјек и тако моралан? За ботове то је открице. Има нормалних само од идиота не могу доци до изразаја.

Name

Ре "МК" РАСПУЦХИН

25.07.2020 08:23

Могуће је да су , те "младе снаге" , без ораха у џеповима али је , исто тако , чињеница да су њихови претходници имали и имају орахе у џеповима. Када кажем претходници , мислим на све старе опозиционаре који су саучествовали оваквој ситуацији. Из личног примјера могу доказати да их није баш тако интересовало понижавање бораца које је режим проводио на разне начине.

Name

нико

25.07.2020 08:53

безлицан. циста лицна промоција, нека прво себе изгради па нека онда гради дрзаве

Name

Јааа

25.07.2020 14:43

Крајишник је у рату прве ауто таблице на ћирилици продавао по 25дм јер је то радила његова ,фирма' то је било обавезно ка праве српске таблице и шта све још је покрао и опљачкао он и његови ствараоци. .фуј. .За лијека вам требало

Name

на своје мјесто

25.07.2020 16:33

дрзи се ти свог рада у кладионици.

Name

Радован

25.07.2020 06:49

Дајте њима не требало им дјубрад покварена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

25.07.2020 06:50

Све си добро рекао,али какве фајде.Сви се и боре за привилегије и нико их се не одриче.Док политика небуде из патриотизма а не уносан бизнис увијек це бити тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да не постоји

25.07.2020 06:52

Заиста не постоји нити један разлог да народни представници имају толика примања.Потпуно је у праву Милко Грмуша али народни представници су Драган Чавић који је прије задњих парламентарних избора причао о неким својим одликовањима из рата а цијели рат је провео у Малом логору у Бања Луци,Илија Таминџија који је у рату побјегао да студира у Подгорици итд,итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кемо

25.07.2020 08:33

Такви су и у фбих. Лопови па лопови само за себе се боре а борцима би понудили ону ствар. Мислим да је то идеја ретарда из лактаса који вама намеце српство а све би вас радо сахранио за који милионциц. Хајде да се једном опаметимо и да пометемо ту багру и у рс и у фбих која нам унисти године зивота .

Name

Дадо

25.07.2020 06:53

Слазем се. Немој одустати након прве критике у странци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

25.07.2020 06:54

Свака ти част, све, али бас све си у праву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милос

25.07.2020 08:43

Слажем се. Само је погријешио везано за емисију кад је рекао да нема 5 км, то није било у рату него послије рата, мислим да је '97 или '98. у питању. Гледао сам ту емисију

Name

Марко

25.07.2020 07:00

Ма проце све па и то,борацко понасање од краја рата је врло цудно,на цела борацких организација долазе купљени а не истинске патриоте које се боре за права бораца.Борци цуте и цекају крај.Народ такодје не види ниста,као да нису њихове паре и да прwко њихови ледја неце то наплацивати.Видјели смо прије само мјеаец дана бруталну пљацку у милионима у таквој ситуацији кад се појавио вирус о којем се ниста није знало,када је све стало у цијелом свијету и кад би богатим требало бити јасно да паре нису све.Кад у таквој ситуацији краду,онда моземо замислисти ста су покрали протеклих година.То се десавало протеклих мјесеци висе нико и не спомиње,то је трагедија овог друства.Не могу схватити никако такво понасање народа и бораца !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

25.07.2020 07:46

Ееее па то су они од војске на крају рата направили стоку сјетите се само Бихаца када је Крајисник и Карадзи продали једино свäка цаст ген. МЛАСИЦУ

Name

А да се мало сјетите РСК?

25.07.2020 08:52

ИЗДАЛИ СТЕ НАС!!! Данас уживате убплодовима те издаје! Ви и Бихаћу, Горажду, Сарајеву а нико више да спомене издају РСК и суровање са усташама!?

Name

Борац ВРС

25.07.2020 07:00

Браво Милко, буди сигуран да су сви борци уз тебе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2020 09:00

Овакви људи треба насој политици паметни и који у свакој ситуаци зеле да подрзе народ и своју дрзаву ,,,браво господине само тако пуна подрска ,,,зиви

Name

РС

25.07.2020 07:01

И шта сад хоће зар се нису зато борили ко је ПРЕДЦЕДНИК херој РОНХИЛА ко је на власти дезертери профитери И дјеца која нису била у војсци. Зар се нису борили РYИ да немају протезе и да немају помоћ да су им деца незапослена а они да дају малом 3 милиона да небуде наркоман. Сад им Крајишник као крив а то што живе од 300 КМ нико па зато су се борили види какве лимузине авионе хеликоптере куће викендице станове по иностранству само имају ови ратни профитери који фронт нису ни видјели. Е зар се нису зато борили за њих чуј сад би они нешто протестовали. Па зар вас није срамота имате по 20/399 КМ а неко И мање и ти се сад жалиш на дај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

25.07.2020 07:30

Смије ли неко поставити питање што је крајишник нама јавно на телевизији обећи по 10дунума шуме

Name

СДС РС

25.07.2020 09:58

Крајисник је највеци лазов српског народа и највеци манипулант српства

Name

штеточине РС.

25.07.2020 07:05

Забавили се 15 година уживањем и задуживањем новостворени тајкуни и милионери својим крупним плијеном у РС и вани РС , па заборавили вапај и мучан живот годинама бораца у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

25.07.2020 09:20

Шта ће им сада у овој корони званој свјетској куги, толико проклето богаство од гладни уста бораца који створише само за криминалце РС.

Name

ре

26.07.2020 09:03

То су све окорели комуњарци који медју народом само рат запоцињу тако и сада а и те паре да Додик није на том списку то ко бих споменуо ту би било хаос зиви али и он воли паре нека се надје јос који динар..

Name

Дада

25.07.2020 07:05

Стаце јадан потросио паре за градњу вила и давање 5км дијеци за излазак

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

25.07.2020 07:09

ЕТО ЗАСТА СМО РАТОВАЛИ...ДА ОНИ НАБИЈАЈУ СВОЈЕ ДЕБЕЛЕ ГУЗОВЕ..МАЛО ИМ СТО СУ ПОКРАЛИ СВЕ ЗА ВРЕМЕ РАТА..ИМАЛИ СВЕ. КАО И ДАНАС. ПА ДАЈ ЈОС...МАЛО ИМ БИЛО ДАБОГДА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

25.07.2020 07:57

А ја јадан јео бијели зизљиви грах,соло,на линији,поцркали дабогда сви поцев од милокрада,ронхила,па надаље ,проклетиње једне хостаплерско- лоповске.

Name

Бивси студент

25.07.2020 07:13

Чуј то, основао политичку партију па тра+зи новац за финансирање исте.У програму те партије изимање кош 15 милиона марака од њених грађана. Па људи моји дали је ово сан или јава ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qx

25.07.2020 07:21

ИСТИНА ДА ЈЕ КРАЈИСНИК РЕКАО ЗА ТИХ 5 КМ ОА КАД ЈЕ БИО У ТАКОМ СТАЊУ И ПЛУС ЗАТВОР ПА ОДСКЛЕ МУ ДАНАС ТОЛИКО БОГАТСТВО.ЛИЦЕМЈЕРИ.ПА ВИДИТЕ ЛИ У КАКОЈ СИТУАЦИЈИ ЈЕ ЦИТАВ СВИЈЕТ ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ А ОНИ ТРАЗЕ ПАРЕ ИЗ БУДЗЕТА РС.САМО СЕ БОРЕ ЗА СЕБЕ , МАЛО ИМ ДА ИМ СЕ ПРЕВЕДЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА 1/1.ПРОКЛЕТИЊЕ.ИДИТЕ ПОМОЛИТЕ СЕ БОГУ АЛИ ИСКРЕНО.

Name

Буба

25.07.2020 07:32

Крајисник за вријеме рата на тв ронио сузе јер није имао 5 км да дјетету купи цоколаду, а сад ваљда нема 5 км за цоколаду унуцима.

Name

Врс

25.07.2020 07:20

Лијепо богами , а мајци погинулог борца држава прије 10 година понудила као одштету 6000км у акцијама наплативо за 30 год. Срам да вас буде !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац..!!

25.07.2020 07:25

Па није само Крајишник понизио,већина ,назови стваралаца, као да се продају са свим и свачим....понизили су породице погинулих које је Митровић предано ,користећи грантове које му је Миле давао, погурао у први план Снсд борбе за власт....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

25.07.2020 07:27

Свака ти част, Милко. Људима попут тебе је мјесто у политици, али не у ОВАКВОЈ политици као код нас. Један од ријетких политичара који не гања фотеље, ради у приватној фирми, из поштене радничке породице. Први се јавно оградио од ове скарадности са Крајишником и јасно рекао да ће дати оставку у ПДП-у ако подрже овај приједлог. Први затражио смањење плата и данашњим посланицима. Паметан си човјек, размисли о свему, у држави у којој се тридесет година за све питају исти људи можда је боље да дигнеш сидро....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

25.07.2020 07:32

Овим потезом Додик нам показује да он није најгори и да има и горих од њега и у најмању руку да су сви исти.И даље тврдим да нико неће добити ништа само нас забављају глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Двојка

25.07.2020 07:34

Нема шта ако се деси. НЕ СМИЈЕМО И НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ. ТАЧКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПМ

25.07.2020 07:37

Грмуса свака цаст прави си патриота ако је ова изјава патриотска а не политицка. Нико не спомиње калиница кои се крије иза ледја својих предлагаца и цека плијен. Борци су стварали на крви ову дрзаву док је та бивса гаринтура људи се богатила на разне нацине и док су трговали са многим стварима А нроду је све познато како су пљацкали овај народ тада криминалним радњама А данас хоце јавно. Ја мислим да це народ да ово узме у своје руке и да це истрајат против ове јавне пљацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

25.07.2020 07:38

Борите се да држава обезбиједи гарантовани откуп пољопривредних производа и ту троши наш новац. Прмјер лубенице из Семберије, тај млади човјек који је ове године произвео лубеницу следеце годибе це возити камион у Словенији. Размислимо мало сви заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смијесно

25.07.2020 07:39

то сто народ не разумије јесте да је требало храбрости и памети да се народи БИХ посвадјају и заратају а и да на крају се створи РС. све је то костало и сада треба те људе захвалит јер захваљуци њима пуно смо слободнији и боље се зиви на овим просторима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само независни

25.07.2020 07:41

Џаба се ви сад перете. И твоја је странка била на том сијелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

25.07.2020 07:43

Гадјајте их јајима, Крајисник то добро зна како изгледа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тросе

25.07.2020 07:45

На курве и пиће

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Ратни Манифест "

25.07.2020 07:49

Требало би истразити засто су управо ови нас водили и повели у рат, њихову улогу, сву ту пропаганду против цитавог западног и демократског свијета, који је током Титовог времена заправо и одрзао Yу тако дуго, кредитима и да смо тако добро зивјели како се тврди и да смо били потпуно другацији од других комунистицких резима, утицај на јавно мјење код српског народа и доцаравање да су сви против нас и да се опет морамо борити против фасизма и нацизма. И управо и дан данас јос влада такво мисљење да су на Западу фасистицки резими а ми, нас народ непрекидно се у бас те земље исељава. Ови данасњи ткз. "ствараоци" су заправо ратни хускаци и одговорни за рат на насим просторима, инаце не би било овакво стање него би нам рузе цвјетале. Замислите да смо имали праве политицке водје попут Стамболица, Богицевица не би ни у сну помислили да смо имали рат а не тамо неке лазне академике који су нас, нас народ видјели као угрозене у Сфрј. Њих треба све на одговорност позвати и све на суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ратни манифест

25.07.2020 09:19

Све знамо а пустамо да нас под плаштом угрожености од других воде у пропаст. Претворили су нам зивоте у патњу, јад и чемер. Ми то дозвољавамо а они се у лице смију глупом народу. И патицемо и даље јер је то воља народа. Тако бар кажу. Избори све говоре о народу и о томе какав живот зеле. Бирамо оне који нас унистисе. И нас и нашу дјецу, унучади...

Name

"Ратни Манифест"

25.07.2020 12:03

Браво за исто мисљење. Стета, залосно, само сто нас је мало таквих који истину знају. Појави ли се неко са оваквим мисљењем одмах га оптузе за издају, плаценик и сл. и да сарадјује са "непријатељем", а они су као патриоте и једино то је исправно. Исто тако ниједан политицар да расцисти са тим и да поведе све народе заједно а не само "свој" народ сто иде на стету других народа, са којима ми свакодневно зивимо, врата до врата, куца до куце, дјеца нам се заједно играју док су мали а кад одрасту уце их на медусобну мрзњу и на крају сви напустају своје домове пут Запада. Ниједан се не усудјује то само споменути инаце пропада му политицка каријрра, одлази у заборав. Зивим у Њемацкој, инаце би се радо ангазовао.

Name

Србин борац СНСД

25.07.2020 07:50

Фукара је тај Крајисник.У рату је узимао новац,огроман новац и мало му је.Срамота је ради стварних бораца да се ово ради али бозе мој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгас

25.07.2020 07:55

Прво би се требало посјетити колико је коштала врећа брашна у Цазину,Бихаћу,Бужиму и другим мјестима насељеним живљем исламске вјероисповијести. Даље колико је у тим ратним годинама у истим мјестима коштала штека цигарета? Ко је на стострукој разлици у цијенама трпао паре у џепове? Борци сигурно нису. И пошто је већ покренуто питање"стваралаца Републике Српске" можда је и право вријеме да се оформи комисија,искључиво из редова бораца,оних са првих линија,те да се и ти ствараоци ставе под лупу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

25.07.2020 08:11

Ама људи није овдје сам Крајисник кри криви су ту сви који су присустовали том цопоруДодик Саровиц и сви који су ту били

Name

Референдум република

25.07.2020 07:55

Краишник је највећи кривац за исељавање Срба из Сарајева послије Дејтона. Он их је лично позивао да напусте Сарајево. Имају и тв записи о томе на тадашњој срни. Ми умјесто да му судимо ми га награђујемо. То и јесте оно што је хтио да створи Краишник и други. Тор у коме ће они суверен владати пљачкати бити признати и заштићени. Добили смо оно за шта смо се борили и спроводили њихове накарадна идеје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2020 10:33

А сада бурле и његови узивају.

Name

Сова

25.07.2020 07:56

Ста је ту цудно. Исто тај лик је у рату имао нормалну плату и додатке као и сви посланици и све привилегије предсједника скупстине. А борци до 10 ДМ. И није га било стид. Прије рата због проневјере крадје новца у фирми од својих радника лезао у затвору. Хаг је изгледа једини дио правде који га поклопио. По изласку стара прица. И није једини. Па се питамо засто нам странци кроје капу. Па ми сами нисмо способни 20 година збацити ове пљацкасе и да постанемо озбиљна заједница писмених људи а не таоци вуцибатина. И ста нас цека. Ново расељавање и бијег од понизавања фрустрираних идиота пуних пара и моци. Смрт фасизму слобода народу. Зиви били па видјели...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.07.2020 07:57

Па добили смо од Републике дупли ратни стаж да нам пензија буде мања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

25.07.2020 07:59

Крајисник је судјен за криминал пре рата у Сарајеву Једном лоповувек лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леотар

25.07.2020 08:02

О њему је смијешно причати он је добио задатак да разједини борце који су утемељили и направили Републику Српску крвљу и знојем. Овај потез ми борци требамо озбиљно прихватити и станути у одбрану свих бораца РС као што су стали Православни верници у ЦГ и Крајишник и његови Момчиловци су кренули као Мило и Милогорци то борци РС несмију дозволити. Умјесто да буду историја Републике Српске одлазе у заборав и ко зна где још.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

25.07.2020 09:11

Искрено мислим да су борци у РС једини остали као нека озбиљнија опасност за власт и да власт овим покушава управо разјединити и подјелити борачку популацију. На све је власт спремна и све јој може у образ стати. Први сазив који је спавао код својих кућа и по хотелима далеко од рата возајући се службеним аутомобилима испадоше напаћени хероји а људј који су били у рововима са пацовима и гледали хоће ли се живи вратити кући испада да су били на љетовању. Пасти ће овај приједлог јер боје се они. Али ми није јасно зашто је уопште предлаган. Ваљда да и Миле добије својих 140 000 као социјални случај и заслужни ратник. Докле то може ићи то на планети нема.

Name

Миленко

25.07.2020 08:11

Није их требало пуштати из Хага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.07.2020 08:42

Краисник Момцило је из Хага добио наредбе како да руси дрзаву и за то буде наградјен ,,њему је било мјесто јос најмање 13 год тамо

Name

Миласин

25.07.2020 08:44

Откуда Момцило опета у политици а био осудјен као ратни злоцинац знаци он поново води дрзаву и српски народ у цин срама у пропаст...

Name

Дервента

25.07.2020 09:36

Да се могло ја би пет година радио најтежи посао у радној обавези само да не идем на ратиште.Неко је морао ићи као што сам и ја.

Name

РРС

25.07.2020 08:16

Иницијативу су подржале све странке из парламента РС. Сви су они (политичари свих странака и боја) давно понизили борце и понижавају их четврт вијека. А Крајишник је само стожина томе г....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

25.07.2020 08:21

Момчило Крајишник, оптужен за привредни криминал у сарајевском “Енергоинвесту”. 1984 године .На првостепеном суђењу биће осуђен на четири године затвора. Али ће га другостепени и Врховни суд БиХ ослободити одговорности, јер у међувремену његов СДС, заједно са СДА и ХДЗ-ом, побјеђују на изборима, и они постају власт у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјура

25.07.2020 08:26

Милко, обецај па ако додјес на власт испуни да цес у Скупстини смањити плате посланика на просјецну плату у РС а људи који имају посао да наставе да раде свој посао а да им буду само исплацење дневнице и троскови доласка и смјестај и храна.А они који немају посао а имају заврсен дрзавни факултет имају плату колика је са том дипломом и наравно ко није из БЛ да има дневницу за смјестај и храну. Ко је из Бл нема дневнице вец само плату коју има у фирми гдје ради.А не оне вуцибатине неписмене попут оног прелетаца Васица да има 2500 а незна добро ни цитати. Онда се вуцибатине попут њга не би ни кандидовали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пелагицево-аврамовина

25.07.2020 08:27

Дајте људи...јел ово могуце? Уа ста сам ја бранио рс? Ми бранили коридор док су они сверцовали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац ВРС

25.07.2020 08:30

Колико је новца узео пропуштајући хрватске конвоје из Кисељака преко крајине до Хрватске и назад под пратњом полиције РС-а.Сви на пунктовима дуз те трасе то знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

25.07.2020 08:31

Нека, нека, отворио је пандорину кутију, али ово је тек почетак. Тек је почело да кључа у оваквој кризи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прво одузети

25.07.2020 08:41

Имовину стецену пљацком, па дати просјецну плату, то је довољно с обзиром да половина прима половину од просјецне и 100 000 незапослених. Вратити осионе у стварни зивот какав су направили у друству, а криминалце у затвор...Вец сутран би кренуло на боље....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

25.07.2020 08:45

А данашња примања посланика и министара ти не сметају. И још оду у пензију, наплате отпремнину, па се опет врате на посланичке јасле. То ти је нормално. Ментол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

25.07.2020 08:49

Хоће како неће како.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.07.2020 08:50

Јадни они немају од цега да зиве.фок су борци дијелили конзерву на тројицу.они су се богатили.срамите се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људиии

25.07.2020 08:52

Поријеклооо имовине !!!одблокирати. Правосудјеее па по реду!Они су дебело опљацкали будзет својим платама и привилегијамааа за гиниса!!пљацка стољецаааа!!крајисник и карадзиц предратни лопови у рату се спрдали са народом и војском!!!!крали сверцовали банке фабрике хуманитарнеее донацијеее итд криминалци предратни сверцери и ддезертери царовали у рату из њихову помоц донатори плацали рекет њима да не иду у рат!!страснооо људиписите прицајте дјеци за наук!!!како се пљацкао народ и дрзава!!!!! Задузеној неродјеној дјеци у цитанке !систем су урусили!!! Крајиснику питање коузе новацза Бихац?:ко узе новвац за Горазде!срам те билоо фукароооооооооооо стара !!!одуимање имовине и у затворееее профитери ратни и у корониииии!!!фуј багроооо лоповцинеее пљацкаросиии!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

25.07.2020 09:14

срамте било крајиснику твоје дете треба имат пет марака а дијете бборца демобилисаног нетреба имати ни марку једну непитасе дали дете палог борца има комад хлеба

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

25.07.2020 09:51

Одавно смо се сви претворили у овчице. Не могу да схватим како народ не разумије да је ово само још једно извлачење пара пред изборе да би се гласови поплаћали. Неће ови матузалеми добити ни 10 %, него лијепо вратити опране паре и тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

16 КМТБР

25.07.2020 10:09

94 те ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ ДОЛАЗИ НА ПАЛЕ УСПУТ МАДА НИСТА У ОКОЛИНИ НЕ РАДИ ЗАПАЗА ДА РАДИ БЕНЗ ПУМПА И ПИЛАНА ПИТА ЦИЈА ЈЕ ПИЛАНА - МОМЦИЛОВОГ БРАТА ЦИЈА ЈЕ ПУМПА - МОМЦИЛОВОГ БРАТА Е ТУ ЈЕ И ОНО НАСЕ ГОТИВО ЗАВРСИЛО СЈЕТИ СЕ " СТВАРАОЧЕ" ТОЛИКО НАМ ГОДИНА КИПИЛО Е САД ЈЕ ПРЕЕКИИПИИЛОООООО

Name

Трн

25.07.2020 10:16

Љут сам на Шаровића ,са овим само губимо на популарности.

Name

СТВАРАОЦИ

25.07.2020 10:23

ШТО ОНИ НИСУ ИШЛИ У ЈЕДИНИЦУ И БИЛИ СТВАРАОЦИ.Ствараоци су они који су погинули,остали инвалиди,демобилисани па незапослени и живе у биједи,или запослени па једва састављају крај са крајем.Чуј - они ствараоци РС.

Name

Гојко

26.07.2020 09:10

Ево ја и пар мојих другова ималисмо неке одлуке и повјерење у неке људе попут Саровица и други као симпатизере али оваким цином не људским губимо сва повјерења и не вјерујемо висе ником..сви они бих за паре продали и наси дрзаву све и један запамтите људи

Name

Алан Форд

25.07.2020 10:16

Може да се да новац Момчилу и другима али 120 км као борцима мада и то је пуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавац

25.07.2020 10:25

Ако СДС и ПДП подрже ову нову велекрађу и тотално понижење и увреду борцима ратним инвалидима и породицама погинулих бораца, као и спрдање са целокупним народом у РС, престаће да постоје. За ове потезе нема оправдања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опомена

25.07.2020 12:19

За истинске , праве борце са пушком у руци да сада из принципа туже Републику и траже баш оно што је сасвим и логично своје изгубљене плате , за вријеме проведено на ратишту . Зна се колика је просјечна плата помножено са бројем мјесеци на ратишту и ето борцима по неких тридесетак хиљада КМ и опет је далеко мањи износ од износа који су тражили ови ратни профитери . Ова борачка организација , наравно без оног Савчића , што се побунила треба повести борце и растјерати ову банду лоповску . Они су баш испровоцирали праве борце да сада буду јаки и истрајни , уосталом као што су били и у рату и тражити само оно што им припада , не треба се превише обазирати ни на шта , јер је овај режим превршио сваку мјеру , наше паре су они присвојили и уживају , а прави борци нека гледају . Свака част појединцима из странака , њих треба амнестирати , а странке , све које су учествовале у овом циркусу драстично казнити на изборима , то борци могу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

26.07.2020 09:13

Све тако друзе људи су градили и бранили дрзаву а нису плате добијали а они оце за оно сто су сверцовали и крали да наплате гдеце вам дуса..овдје нико није споменуо колико се дузно борцима ,само колко је профитерима

Name

Пера

25.07.2020 13:47

Борци ПОРОДИЦЕ ПОГИНУЛИХ И НЕСТАЛИХ ИНВАЛИДИ нема друге НЕГО НА УЛИЦУ!! И у полицији има јос БОРАЦА И ОНИ ЦЕ СА НАМА да трази о ИСТА ПРАВА"НИ МАЊЕ НИ ВИСЕ"премда би у односу на ове ПУНО ВИСЕ ТРЕБАЛИ ДОБИТИ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

25.07.2020 21:51

Четири године без плате, а све 4 године у ВРС, супруга без плате. А двоје мале дјеце. Нисмо имали право ба хуманитарну помоц јер нисмо избјегли, а ја сам био у униформи. А они се зајебавали у скупштинским халама, имали бизнисе, управљали нашим животима. И сад они ствараоци а не млади људи који су дали животе и инвалиди рата. Стварно скандал балканских размјера. Само очигледно је да и у вријеме короне има пара за папке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2020 09:16

Требају се сви борци удрузити и породице погинули бораца и ратни војни инвалиди и тразити своја дуговања из рата гдје је то Момо..реци ако си цовјек мада никад ниси био