У Хрватској забрањен концерт Жељка Јоксимовића!

Концерт Жељка Јоксимовића, који је заказан за 24. јул у Опатији, је одложен. Иако је српски певач добио све дозволе, његовог наступа на Летњој позорници овог приморског града у Хрватској, бар тог датума, неће бити.

Забава 23.07.2020 | 14:32
У Хрватској забрањен концерт Жељка Јоксимовића!

Да је концерт Жељка Јоксимовића одложен, потврђено је и на Фејсбук страници Фестивала Опатија. Организатори наводе да је повољна епидемиолошка ситуација и да су имали све дозволе, али да им је од МУП-а стигло да српски музичар не може да уђе у Хрватску, као и његово пропратно особље.

- Иако је наступ Жељка Јоксимовића правовремено добио све потребне дозволе и испуњени су сви епидемиолошки услови, данас смо примили обавештење од МУП-а да се привремено не дозвољава улазак у Републику Хрватску грађанима трећих суседних земаља чиме се и улазак у Републику Хрватску више не дозвољава ни планираном извођачу и попратном особљу. Из тог смо разлога присиљени смо да откажемо наступ Жељка Јоксимовића планиран за 24.7.2020. на Летној позорници у Опатији. Чим епидемиолошки услови то допусте, у најкраћем могућем року, објавићемо заменски датум наступа.

Купљене улазнице вредеће ће за нови датум, а они који желе повраћај новца могу га остварити на местима где су исте и купили - наводи се у саопштењу.

 

На питање зашто је организатор морао да откаже концерт Жељка Јоксимовића, објаснили су из Полицијске управе Приморско-горанске.

- Након вашег питања, обавештавамо вас како је планирано одржавање концерта организатор отказао у складу с претходним одлукама Штаба цивилне заштите о привременој забрани преласка граничних прелаза Републике Хрватске, уважавајући притом упуте и препоруке Хрватског завода за јавно здравство, те узимајући у обзир епидемиолошку слику у суседним трећим земљама. Наиме, улазак у Републику Хрватску на основу издане и важеће потврде о пријави рада није довољан разлог да се извођачима и пратец́ем особљу из области музичке,сценске, плесне и других умјетности омогући улазак у Републику Хрватску, без обзира на чињеницу да имају негативан тест на САРС--ЦоВ-2 - наводе из полиције, а преноси 24сата.хр.

Иначе, како Тањуг јавља, Хрватски завод за јавно здравље објавио је нове препоруке за одржавање концерата и других манифестација, које поред осталог предвиђају да на окупљањима не сме да учествује особа која је у последњих 14 дана боравила у иностранству и нема негативан тест на корона вирус у посљедњих 48 сати.

Извор: Ало.рс/24сата.хр Фото: Е-стоцк

Коментари / 0

Оставите коментар