Борци стварали РС, "ствараоци" градили своја царства

- Док су борци Војске Републике Српске стварали и бранили Републику Српску, највећи број посланика градио је своја приватна царства. Позивамо патриоте и представнике свих удружења протеклих из одбрамбено-отаџбинског рата да дигну глас против неразумних захтјева ове групације - истакнуто је у саопштењу Организације старјешина Војске Републике  Српске поводом потписивање споразума лидера парламентарних странака са првим предсједником НСРС Момчилом Крајишником о исплати валоризоване ратне накнаде посланицима првог сазива НСРС, члановима владе и три члана Предсједништва.

Република Српска 23.07.2020 | 09:16
Борци стварали РС, "ствараоци" градили своја царства

Саопштење Организације старјешина Војске Републике Српске преносимо у цјелости:

- Организација  старјешина  Војске  Републике  Српске запањена  је срамним захтјевом Асоцијације ствараоци Републике Српске да им се исплате посланичке плате за пет ратних година јер  су  на  то „имали  право“и  да  су  посланици  првог  сазива данас у  тешком материјалном положају, што је потпуно апсрдно и нетачно.

Истински ствараоци и бранитељи Републике Српске су српски војници и српске мајке које су са стрепњом пратиле синове на ратиште и жељно ишчекивала поновни сусрет са њима и тако у недоглед....Док су борци, одлазили на ратишта већим дијелом носећи комад сланине од своје породице и стопирајући своје радове, да стигну на вријеме како би замијенили своје ратне другове у рововима, дотле су посланици скупоцјеним аутомобилима са личним возачима одлазили на сједнице Народне скупштине РС и смјештали се у најбољим хотелима.

Док су борци Војске Републике Српске стварали и бранили Републику Српску, одлазећи од својих кућа остављајући незавршене послове на пољу највећи број посланика градио је своја приватна царства, вриједна десетине па и стотине милона КМ, која се данас воде на рођацима и блиским пријатељима у Републици Српској, Србији и Црној Гори, а који, нажалост, данас финансијском моћи кроје судбину тих малих људи –великих хероја из рата.

Вјерујемо да је међу посланицима било часних људи, који су одговорно радили и да су на рубу егзистенције. Таквима, дајемо пуну подршку да се та неправда исправи и додијели помоћ.

Истовремено, тражимо да се испита материјални статус народних посланика првог сазива, што није велики посао и утврдимо које колико увећао своје богатство. 

Посланицима првог сазива Народне скупштине Републике Српске одајемо признање на одлуци, да напусте Скупштину БиХ у којој је српски народ прегласан и начињен народом другог реда. Међутим, расположење српског народа било је патриотско, и он би изњедрио народне трибуне и представнике народа као што је то било у Републици Српској Крајини. Постављамо питање покретачима ове неразумне иницијативе, ко ће уистину валоризовати припадницима  Војске Републике  Српске,  зној,  крв,  сузе за боравак  у  земуницама  са штакорима скоро четири године.

Ако је ко заслужио да се по оваквим схватањима исплати четвородишњи боравак у рововима онда то заслужују борци. Изненађени  смо  да сједници Асоцијације присутвују садашњи посланици Народне скупштине и прихватају булазне захтјеве без ограде и њихове намјере да поново забадају прсте у буџет Републике Српске , а нису рјешили финансијске проблеме правих бораца.

Позивамо патриоте и представнике свих удружења протеклих из одбрамбено-отаџбинског рата да дигну глас против оваквих неразумних захтјева групације која је највећим дијелом остварила све могуће  привилегије и у рату и послије рата, од  највиших  државних одликовања до  приватизације  огромних  материјалних  добара  које  су  плајаду  искрених бораца оставили на маргинама друштвене бриге - истакнуто је у саопштењу Организације старјешина  Војске  Републике  Српске.

(БН)

Коментари / 100

Оставите коментар
Name

Степа

23.07.2020 07:40

Шта сад, постоји и Организација старјешина, па људи колико нам треба организација које само постоје да служе режиму и ухљебе се на буџет. Фуууј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2020 07:44

Много су вољели народ и сиротињу у рату,треба им дати.

Name

РАСПУЦХИН

23.07.2020 08:23

Ајде да се не лажемо јер су и неке старјешине стварале империје током рата а послије рата су се приклањали Додику и ухљебили своје потомке.

Name

МИЛОШ

23.07.2020 08:49

Ово је само пробни балон власти ради провјере народног расположења-нерасполозења и процјене о потреби куповања нових папака зарад останка на власти.

Name

Неправда

23.07.2020 10:14

Све породице погинули бораца и борци РС требају против овог цина да упуте протестно писмо влади РС. И даим дају до знања да је ово наса дрзава а не ратни профитера и злоцинаца..

Name

Гавран

23.07.2020 10:16

Лијепа наса омладино , мотке уруке и растјерајте ову багру,ратне профитере и дезертре. Лицно сам ствараоц идеје и уцесника стварања РС. Не пада ми на памет да би сад несто овако тразио. Знам их сваког у главу. Вецина их је крала са краватом у току рата. Нап. Она сподоба Калиниц,ког смо лицно преваспитавала кад је досао из Реформисза. Нисмо могли цовјеку објаснити ста бити Србин и славу славити. Цитав рат је трговао са лијековима измедју осталог. И сад би му требало дати јос пара. А о оном Краиснику не могу без гусала одпјевати. Срам да га буде за ову инцијативу. Сјецам се његових ријеци." ЦУПАЈТЕ И ЗНАКОВЕ ИИСЕЉАВАЈТЕ"

Name

Вук длаку мијења али

23.07.2020 11:56

Знаци и миле је медју тим..угрозеним.. као и крајисник а обојица правили профит захваљујуци свом полозају. Добро је онај дао коментар за тв да их је вецина заслузила добру истрагу

Name

Ре

23.07.2020 12:42

Оцекујемо од свих удрузења бораца, ратних војних инвалида, 4+ и свих других да упутте протестну ноту Влади РС због фаворизовања ових криминслаца тзв ствараоца. Ми бисмо много сретнији били да нас нисте "стварали" Стварали су своје империје, а од РС направили прцију коју су у договору са НАТО препустили Дудуку да је докрајци

Name

Xx

23.07.2020 07:43

Тако је све сто сте написали. Дјеца погинулих бораца су на бироу, дјеца инвалида и бораца. Умјесто да се боре за младост они алави на паре и само себи грабе. Срам их било гробова погинулих бораца! Инвалиди немају пара за ортопедска помагала. Опозицијо срам вас било! Исти сте као и власт. Ту сте због себе, а не због народа. Коме дати глас на изборима? Сад сте стварно сви исти, само вама треба. Фујјјј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2020 11:15

Био је и мој тата борац,али нисам имао срећу да погине или буде инвалид.Част правим али висе сам сит ткз бораца и њихове дјеце.Па моји су остали без посла радничке породице без икаквог примања обољели и шта сад да радимо?

Name

Драган Модрича

23.07.2020 07:52

Нека је на част и образ сваком посланику у данасњем саставу који је присуствовао и прихватио ову срамну одлуку.Посебно осуђујем Мирка Шаровића, јер сам мислио да се дистанцирао од те политике, али моја греска. Све помести на изборима, дати прилику овим младим, једино они могу несто да ураде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2020 08:09

Немају они ни част ни образ нити знају шта је то.

Name

борац

23.07.2020 08:35

Отишо сам у рат као радник државне институције и пуних 50 мјесеци носио пушку а нисам имао плату одлуком Крајишника и његових министара.Никад нисам ни помислио да тражим материјалну накнаду а сад жалим за кога сам носио пушку и за кога су гинули моји пријатељи,комшије и познаници. Посланик из мог града спремио је сина да студира а он се вратио се после рата запослио и наравно никад није донио диплому. Дотичног посланика општински мерцедес возио је до Пала,Црне Горе и Србије а борци су се пребацивали до положаја како су знали и умјели. Ово је задња опомена борцима ако нас још има и ако се смијемо назвати борцима!

Name

Скептик

23.07.2020 08:48

Иницијативу, поред партија на власти, подржали и СДС и ПДП.

Name

Вања

23.07.2020 12:28

А шта цекамо:палије у руке,растјерајте багру.Какве паре ј...ем вам маму.Па узимали сте за вријеме рата огромне паре за разне донације.Шта је са парама за донацију болнице на Палама за мајку и дијете?Лично је тим пројектом руководила Љиљана Караџич.Ни болнице ни пара.Са друге стране наши борци исцрпљени и гладни по два мјесеца проведеним у рову,долазе кучи изувају укисељене чарапе са којима се и скида кожа са стопала.Ране..А гдје су њихова дјеца?Ено их по Словачкој у неусловним баракама и црнче по цио дан по фабрикама за какву такву дневницу јер овдје немају ништа.А њихови очеви су стварали Р.С.а не ви.Ви сте је стварали папирима.Сада би сте и лову.Па како вас није срамота сиједе косе.Још се ту уградјује и Додик..има ли краја вашој похлепи.Стиди те се погинулих бораца и њихових потомака.Фуј..гадови.

Name

Обрад

23.07.2020 07:53

Како Крајисника није срамота изаци пред камере и тразити накнаду,а ста це мо за борце који су трунули у рову цетри године и сад имамо 140 км годисње ста са њима,само могу реци нека их је срамота и позицију а и опозицију видим и Саровиц то здусно подрзава и цини ми се да је то иста багра и једни и други а народ ко сиса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

23.07.2020 08:03

Испитати порјекло имовине овим ослободиоцима.Под хитно повећати борачке додатке и инвалиднине борцима !

Name

бл

23.07.2020 10:30

Обрван нас и после 25 година вуце за уси и не намјерава стати.

Name

истина

23.07.2020 07:54

Јел мало било ратни порез а борци нису од тога ништа ни видјели нек мало о томе размисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млади Војник у рату

23.07.2020 07:56

Е то вам неће проћи. Профитерчина Крајишник,распада се, ал' још би да хапа од народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

23.07.2020 07:58

Испаде сад да су сви заслузниј за стварање РС и да су прави борци на задњем мјесту по заслугама, ово је страсно ста се ради,па имају ли ти људи образа тразити паре циме су то они заслузили а борци нису.Савциц треба да се огласи јер сигурно се неце слозити са овим безобразлуком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобек

23.07.2020 08:03

Немају ни грам образа. Дајте им нека носе са собом у гроб цркли да Бог даа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

23.07.2020 15:43

Да борци трже надокнаду у виду садашње плате војника и старјешина + 50 посто надокнаде због траума за проведено време у рату.Да борачка организација покрене петицију са потписима и овим предлозима,кад нас не сматрају ствараоцима,и тражити да кривично одговарају зашто су нас стрпали у гето.

Name

Гоци

23.07.2020 08:06

Када ово процитам додје ми да сједнем и да се испацем ,отисао сам са 18 и имам годисњи додатак 132 км и то цетри године на првој линиј,сад се питам цему су они сазлузили ово а ми нисмо која је то разлика,ми сутимо а замисли они тразе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2020 11:19

Па тако вам и треба кад цутите. Прецутали сте ви тога доста , од умањења васих права и примања , скидања категорија , "папак " владу , убиство дјетета од бивсег борца ВРС ... Само се питам гдје је граница васе толерантности ( знам да кукавице нисте били у рату ).

Name

БЛ

23.07.2020 08:08

народ јос није довољно огорцен, да јест изасао би да гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

23.07.2020 09:02

А за кога да гласа кад су све странке ово потписале

Name

11903

23.07.2020 11:38

Бит це да ми и нисмо ''народ'' Јер народ овако несто свакако ни по коју цијену неби дозволио. Ми смо изгледа само дезоријентисана ницему корисна маса добро организованих климоглаваца. Покусајмо замислити ста би се на примјер десило у Зеници, Тузли или Сарајеву да се са слицним безобразлуком покусало?

Name

мими53

23.07.2020 08:08

Невидјене битанге ,и они ,и ови који им одобравају народне паре. Па ваљда це се и борци несто питати инаце масовно на улице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

23.07.2020 08:09

Изгледа да пара има за све али за нас истинске борце који су највисе изнијели терет рата нема, овим се конацно показало да су исти и позиција и опозија нема бас никакве разлике измедју њих али бас никакве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

23.07.2020 22:41

Шта ће нама паре.Незнамо их искористити.Ја имам "корист"од државе коју сам стварао заједно са правим патриотама само двије штаке.Имам и 50км инвалиднине.Стварно-превише.Незнам шта урадити са толиким парама.Има ли неко савјет?Само не-да се убијем.

Name

цига

24.07.2020 08:43

Е мој Миле, за сто си се борио. Теби годисње 600 км а лопови тразе, проклето им и девето кољено било, онолико колико ти немозес да сањас. А ти само један... прави борац. прави стварсоц РС. Ваљда баргра мисли да ти је довољно да знас гдје си трунуо и за сто... да бог да се у мукама распадају... лопови, срам их било

Name

007

23.07.2020 08:12

Знате у чему је проблем у БиХ, како у РС тако и уФБиХ, омладина бјези, боје се ових стараца од 80 г, без старца нема ударца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2020 13:02

И треба да бјези,нек остане овима профитерима,пљацкасима,дезертерима,олошима,лоповима,смецу.

Name

гогсон

23.07.2020 08:24

Замисли казе Крајисник да има неких који имају мизерну пензију од 600 км и да не могу да зиве,питам Крајисника па како онда зиве људи од 300 км којих је највисе у РС да ли се икад запитао како они зиве.Само могу реци да сам киван и на власт а исто тако и на опозицију која је ову срамоту подрзала,срам било и једне и друге само су им битни лицни интереси, а за борце никад нема пара него цекају да поцркамо је најмладји вец имају 46 година е то они цекају,и јос само да питам ста је са регистром да висе видимо колико нас је,умјесто да нас је мање број расте као да их јос увјек мобилису,све у свему ово је јако тузно и залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

23.07.2020 08:24

Овом Додику вазда мало пара. 140000 км срам вас све било. За ове паре радник са просјечном платом ради 17 година. 17+ 4 године рата пола радног вијека.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

23.07.2020 09:01

Мизерна пензија 600 км. Професор носио дневник 40 година пензија мање од 500 км. Нико га не пита како живи.

Name

мисо

23.07.2020 08:30

Радо цу подрзати Вас захтев.Морали сте оставити адресу на коју могу да Вам се подписем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД

23.07.2020 09:14

Срам вас било битанге једне... мало вам.Присјело вам дабогда. Питате ли се како живе пензионисани борци који од својих пензија 400,00 КМ а има их и нижих, палаћају мјесечно од 100- 150 КМ лијекове. фуј гадови једни. Цркли дабогда

Name

Мисо

23.07.2020 09:30

Дабогда им присјела свака марка Ја сам на бироу немам марке примања од ове дрзаве сам једино добијо позив за мобилизцију и отказ са посла зато сто ми је резим унистијо фирму гдје сам радијо.Да се питало тих лопова Стваралаца јос рат неби стао колико је њима теско било прекид рата је зауставијо њихов сверц и краду.

Name

Симеун

23.07.2020 08:37

По мом мисљењу дрзава се добро одузила и породицама погинулих и ратним војним инвалидима,имају мјесецна примања редовно,па станове ,бање и јос безброј привилегија и за дјецу ,књиге , паркинг и много тога и ја казем да тако и треба и заслузили су,али ста је са нама који смо слуцајно презивјели ста је господо са нама изгледа да сад ником не требамо него лагано да умиремо и за двадесет година нас неце ни бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милидраг

23.07.2020 12:51

Не могу се они мени одужити за оне 4 године, нека се дезертери и шверцери богате и буду на власти, добро смо и прошли они из првог свјетског су имали одобрење да просе, а просипају патриотизам на сваком кораку а го дезертер до дезертара и још испадоше ствараоци РС, багра лоповска.

Name

БЛ

23.07.2020 08:41

БОЗЕ САЦУВАЈ СТА СВЕ ЊИМА ПАДА НА ПАМЕТ СТА СУ СВАРАЛИ НАРОД СЕ БОРИО И СТА КЕ ДОБИО ВЈЕКОВИМА СЕ ЗИВЈЕЛО И ЗИВЈЕЦЕ СЕ ЗАЈЕДНО САМО ОНИ СОЈУ МРЗЊУ САД ИМА ВИСЕ МЈЕСАНИ БРАКОВА НЕГО ПРИЈЕ ДЈАБА ИЗГИНУ ТОЛИКА ОМЛАДИНА ЗБО НЕЦИ ИДЕАЛА И ЈОС ИХ ТРДБА НАГРАДОТИ СРАМОТА ТАКВО СТО И ПРЕДЛОЗИТИ ЊИМА ЈЕ СВЕ МАЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

23.07.2020 08:41

Господо војне старјешине. За вријеме рата сви сте били на платном списку Војске СР Југославије, плату сте редовно примали, добили сте високе чинове и сада имате пристојне пензије и станове. За то вријеме сви остали нису нису примали плате или су имали неке мизерне плате, прерачунато у њемачки марку 3 до 5 марака. Према томе ви имате најмање право да се брините. Ћутите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2020 13:56

Какве наше старјесине,товили се ко свиње док младез и сиротиња гинули.

Name

Шипово

23.07.2020 08:48

Мени као бившем посланику не треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

небојша

23.07.2020 08:51

Срамно за све иницијаторе такве идеје,а посебно за М.К. Р.Српска,као вековни циљ српског народа са простора БиХ, је директан и неотуђиви резултат свих српских жртава ,али и свих преживелих бораца,као и породица њихових. Дакле СРПСКОГ НАРОДА у БиХ. Свака одлука која се тиче Отаџбинског рата,а није у сагласју са вољом оних који су својом крвљу,својим главама,сачували Српски Светосавски дух,односно креирали нашу слободарску садашњост и будућност кроз испуњење вековног циља-Српска држава-Република Српска, бити ће ништавна,антисрпска и најзлонамернија. Нема тога Крајишника,нема тога премијера нити политич.вође који може другачије. пс. Још увек деца оних који су четири године крварили и на концу животе дали,за нашу,Вашу слободну Р.Српску, не могу да добију ни од кога одговор на питање пок.оцу- зашто*. Можда Крајишник, или било ко од актуелних.. кројача судбине у покушају.. могу,желе дати одговор. На овај сраман начин,засигурно НЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конацно

23.07.2020 08:58

Свака цаст, то је висе постало НЕПОДНОСЉИВО.... придрузују вам се 80%градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Мракић

23.07.2020 08:58

Стварно неизмјерна брука и срамота, ниј им било довољно што су у рату и првих поратних година опљачкали милионке тадашњих дм, САДА ХОЋЕ ЈОШ ПО 150.000 км ! ИМАЈУ ЛИ ОНИ ИМАЛО ЉУДСКОСТИ У СЕБИ !!! Имају ли душу !!! Док је највећи број демобилисаних бораца ВРС незапослен и велика већина њих и без елементарних услова за свакодневно преживљавање, они траже још из ионако осиромашеног буџета РС. Тих 15 милиона, ако их већ негдје могу пронаћи, треба под хитно подијелити незапосленим борцима, РВИ и породицама погинулих бораца, тзв. самозваним "Ствараоцима РС" не треба дасти ништа, они ионако имају превише, барем апсолутна већина њих. Како су у ФБИХ недавно донијели измјене закона о правима демобилисаних бораца и сваки њихов борац Армије Босне и Херцеговине добија мјесечну накнаду од 240 КМ, што није неки нарочит новац, али барем имају неку, ако ништа другу, моралну сатисфакцију да неко, односно држава мисли на нас. Код нас у Републици Српској борци су на свим маргинама друштва, нико их не ј..е ни за суву шљиву, само кад им служе као изборна машинерија за опште и локалне изборе, те за изборе у борачким организацијама. Борци су једини стварни и највећи ствараоци и утемељитељи Републике Српске, а за награду нису добили ништа, сем мизерног и биједног годишњег додатка од стотињак пишљивих марака. Уколико Валада РС стварно донесе одлуку да то исплати треба организвоати протесте широм Републике Српске и то по сваку цијену спријечити. Милорад Мракић, Градишка демобилисани борац И категорије и резервни подофицир ВРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

23.07.2020 10:06

Потпуно се слазем са Милорадом Мракицем поудано знам да борци у Федерацији имају борацки додатак на мјесецномом нивоу 5км за сваки мјесец проведен у на ратисту и до сада сам то написао висе пута.Засто нас предсјединик бораке организације Савициц никад није уптијо захтјев да нам се изједнаце права са борцима из Федерације како их није срамота.Тај закон је усвојен у Федерацији исти дан кад су се наси посланици у скупстини свадали око Пељеског моста.

Name

бомбардер

23.07.2020 09:01

Док смо ми крв лили, они су у ладовини кафу пили, нафту шверцовали и коњак испијали, а ви би их још и наградили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУКА 100%

23.07.2020 09:07

Па људи зар невидите да они хоце и своје 5 кољено да обезбједе да неморају да раде ниста вецц живе од оног сто су они покрали од народа,млали људи омладино изадјитена изборе и истјерајте ове метузалеме из земље јер ће вас њихови унуци и праунуци и дјеца терорисати и наредних 25год а они це вас и ово мало сто је остало истјерати из земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

23.07.2020 09:09

Требају проци на Соколац војницко гробље Мали Зејтинлук да стану и објасне како су заслузни .....сви ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

23.07.2020 09:55

Свака част, Милораде. Да, у праву сте.

Name

Сое

23.07.2020 09:30

5,5 година по 2500 мјесецно је 165000 КМ, плус мало ревалоризације, ето по 300 хиљада сваком ствараоцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Бања Лука

23.07.2020 09:37

Срамота, из канцеларије изашли нису, а јесу је створили само за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

23.07.2020 10:19

Може накнада али свим борцима по заслугама, нека мало дадну и Посланицима јер нима живот угрожен, а сликали су се па нека им то буде садисфакција, неки су се бавији и увозо нафте и цигара итд-

Name

Тврда линија

23.07.2020 12:45

Ово је приватни ентитет који служи богатима и њиховим потомцима а ови на власти су бахате мрцине али тако и треба кад је радничка класа и сиротиња глупа, само дерите и кожу са леђа глупом народу.

Name

Вупер

23.07.2020 09:47

Ти сви како их зовете, заговарачи рата и хускачи који су гурали народ у рат. Трва данас да их се награди, мало су узели тргујући са Алијом и продавали све сто им је требало. Сарајево је био затворен град а ништа им није фалило све су су им Србске патриоте дловозили и продавали, данас треба да се због тог стимулису

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

23.07.2020 10:25

Фујјј,гадими се ова земља,опет паре овом лопову Крајиснику и осталој багри који су и у рату крали док је народ гинуо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

23.07.2020 10:32

Имају за обе лопове пара а немају за подстицаје.Послали на терен своје људе из министарства да сељаку скидају класу с млијека.Литар млијека ако није у класи изадје 60 фенинга.Да је среће за сваки литар би дали подстицај.Хоће својим потезима да униште и ово мало сељака што предају млијеко.До сад сам гласао за њих а сад нећу ни изаћи на изборе јер видим да су сви лопови и позиција и опозиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

23.07.2020 10:36

Исти ти који сад тразе паре цитав рат су зивјели као богови нико пуске и рова није ни видјео и сад њему требају паре а јадном борцу који је трунуо у рову цетри године њима као паре не требају.Ово је велика брука и срамота и власти и јос веца брука опозиције и једни и други мисле само на себе и своје дзепове а народ ко ј..е.највисе ме цуди Савциц сто се неогласава бар је у рату био постен и добар борац не знам како он на ово гледа и борацка организација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дренка

23.07.2020 10:38

Борци у мисијим рупама не смију писнути,боје се Милокрадове милиције.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

23.07.2020 10:51

Па ови Ствараоци су се највисе накрали и обогатили и у току рата и након њега, јел им мало?? Борци треба да се побуне, ово је преврсило сваку мјеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

23.07.2020 10:51

Већина тзв. ствараоца, фукаре, ратни профитери, шљам невиђен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О бозе

23.07.2020 11:01

До сад цутитее па гдјеее сте!!!Зиви сте свједоци пљацке у рату!!банака предузеца хуманитарне дијаспоре и народа и патње бораца глладних зедних голих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дотт

23.07.2020 11:02

У овом рату су само борци најебали, нађите ми сиромашног старјешину или без стана. Примјер Легенда милионер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бравоо

23.07.2020 11:03

Људи спасавајте сто се спасити мозеее!!каснитееее увеликоооо!!народ изумире нестајее уби га мафијаааа горе и од ратааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

23.07.2020 11:05

Ала их Миле весла пред изборе,а и нас са њима.Ништа они добити неће нити су што заслужили нити има пара за то.Миле је краљ манипулације. Ето он би им нешто дао али народ није за то.Браво за вођу и за идеју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старјесине

23.07.2020 11:06

Надамо се да цете Ви знати са мафијом!а народ је. Уз вас!! Али одбаците ви васе лоповеееееименом и презименома то су они у спрези са партијасима на властииии

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разоцаран

23.07.2020 11:17

А Момцило колика је то моја плата била цетри године проведена у рату,па ја не могу да вјерујем да се ово десава код нас, па ако одобре та средства онда су се пописали на све борце ВРС.Они ствараоци пуске нису ни видјели а нама борцима годисњи од 130 км ,мислим да је ово велика срамота и понизавање свих постених уцесника у рату па докле висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

23.07.2020 11:20

Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златни љиљан Српске

23.07.2020 11:23

Браво официри Српске. Борци због своје неорганизованости це дуго испастати. За Титовог борца смо као дјеца знали уз коју букву је писао , за отадзбинско наса дјеца не знају у којим су биткама уцествовали. Наса култура сјецања из отадзбинског рата је (врхунац) парастос. Борце поново ова власт је вратила у ровове а за себе планирају нова богатсва. Пример не остварења права бораца и 25 година послије рата је политицки избор (подвале) представника бораца суЦургузи и Вукотици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Теслић

23.07.2020 11:28

"ОНИ" као да бас жарко желе да народ устане и да их згази ко бубашвабе!не стиде се и не боје ни рода ни Бога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мини

23.07.2020 11:37

Срам вас било земље по којој ходате, а коју су нечи синови крвљу натопили, док су ваши бахатили се по Београду и у раскоши уживали а ви се возикали и тад трошили туђу муку и ви ,,ствараоци", а гдје су вам борци који проведоше четири године у рововима и игром случаја преживјеше четири године голготе, да би после рата остали без посла јер сте и предузећа преточили у своје џепове и све вам мало, мало вам било земље на гробу. Испитати под хитно вашу имовину да се види колико пута сте је увећали. Додиг добио подстицај за пољопривреду ове године 100 000,00КМ и хоће још 140 000,00КМ, док прави борци рове по контејнерима, је ли такв треба да представља овај напаћени, обезглављени народ. Ако текве народ не казни, надај мо се у Бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џо

23.07.2020 11:50

Људи колико знам овај Крајишник (обрва) има на Палама бензинску пумпу и фирме,шта ће њему још пара није ми јасно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук Томић

23.07.2020 11:54

Срамота да не може бити већа... Сподобе без образа, части траже још, још, још.... Током рата били су заштићени ко међеди,и они и њихове породице. Обогатили се,обезбједили се .... Овај крајишник, па колико је само он узео, колико има и опет тражи. Страшно. Још страшније што их све парламентарне странке подржавају. Позиција, опозиција ....какво разочарење. Један детаљ је довољан да покаже неморалност захтјева ове сподобе крајишника и његових истомишљеника : личне и породичне инвалиднине у Републици Српској у задње три године повећане су 2%.... Читавих 2 % ! Корисници тих инвалиднина су ствараоци Републике Српске. Толико о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КО И ШТА СМО......

23.07.2020 12:08

Ко смо и шта смо, ево ово нам је доказ. Док су борци гинули, други су њима иза леђа крали и односили богатства која су до сада удесетостручили. Свједок сам доласка Мирка Крајишника брата Момчиловог у тадашњи ,,Претис''. Свједок сам гранате која је пала у круг Претис-а, која није била ни офарбана, а која на нашу срећу није експлодирала, јер није имала на себи упаљач. То је само једна од доказа за стотину продататих граната другој страни. Свједок сам многих ствари које су се догађале у току рата на том малом дјелићу простору Сарајевско-романијско ратишта. И док су мајке и очеви за своје погинуле и одликоване синове, добили одштету од 4000 КМ, други су за уништени трактор и окрзнуту рану на тијелу добили десет пута већу одштету од ове. Док су мајке изгубиле по три своја сина и супруге своје мужеве, ова банда има образа да се појави пред породицама погинулих и ових још живих садашњих бораца и инвалида рата. Погледајте ко су чланови-кланови ,,ствараоци српске''. Ми смо глупи и још смо глупљи што нам се на овом порталу придруже они који нас праве будалама и убацују мржњу да се свађамо. Ја сам у деветој деценији и мени је близу крај, али ви и даље гучите за Додиком, Шаровићем, Крајишником, Иванићем и још многим другим, који су на основу потписа глупих грађана формирали своје партије које нас глођу до кости. Устав и закон о партијама мора се измијенити под хитно. Погледајте колико има партија у Француској, Њемачкој, САД, Русија, Цанада и Енглеска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗРЕНАЦ

23.07.2020 12:59

Ја знам пример Народног посланика РС, Миладина Недица са Озтена,да је зивио у рату као и сваки борац са Озрена. Скромно,дијелио руцак са вој.казана,спавао код куце 100 м од линије,а не као многи посланици по Србији. Није хтио ни слузбено возило него до Добија је исао пјеске,сретао борце и народ и питавси их притом за стање и проблеме. Није се уклапао у филозофију многих колега посланика у вези идеја о предаји -размјени територија које је у преговорима са другом страном водило руководство Срба. Отуд и порука народа и бораца Озрена коју је Недиц изговорио за скупстинском говорницом на Палама :" Карадзицу ј...ем ли ти н..у засто Озрен дајес муслиману". Е, тако њега уби прејака ријец,и зато после тога није могао ни доци у прилику да се окористи и да је имао намјеру да то цини. Он је посланик који заслузује неки вид помоци,( не као ексклузивни стваралац РС) ,јер тренутно теско зиви на Озрену у викендици (колиби). Ко посједује податак да је користио привилегије у рату и после,вјерујем да би Недиц одбио и ову привилегију,помоц. Сви ми знамо у својим срединама како су се понасали и зивјели народни а поготово они ненародни посланици. Собзиром да је ова иницијатива предизборни трик од које це профитирати дезертери и профитери,а борце вратити у ровове да буду задовољни пивом и прсетином под сатором. Мангупи надувају балоне да будале хватају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

65 змп

23.07.2020 13:06

Не казем да РС није требао политицки врх наравно да јесте,али прави ствараоци РС су они који су били са пускама у рововима то су прави ствараоци који данас зиве на рубу егзистенције јер фирме у којима су радили су пропале тако да су се насли у јако незавидном полозају њима треба помоци а не овим ткз ствараоцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дотт

23.07.2020 13:24

Је ли иједан од тих стваралаца погинуо у току рата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Октобар 64

23.07.2020 15:10

Борцима признат ратни стаз у двоструком трајању али без уплацених доприноса...највеца подвала и неправда која треба да се исправи.Борацки представници на састанцима са владом требају упорно инзистирати да се осигурају средства.Влада мора да стеди на неким другим сварима и да врси прерасподјелу средстава плански и крајње одговорно.

Name

Борис

23.07.2020 13:38

Закон о поријеклу имовине од 1990-те на овамо и све ће бити транспарентно. У комисији би били опозиционари, аполитични стручњаци и странци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

23.07.2020 13:52

Не могу да браним ни једне ни друге, али ово нема смисла према истинским борцима који јадници толико година суте и ниста не тразе а највисе су надрљали у рату и примају ту јадну цркавицу, и не могу да разумијем Крајисника да трази толику суму новца, вјерујте да би мене било срамота стати пред камере и јос је сигурно знао да це наици на негодовање вецине становника РС и искрено се надам да неце доци до усвајања ове инцијативе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шоша

23.07.2020 13:54

Морате знати да је Додари наредјено од газда са запада да буде на власти под условом да и после рата унистава свој народ а ми ко фол не контамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

23.07.2020 14:18

Па сад се види да на целу борацких удрузења сто је њихови полтрони док цуте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

23.07.2020 14:29

Ово је велика срамота,како их само није срамота и то јос у оваквој ситуациј и кризи тразити толике паре,а борци нека гледају у небеса и ово не смије да продје ни на који нацин јер ако продје ова инцијатива онда је дрзава пљунула на сваког свог борца који годинама сути и ниста не трази и нека се оглаци борацка организација али под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

23.07.2020 14:30

Да сам на мијесту Момцила Крајисника било би ме срамота изаци на улицу и погледати народу у оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

23.07.2020 14:33

Све сто је ваљало сте ви ствараоци сјебали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симеун

23.07.2020 14:44

Овим је показано да су исти и позиција и опозиција и да нема никакве разлике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

23.07.2020 15:27

Нови закон за политицке партије пред закон за све једнак правосудје одлокирати па поријекло имовинеее од 1990 годинееее!!!предратни голаци осудјивани у рату сверцери рата нису ни осјетили!по хотелима пљацкали од хуманитарнеее до нафте цигара сумеее рдне иззвезенее покрадене лопобске приватизацијееее итд итд!!!дебелооо пустили коријење!!!сад се бахате од авионааа камиона јахта станоба по Русији Кипру Београду итд итд а јадни народ растјеран опљацкан изумиреее а неродјена дјеца задузена !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

23.07.2020 18:07

Господо борци, вријеме је за протесте. Борци у ФБиХ се већ изборили за бољи положај. Вријеме је да се и борци у РС изборе за то. Тражите од власти да драстично повећају примања оним борцима који имају XX КМ мјесечно. То је добро за почетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

23.07.2020 18:26

Подршка овог шљама, није ме зачудило, али ме изненадио Шаровић, добро ћу размислити о даљој подршци СДС - у, срамно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аууу

23.07.2020 18:36

Сад тек реагујете!??? Па гдје сте до сад??!!цургуз вукотиц и остали назови представници су дебелоооо повецали свој капитал представљајуци борацку категорију !!!све на увид имоине пре рата и после рата!!!!и по заслузи на робију ово је дно дна!!! Пљацка од рата траје ави сте оцевидци свега у рату и после рата!!!!сто сте цутали до сад кад су дебело коријење пустили!!они су стварали лицни капитал и затезали крај рата да би јос могли пљацкати!!свој интерес као и ови сад то је удрузена хоботницаа која х ара од ратааа!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

23.07.2020 19:12

Срам вас и стид било.док су људи гинули ви сте се богатили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

23.07.2020 21:09

Само мислите на ово када нам буду потурали нови рат под нос, а раде то свакодневно, само се правимо да "није то БАШ ТО", а није се чинило ни 92'

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

23.07.2020 21:50

И ја сам запањен што нам ПИО упише дупли ратни стаж да буде мања пензија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоци

24.07.2020 08:26

Коме је само могло пасти на памет да трази паре, у току цијелог рата зивјели су као богови и сад треба њима исплатити а овим несретницима који су били на првој линиј нетреба ниста,па докле висе мислите понизавати борце који годинама добијају ону цркавицу и опет ни ти се буне ни ти ста тразе него полетиле ове гузоње није им било доста па хоце јос,пљујем и на позицију и на опзицију јер су и једним и другим само паре вазне а ви борци цркните а сви знају да је рату био само радник и сељак , јос једном да их срам буде и нек ову инцијативу повуку под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјомла 74

24.07.2020 09:46

Свака цаст!Ова дрзава је за 10,увек реагује у правом моменту и тако треба,узели су милионе у рату и дуго им је трајало ,коцкали се са насим зивотима,Алија им плацо заГоразде,Бихац....сад то ради Мило...е мој Мило узми те паре и дај браци српској који имају дјецу дјецом и подигни споменик Слободану Милосевицу уз Дрину...зивио Ратко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несретни борац

26.07.2020 05:18

С Р А М О Т А !!! у породици смо сви на бироу за незапослене, свашта радим да преживим. Имам статус борца прве категорије. Провео сам 48 мјесеци у првим ратним линијама. (За статус потребно 42 мјесеца) 95% њих су у том свом "патриотском" раду уједно бил и директори разних установа и на тај нацин су добивали новац, и сваки одлазак на сједницу Народне скупштине су НАПЛАЧИВАЛИ у тим својим фирмама. И сад, ови "НАПАЋЕНИ" посланици, што су читав рат провели у сигурности и заштити, и возикали се бијесним аутима, сад би још то и да ДЕБЕЛО наплате. На велика уста говоре да су патриоте, а тај њихов патриотизам изгледа мјери се количином новаца. СВЕ НА ПРОВЈЕРУ И ОДУЗЕТИ СВЕ ШТО СУ СТЕКЛИ У РАТУ. Док сам ја бранио право на слободу, они су кркали и опијали се и сад још траже новац !!!!! КОЈИ БЕЗОБРАЗЛУК !!!!!!! ФУЈ КАКО МИ СЕ ГАДЕ....

ОДГОВОРИТЕ