Епидемиолошка ситуација тешка у Бијељини

Епидемиолошка ситуација у Бијељини је тешка и компликована те је потребно појачати контролу примјене прописаних мјера против ширења заразе вирусом корона, прије свега, на мјестима гдје се окупља већи број људи, речено је на данашњој сједници Кризног штаба града Бијељине.

Република Српска 20.07.2020 | 16:32
Епидемиолошка ситуација тешка у Бијељини

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је због озбиљности ситуације од Комуналне полиције, инспекције и Министарства унутрашњих послова затражио појачано ангажовање, како би се што ефикасније контролисало поштовање прописаних мјера.

“Посебно Комунална полиција мора да поведе рачуна о људима који су у кућној изолацији и који су позитивни на вирус корона, и о поштовању прописане дистанце између људи у затвореном и на отвореном простору. Ми остајемо код своје одлуке да продужавамо забрану музике уживо на још 15 дана. Та мјера је ригорознија од одлуке Републичког штаба. Ту је још једна ригорознија мјера,  а то је да грађани који су на отвореном, ако је дистанца мања од два метра, морају носити маске", рекао је Мићић и додао:

"Такође смо донијели закључак да локали који буду кажњени трећи пут буду затворени. Два пута могу имати казну, а трећи пут ће бити затворени на 15 дана у складу са законом. Сви који не буду поштовали  мјеру о прописаном броју људи и дистанцу у локалима и баштама. Ми смо увели ове двије оштрије мјере, али ако Институт за јавно здравство Републике Српске мисли да треба, нек на нивоу Репубике Српске уведе оштрије мјере и ми ћемо их све поштовати".

Вршилац дужности директора Болнице “Свети Врачеви” у Бијељини Златко Максимовић рекао је да је стање у ковид-болници у Бијељини изузетно тешко.

“Капацитети ковид-болнице су попуњени 70 одсто . Сваки дан је све тежи. Данас је теже него јуче, јуче је било теже него прекјуче. Једна особа средње животне доби преминула је јуче. У болници се тренутно налази 27 пацијената. 23 пацијента имају упалу плућа, већина пацијената има тежу клиничку слику. Један пацијент се налази на класичном респиратору, а два су на инвазивној механичкој потпори, са великим дозама кисеоника. Оба пацијента су у изузетно тешком стању. 17 пацијената је на стандардној кисеоничкој потпори”, саопштио је Максимовић.

Максимовић је додао да је већ данас на Кризном штабу изнесен приједлог да се прошири ковид-болница у Бијељини. Приједлог ће, како је рекао, бити упућен и Министарству здравства и социјалне заштите Републике Српске, те да очекује да неко рјешење буде пронађено. 

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дјоле

20.07.2020 15:08

Оци у оци,свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мићо

20.07.2020 15:24

Провозај се у 11 навеце по граду, па види који су кафићи пуни а требало би да су затворени... Да има полиције, не би то тако било... Само узи центар, од крузног код парка до крузног на Диздаревић... Нећу да именујем локале али синоц у 1 од њих у 11 сати пун кафић...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КК

20.07.2020 16:49

Па његов је код парка, није луд затворити,а овамо прича за народ нешто,неодговоран.

Name

Васо

20.07.2020 15:30

Ко нас то води? И куда? Не може нам више ни Бог помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данило

20.07.2020 16:28

А јел то вирус ради само после 23х?

Name

киза

20.07.2020 15:45

Мица добио корону од баје (не смеју да објаве), па је расирио по Бијељини. Нема ста СНСД је гори од куге, само полако, бице и науцно установљено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.07.2020 17:19

Како сви ови нови папци са мицом имају апартмане на Златибору.

Name

ШОЈИЋУ

20.07.2020 18:35

Све голи лопови. Умишљени ликови. Зло и наопако.