Предсједник САД-а ипак почео носити маску

Предсједник САД Доналд Трамп јуче је објавио своју фотографију на којој носи црну маску са предсједничким печатом и позвао на патриотизам: Многи људи кажу да је патриотски носити маску за лице уколико није могуће се физички дистанцирати. Нема већег патриоте од мене, вашег омиљеног предсједника.

Вијести 21.07.2020 | 09:36
Предсједник САД-а ипак почео носити маску

Америчком предсједнику Доналду Трампу пада популарност, бар тако кажу неке од предизборних анкета. Сматра се да је губитак популарности резултат лошег вођења кризе и неозбиљно схватање пандемије. Он је обећао да ће се вратити пред камере и наставити телевизијске брифинге о вирусу корона, а коначно је сагласан и да носи маску.

Изборне анкете показују да Бајден има двоцифрену предност, међутим анкета АБЦ/Вашингтон Поста говори како двије трећине Американаца има повјерење у Трампов однос према вирусу.

Остало је нешто више од 100 дана до предсједничких избора, дана када ће се Доналд Трумп борити са демократом Бајденом да побједи у трци. До тада, Трамп се бори са бијесом јавности због вишемјесечног лошег вођења корона-кризе.

Откако је вирус први пут погодио Сједињене Америчке Државе, Трамп је инсистирао на томе да сви само сачекају да нестане.

Таква тврдња сада има лошу конотацију и међу Трумповим присталицама јер се број нових случајева сваког дана повећава и шири са државе на државу.

Све вријеме његовог управљања кризом заправо је покушавао да порекне озбиљност проблема, а поред тога се ругао препорукама љекара и ношењу маски. 

Али, јуче је објавио фотографију себе на којој носи црну маску са предсједничким печатом и позвао на патриотизам: Многи људи кажу да је патриотски носити маску за лице уколико није могуће се физички дистанцирати. Нема већег патриоте од мене, вашег омиљеног предсједника.

Он је у априлу сваки дан одржавао редовне састанке са новинарима у вези са вирусом корона међутим престао је након једног фијаска, а било их је много. Он је рекао да је размишљао о убризгавању дезинфекцијског средства у себе с циљем спречавања вируса.

Касније је рекао да је говорио "саркастично" међутим послије тога је престао одржавати брифинге. Након јучерашњег обећања да ће се вратити на телевизију, нови брифинг у вези са вирусом  корона се очекује већ данас.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Срби

21.07.2020 07:45

Напред Трамп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трумп сероња

21.07.2020 08:23

Пискио би, какио би...е мој Трумп ни тебе се ниста не пита као ни нас. Ја бар имам слободу да казем: НЕЦУ ДА НОСИМ БРЊИЦУ!

Name

Ре трумп

21.07.2020 12:50

Трумп је легенда

Name

Дебил

21.07.2020 09:21

Маска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дан

21.07.2020 09:48

до побједе!

ОДГОВОРИТЕ