Од короне у Београду преминуо кинески љекар

Док традиционална медицина лијечи болести, кинеска медицина лијечи људе, говорио је др Чен Бијао. Ни кинеска, ни традиционална медицина њему, нажалост, нису помогле.

Србија 21.07.2020 | 07:51
Од короне у Београду преминуо кинески љекар

Скоро три недјеље др Чен Бијао се храбро борио у Земунској болници, али је у понедјељак је изгубио битку са новим вирусом корона.

Доктор Чен је био власник једне од двије кинеске ординације у Београду. Из Шангаја је дошао послије бомбардовања кинеске амбасаде током НАТО агресије. Из ината и осјећаја да треба да помогне.

– Овдје није било доктора из Кине. Разочарани у класичну медицину, многи су дошли код мене. Неке пацијенте сам излијечио – испричао је Чен својевремено за Новости.

Омалени доктор топлог погледа и широког осмијеха лијечио је акупунктуром и акупресуром. Захваљујући знању и богатом искуству, непогрешиво је проналазио здравствени проблем.

У Ченову ординацију долазили су људи из свих крајева Србије, али и из Црне Горе, Хрватске, Републике Српске, Америке, Канаде… Помогао је многима.

– Доктор Чен и здрав ко дрен, кажете ви Срби. Моји Кинези ме исто фале, али ми реклама не треба. Не стигнем све. Много мојих Кинези је дошло да ради у Србији, а ја сам један од две ординације кинеских доктори у Београду – говорио је симпатични доктор Чен.

Кинески доктор био је поносан што је Србија земља са којом његова Кина највише сарађује:

– Срби су добри људи са добрим срцем и њима ће Кина много помоћи да се развију.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мила

21.07.2020 06:30

Добри човече, др.Чен, вјечна вам памјат.

ОДГОВОРИТЕ