"Осуђујемо срамно покретање иницијативе лажних ствараоца"

- Општинска борачка организација Угљевик најоштрије осуђује срамно покретање иницијативе лажних ствараоца Републике Српске, саопштено је из ове организације поводом потписивања споразума лидери парламентарних странака са првим предсједником НСРС Момчилом Крајишником о исплати валоризоване ратне накнаде посланицима првог сазива НСРС.

Република Српска 24.07.2020 | 22:17
"Осуђујемо срамно покретање иницијативе лажних ствараоца"

"Истински ствараоци Републике Српске су борци Војске Републике Српске који су све године чували свој народ и те посланике и њихове породице и територију Републике Српске и сачували уз велики број жртава", каже се у саопштењу Општинска борачка организација Угљевик.

Како се додаје у саопштењу алави представници неке организације траже неки новац зато што нису били мобилисани у Војску РС , нису спавали у снијегу, киши, блату, нису учествовали у борбама гдје се гинуло, проливали крв као борци Војске РС, него су спавали у својим топлим домовима.

"Борачка организација Српске већ двије године тражи од ресорног министарства увођење борачког додатка за незапослене борце који се исплаћује на мјесечном нивоу као борцима којии мају преко 60 година", истиче се у саопштењу и додају: 

"То нисмо добили, одбијају нас. А сада ће Влада да разматра иницијативу асоцијације. Молимо Владу да то одбије у старту и не дозволи да ово ругло заживи. "

У саопштењу Општинске борачке организације Угљевик између осталог кажу, да им нису јасни представници политичких партија који су потписали ову иницијативу.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Борац

24.07.2020 20:34

Само нека се изједнаци бирацки са федерацијом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но но

24.07.2020 21:18

Подршка борцима !!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар 2

25.07.2020 06:50

Драги борци недајте своју дрзаву ..само напред

Name

Веселин Вујовиц

24.07.2020 21:23

Данас нови министар сигурности Селмо Цикотиц,пита Великог Возда да ли спреман на рат,па људи моји да нас бране ,Додик,Селак,Дјокиц,Несиц,Стевандиц,итд,па ми ни једну улицу неби одбранили,Камоли добили ентитет..,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марас

25.07.2020 06:31

Они нас не бране они нас вец двије деценије краду!

Name

Ре

25.07.2020 06:49

Много мије зао али када видим ко се све уздизе да је стварао дрзаву ја висе у рат зив не идем нека иду ови приватници сто сматрају да је дрзава њихова и само је пљацкају...

Name

ОГОРЧЕНИ

25.07.2020 00:09

Борци покажи те се сада....недајте да с вама млате како они хоце. То је ВЕлИКА БРУКА И СРАМОТА како су замислили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ БАЊА ЛУКА

25.07.2020 03:58

Само одузети имовину овим фукарама и сву до задњег фенинга дати борцима, а прије тога ревидирати спискове бораца, има и оних који су на тим списковима а не заслужују да буду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРЖАВНА УПРАВА

25.07.2020 04:04

На главна мјеста у државној и локалној управи законом прописати да се 100% предност даје истинским борцима, који су И стручни, стекли дипломе у државним установама, универзитетима. Видјећете напретка већ за пет година. Биће за неповјеровати. Полтроне, љигавци, преварант, битанге, хоштаплере, згазити ко буве и сместити их тамо гдје им је мјесто. Ако желимо имати живот достојан човјека, ово је пут, једини и исправан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Совиљ и Цато

25.07.2020 05:12

Придружујем се осуди ове иницијативе, јер они су само имали незнатан удио у стварању РС поред бораца. Предлажем да им се додијеле дипломе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

25.07.2020 06:48

Мене интересује имали ико ко се бори да несто створи. Одакле новац људи моји ? Поцните висе радити мање красти и задузивати Републику Српску. Само се мисли како узети новац који не постоји и није зарадјен. Не улазите у дузницко ропство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

25.07.2020 07:09

Мафија се удружује.Борачка и дезертерска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРАН

25.07.2020 08:00

ИСКРЕНИ СТВАРАОЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СУ РАТОВАЛИ ЗА ДЕСЕТ КУТИЈА ВЕКА А НЕ ОНИ КОЈИ СУ ТРГОВАЛИ ТЕРИТОРИЈОМА А НАВОДНО СУ РАДИЛИ БЕЗ ПЛАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.07.2020 09:12

ОСУДА СВАКАКО И ТРЕБАЛА БИ БИТИ ШИРОКО ПОДРЖАНА ОД НАРОДА ЈЕР СВИ ЗНАМО КАКО СМО СВОЈЕ ОЧЕВЕ, БРАЋУ, СИНОВЕ, МУЖЕВЕ ИСПРАЋАЛИ У РОВОВЕ И НА ПРВЕ ЛИНИЈЕ, НИЈЕ БИЛО ЧЕСТИТО ИМ НИ СПАКОВАТИ НИТ ШТА У КУЋИ ОСТАВИТИ И ДАНАС ИМ ДИЈЕЛЕ КАО ПРОСИЈАЦИМА! ОНИ ШТО СЕБЕ ЗОВУ СТВАРАОЦИМА НЕКА ОГРАДЕ ОНО ШТО СУ СВОЈОМ БОРБОМ СТВОРИЛИ ПА ДА ВИДЕ КАКО ЋЕ ДА БУДУ БООГГААТИИИИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

25.07.2020 10:23

Ја би дао лажним ствараоцима новац али 120 км гидишње мада им је и то пуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.07.2020 12:46

Порука свим борцима Рс. Породице погинулих, ратни војни инвалиди, сви борци цестити и постени о прве категорије па до последње сви они који су уцествовали у стварању РС недајте простора ни времена ни каквих рокова. Какав рок до септембра. Доклен це те дозволити да лопови и ратни профитери купују вријеме и једне по једне представнике продане дусе. У све и једној бригади у РС а зна се колико их је било има постени и цасни бораца који су се борили без икаквог лицног циља. Ту наравно спафају и њихове породице. Ви сте стварали ову зљу и оболили у рововима ви једини имате право да устанете и ако треба похапсите ову багру. Ви сте суд ове земље ви сте закон ове земље . Само ви мозете пред њих изаци са пуним правом. И немојте само кукати и јаукати и залити се једни другим . Кад сте могли у рату мозете и у миру. Јер вјерујте сад сте висе понизени. Или цутите и гледајте ста радите. Изнесите своје ратне заставе сваке бригаде и кренте немојте висе ни саким преговарати!

ОДГОВОРИТЕ