К. Дубица: Тешко претучени младић бачен у ријеку Уну

Дејан Ђурђевић из Козарске Дубице, брутално претучени младић којем су нападачи прије десетак дана нанијели тешке повреде главе и оставили га поред ријеке, опоравља се, али још није у стању разговарати са полицијом о овом догађају како би сачинили извјештај.

Република Српска 21.07.2020 | 15:04
К. Дубица: Тешко претучени младић бачен у ријеку Уну

Рекла је ово за "Независне" Милена Ђурђевић, мајка двадесеттрогодишњака који од рођења има епилепсију, а којег су, како је раније рекла, у ноћи са 9. на 10. јули претукли Немања Прошић и Миленко Гајић, који су га позвали да се провозају аутом.

"Те ране иду набоље, иако га још боли глава и осјећа велики страх, а требало би и да почне с терапијом код неуропсихијатра", рекла је Ђурђевић.

Додала је да је полиција долазила како би разговарала с њеним сином, али он због стања у којем се налази, још није у могућности дати изјаву.

Како сазнајемо из Окружног јавног тужилаштва Приједор, полицијски извјештај у овом случају још се комплетира и он још није достављен тужилаштву.

Рекли су нам да је у току расвјетљавање околности наношења тешких тјелесних повреда и документовање предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Приједор бити достављен извјештај, а поступајући тужилац ће, у складу с тим, даље поступити у овом предмету.

Из Полицијске управе Приједор раније су рекли да је истрагом утврђено да су тешке тјелесне повреде Д. Ђ., који је због задобијених повреда превезен у УКЦ Бања Лука, нанијели М. Г. и Н. П. из Козарске Дубице, које терете за извршење кривичног дјела наношење тешких тјелесних повреда.

Подсјећамо да је мајка испричала за "Независне" да је њено скоро насмрт претучено дијете покрај воде нашао чувар.

Она тврди да је њен син претучен у некој кући, а затим одвезен на плажу Блато на ријеци Уни, гдје су га чули људи како тешко повријеђен јауче, замотан у плахту, у коју су га нападачи ставили вјероватно мислећи да је мртав.

О иживљавању над младићем свједочи снимак који кружи друштвеним мрежама, на којем се види он крвав и преплашен док му нападач говори: "Ало, гледај овамо. Хоћеш ли споменути икад више наше име?", а када младић крвавог и издеформисаног лица каже: "Никад у животу", један од нападача поносно одговори: "Живио."

(Независне)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Никола

21.07.2020 13:13

Ако наставимо ћутати,питајте се да ли је управо ваше дијете следеће!? Сваки злочин,ако не буде кажњен,отвара простор још већем злочину...Власт у доброј мјери овоме кумује,а ви и даље наставите ћутати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није битно

21.07.2020 13:38

Никола ,не каки ,олосу,да је доци до власти па како год,погледај боље тог момка ,погледај ста су му урадили,а ти се сјетио да погурас мало,да мало нагласис,да се странка мало овајди. Сљам и "твоји"и "њихови"!

Name

Ре

21.07.2020 13:48

Цуте сви. Од Давидовог страдања се питам како нико не помисли да је мозда његово дијете следеце. Ова уцмала средина у којој нема никакве позитиве, зивот у овом тору, телевизије које окорјеле криминалце славе као народне хероје дјецу не уци ницему добром. А родитељи суте! И ви сте ми родитељи. Види ову мајку како се бори за своје дијете.

Name

Никола

21.07.2020 14:46

Наравно,по теби влсат није ни за шта крива!? Њихов метод владавине је управо афирмација и заштита насиља. Арбутина,Вукелић,Драгичевић...итд

Name

ецо

21.07.2020 16:54

Знају који су га криминалци претукли и јос им треба изјава пребијеног цовека смесно уместо да и њих два пребију и у исто стање доведу па онда узимају изјаву од све тројице.

Name

Шта рећи?!

22.07.2020 05:39

Имамо ли ми Закон, полицију, затворе? Шта раде на улицама ови манијаци?

Name

СТРАШНО

22.07.2020 06:20

ПА КАКВА СУ ОВО ДЈЕЦА, КАКВИ СЕ ОВО МОНСТРУМИ РАЂАЈУ ДАНАС. САМО ЈЕДНА ВЕЛИКА КАТАСТРОФА.

Name

...

21.07.2020 13:18

О животе, животе... Каква особа, биће мораш бити да снимаш видео. Крволок један, два, грозота. У затвор с њима, свака осуда!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.07.2020 13:57

Овдје је "среца" што се до снимка досло лако. Болесници, ко це други снимати муцење?

Name

МУПетСхоу

21.07.2020 13:19

Сви слуцајеви насиља, од Давида Драгицевица до данас, зову се једноставно "задес".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

21.07.2020 13:29

Па људи да ли је ово могуце?Како нико нема снаге да се супростави овој стоци од људи који само њемо гледају.Треба им отици куци и исто ово урадити његовој породици па да види ста је и како је. Гдје се налазе ови мангупи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њемац

21.07.2020 15:58

Цуј гдје су? Ајде ти ријеси ето ? Имас им слике на Фацебоок као и све њихове пријатеље а и мјесто становања. Инаце је Дубица метропола па је теско сазнати гдје ко зиви. Ајде де ето ријеси па нам јави. Или има неко други да ријеси ?

Name

Алан Форд

21.07.2020 13:30

Ово је за теску казну и робију. Па ово је покушај убиства. Страшно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралан

21.07.2020 13:30

Нема дрзаве,реда,закона,полиције.Власт је у спрези са овим бахатим и препотентним људима који по локалним заједницама глуме каубоје.Полиција са њима пије и једе и они су понос насих средина.За овакве ствари се зна одувијек како се радило.Кратак поступак за примјер другима.Инаце нисам радикалан и насилан тип али мука ми је од неписмених,непросвецених особа које насиљен и бахатосцу спрецавају нормалне људе да зиве и раде.Несто затамњују стакла на аутима,набријавају се на све зиве и само цекају да их неко погледа и одмах крецу у сукоб.Али какви су на власти и какви це тек бити добро је јос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

21.07.2020 13:33

Ово је покусај убиства а не наносење теских тјелесних повреда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уфф..

21.07.2020 13:34

Брате мили, па коју дозу нецовјецности и садизма мозе да има, ако уопсте тако могу да казем, једно људско бице. Надам се брзом опоравку овога младица, а да поциниоци на "многаја љета" проведу тамо гдје им је мјесто и да добро размисле ста су уцинили. "Јунацки цин" нема са овом њиховом "представом" ама ни једног заједницког циниоца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби на Србе!?

21.07.2020 13:49

Умјесто да су аутом отишли у цркву да се помоле, они претукли другог Србина!?! Страшно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубицанка

21.07.2020 14:08

Е јадника сву своју мускост те показали.Двојица на једног и јос болесног момка,а јадни сте га и јадне вам матере сто су вас породиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кларк

21.07.2020 14:25

Није ми јасно да се нико из Дубице не огласи на овом порталу са конкретнијим цињеницама. Па није Дубица Москва па се ниста незна. Дали је могуце да је народ толико незаинтересован за тудју муку или толико пласљив..... Страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубицанка

21.07.2020 21:07

Ове двије сотоне немају ни по 50кг. Јад и цемер. Али имају злобе на претек. Дјеца балавци без родитеља . Једном цаца има папире да је луд. Све у свему вуку коријене од сљама генерацијама уназад

Name

Марко

21.07.2020 14:31

Овакве људе који цине овакав злоцин. Ја никада полуцији неби пријавио Да ово ураде мени или било ком слану моје породуце ја би знао ста би. Снимао би и ја њих али л резија снимања би била мало другација а њима би било последњи пут да некога овако муце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теске тјелесне повреде???

21.07.2020 15:13

Ко је овај тузиоц и да ли је при цистој свијести? Ово је цисти слуцај теско убиство у покусају, плус тортура, малтретирање, пријетње, нехумано понасање. Ја да сам тузиоц ово би окарактерисао као злоцин против цовјецности с обзиром да су злоцинци познавали зртву и самим тим су били свјесни да је несрецник епилептицар. Такодје и цињеница да су све снимали и са поносом коментарисали сопствено изивљавање над другим људским бицем, и све објавили на друственим мрезама. Затим поступак злоцинаца након сто је зртва оцигледно изгубила свијест, то је по мени тезак злоцин против цовјецности и треба им судити за то. Какве бре теске тјелесне повреде, па не мозе се ово третирати под истим кд као сто је обицна туца у којој једна страна заврси са поломљеним зубом или малим прстом?? Па гдје је тај тузиоц стицао образовање да ми је знати? И њега и оног ко му је одобрио да овакав бруталан злоцин окарактерисе као теска тјелесна повреда, треба протјерати из тузиластва, јос данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.07.2020 19:17

Приједорски тужитељи и њихова школа,а од кога су и како учили слабо су научили. Пандуркана и то је све,одвратни су сви од реда фуј фуј фуј

Name

АКТИВИСТА

21.07.2020 15:42

Лукач ће то ријешити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаксе је

21.07.2020 16:59

Полицији по улицама туци људе правда за давида који мирно тразе само правду,него гањати праве криминалце сто су у кооперацији са властима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашид

21.07.2020 18:29

Па то је за смртну казну,око за око зуб за зуб.ту нетреба ни закон ни судија.по кратком поступку.па докле више да се тако нешто догађа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРКИ МРКИЋ

21.07.2020 19:42

Ето сад је полиција па тужилаштво на реду да одради шта треба. Баш да видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

21.07.2020 21:03

20 година робије минимум за примјер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

21.07.2020 22:42

Дејане, од срца ти желим брз опоравак и да у будућности се ово више не понови. <3 Нико нема право да некога туче а камоли да му отме живот као што су ова двојица покушали а још су другови били тако да ту треба доживотна казна а не да се нешто детаљно разматра како и том момку ће сутра можда нажалост остати трајне посљедице тј. како да вјерује људима. :(

ОДГОВОРИТЕ