Вучић разговарао са амбасадорима Квинте

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас после подне амбасадорима и представницима држава Квинте и Европске уније.

Србија 20.07.2020 | 21:01
Вучић разговарао са амбасадорима Квинте

"Пријатно поподне са представницима Квинте", навео је Вучић на званичном профилу "Будућностсрбије" уз фотографију са састанка.

Међу дипломатским представницима, са председником Србије су амбасадор САД Ентони Годфри, Француске Жан Луј Фалкони, Немачке Томас Шиб, Италије Карло Ло Кашо, као и заменица амбасадора Велике Британије Ребека Фабрици и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици. 

Председник Вучић је, међутим, нагласио да разговори нису били лаки, јер у овом тренутку између Београда и Приштине постоје разлике у приступу.

Поводом састанака, који су прошле недеље одржани у Бриселу, председник Вучић је рекао да су, уз посредовање ЕУ, покренута важна питања о несталим и интерно расељеним лицима, као и питање економске сарадње.

Вучић је са амбасдорима земаља Квинте (Републике Италије, Савезне Републике Немачке, Републике Француске, САД и Уједињеног Краљевства) разменио мишљења и о европском путу наше земље и текућим консултацијама о будућој српској Влади, које председник води са представницима парламентарних политичких странака.

Вучић је истакао важност именовања Владе са јасном проевропском оријентацијом, а посебно унапређења владавине права у наредном периоду.

Вучић је, такође, рекао да потпуно разуме што је Немачкој, која председава ЕУ у веома тешком периоду, у фокусу питање пандемије и сузбијање њених последица, али да се нада да ће и проширење ЕУ остати на агенди.

Он је захвалио Европској унији на финансијској подршци за борбу против пандемије, као и на спремности да помогне отклањање њених економских последица.

Исту захвалност на подршци је изразио и земљама Квинте, које нису чланице ЕУ - САД и Уједињеном Краљевству.

Председник Вучић је изразио своју пуну посвећеност и пажњу наставку борбе против КОВИД-19.

Амбасадори Квинте и шеф Делегације ЕУ исказали су снажну подршку обнови дијалога и изразили оптимизам да ће он дати јасне резултате за грађане у региону.

Амбасадори и шеф Делегације ЕУ изразили су забринутост због поновног пораста оболелих од вируса КОВИД-19 и исказали спремност да и даље помажу Србији у решавању будућих потреба.

Амбасадори Квинте и шеф Делегације ЕУ истакли су да су поштовање владавине права, посебно слободе окупљања и слободе медија, од суштинског значаја за пут Србије ка ЕУ. Амбасадори и шеф Делегације ЕУ поздравили су намеру председника да формира нову и инклузивну Владу са јасним мандатом у погледу тежњи Србије ка чланству у Европској унији.

Председник Вучић је истакао да је Србија заинтересована за интензивирање политичког дијалога и економске, као и друге сарадње са земљама Квинте.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нострадамус

20.07.2020 19:20

Нема маске па има маска па опет нема маске цетвро маска испод браде па има маску па нема маске и опет нема маске.Каква је то Корона?

ОДГОВОРИТЕ
Name

С.Л.

20.07.2020 19:41

Свака част Вучићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

21.07.2020 06:40

Битно је да је народ у Србији срећан и задовољан. То се види по предсједниковом осмјеху.

Name

АР

21.07.2020 01:03

Никаквих разлика нема измедју ових сви мисле исти Косово је дрзава србија да призна сто прије Да призна да је била агресор деведесетих И одстету да плати за русења и униставања градова по бивсој југи Онда мозе у еу Овако мој вуцко црно нам се писе

ОДГОВОРИТЕ