Милијарда долара за приступ вакцини против короне

Кинески министар спољних послова Wанг Yи најавио је да ће Латинској Америци и Карибима позајмити милијарду долара за приступ вакцини против корона вируса, наводи се у саопштењу које је објавило мексичко министарство вањских послова.

Свијет 24.07.2020 | 09:08
Милијарда долара за приступ вакцини против короне

Yи је истакао да ће вакцина развијена у његовој земљи бити јавна добробит универзалног приступа, те да ће Кина са милијардом долара подржати приступ вакцини Латиноамериканцима.

Током јучерашњег брифинга мексички предсједник Андрес Мануел Лопез Обрадор захвалио је Кини након најаве о зајму.

"Веома смо захвални Кини, кинеској влади и предсједнику. Много медицинске помоћи до сада је стигло до нас из Кине, а сада имамо и ову подршку", рекао је Обрадор.

Према мишљењу кинеских званичника, Кина, Латинска Америка и Кариби, иако раздвојени океанима, остали су заједно у практичној борби против корона вируса.

Подсјетимо да је Латинска Америка у мјесецу мају постала глобални епицентар корона вируса. ЦНН-ове анализе података Универзитета Јохнс Хопкинс показују да су Латкинска Америка и Кариби претрпјели више смртних случајева од посљедица Цовида-19, него Америка и Канада.

Бразил је други у свијету по броју заражених, одмах након САД-а, са више од 2,2 милиона заражених људи. Перу, Чиле и Меxицо су такођер међу топ десет земаља са највише заражених.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар