БН: Преминуле двије особе од вируса корона

У Ковид-болници у Бијељини у протекла 24 сата преминула су два пацијента позитивна на вирус корона, саопштено је из Болнице "Свети Врачеви" Бијељина.

Република Српска 22.07.2020 | 11:14
БН: Преминуле двије особе од вируса корона

У саопштењу је наведено да су у Бијељини преминула два мушкарца старије животне доби, са коморбидитетима и оба су била прикључена на респиратор.

Стање пацијената у Ковид болници и даље је тешко, као и претходних дана, упозоравају из ове здравствене установе.  

"У Ковид-болници имамо 33 пацијента. Пет пацијената је успјешно излијечено, а два  пацијента су преминула од ЦОВИД-19. На кисеоничкој терапији је 25 пацијената, од којих је један на неинвазивној механичкој вентилацији,  док су остали пацијенти под терапијом", наведено је у саопштењу. 

Стручни љекарски тим бијељинске болнице је истакао да је на подручју Бијељине и даље је висок проценат позитивних на ЦОВИД 19 у односу на број тестираних, (више од 20%), а наставља се и тренд раста броја пацијената који се упућују у ковид-болницу. 

Из бијељинске болнице упућен је апел свим грађанима да се придржавају обавезних и препоручених мјера, како би избјегли катастрофални сценарио.

"Подсјећамо да је ношење маске обавеза и на отвореном простору гдје није могуће остварити дистанцу од два метра. Молимо вас да поред ове мјере личне заштите, чешто перете и дезинфикујете руке и да избјегавате већа окупљања, јер то је најефикаснији начин да сачувате своје и здравље људи око вас", поручено је из бијељинске болнице. 

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Питање

22.07.2020 09:45

Та два пацијента, старије животне доби (Бог да им души прости) јесул, случајно, имала још какво обољење осим ковида 19?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замјеник градоначелника

22.07.2020 15:40

У којима фирмама су радили да запослим кога свог.

Name

Алан Форд

22.07.2020 10:02

Па фино пише да су са коморбидитетима а што значи да су имали и још нека обољења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ххх

22.07.2020 10:06

Људи умиру,то је битно ,треба се пазити,примјењивати мјере,сто мање контаката ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2020 11:45

Тако ћете отићи усамљени, хладни, негрљени, нељубљени, невољени, тужни, а надасве уплашени. И безосјећајни.

Name

Лобирање

22.07.2020 12:23

Дали је у задња цетири мјесеца у свијету ико умро од болести! Само Корона, ово је оцигледно да је ово једна велика игра са људским зивотима. Пуцају људи психицки, засто лазу бројеве.. ко је данас луд да се тестира без симптома. Ево Кон данас изјављује да се ситуација поправља, 500 људи у дијаспори затворени немогу доц својим домовима.?? Кон ради за СЗО то је оцигледно, ником данас на залост није вазан људски зивот. Него нас свјесно убијају, и дају нам до знања, да је ово фарса само да се прими вакцина, а ста је у њој то драги бог зна. Нико се јос није огласио, на насем региону да познаје теског пацијента од короне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како то?

22.07.2020 12:50

У данашњем званичном извјестају Министарства стоји број умрлих од јуче (149), што значи да, по том извјештају, нема нових умрлих. Или они то код сабирања, нешто записују, а нешто памте-па сутра штимају!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саако

22.07.2020 13:35

Колико плацате да се пријавим, да имам корону, јер тако једино це помоци народу овако га нико не ферма,

ОДГОВОРИТЕ