Породила се трудница која је била на респиратору, беба преминула

Двадесетседмогодишња жена из дољевачког села Орљане, која је на респиратору на одељењу интензивне неге Клинике за гинекологију КЦ Ниш, данас је родила сина, али је новорођенче убрзо преминуло.

Србија 20.07.2020 | 17:35
Породила се трудница која је била на респиратору, беба преминула

Она је у нишку болницу стигла у седмом месецу трудноће, са симптомима корона вируса , али инфекција код ње није лабораторијски потврђена.

- Порођај је обављен данас у 10.30 сати, рођено је мушко дете, продисало је, али му је сатурација одмах почела да пада. Интубирано је, урађена је реанимација, али је преминуло у 11.50 сати – саопштила је Анђека Славковић, директор Дечје хируршке клинике КЦ Ниш.

Она је казала да је породиља на респиратору те да је тренутно стабилна.

- Она је негативна на Цовид 19 све време. Међутим, на тријажи је имала температуру и обострану бронхопнеумонију, због чега је ушла у ковид систем – објаснила је Славковић.

Претходно је саопштено да су на лечењу у КЦ Ниш чак три труднице, од којих једна из Врања, друга из Куршумлије, трећа из околине Ниша.

Према јучерашњим подацима, у најтежем стању била је 27-годишња трудница из околине Ниша у седмом месецу трудноће. За њу је наведено и да је након првог позитивног резултата два пута била негативна на ПЦР тест. 

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар