Нина Бадрић: 5 месеци нисам зарадила ни куну!

Хрватска музичка сцена ускомешала се ових дана због отказаних наступа услед пандемије, па су певачи, менаџери и организатори културних догађаја подигли глас, иако и даље прети огромна опасност од коронавируса. Међу првима их је подржала Нина Бадрић, поручивши да ће прва изаћи на протест, јер тврди да пет месеци није зарадила ни куну.

Забава 19.07.2020 | 18:18
Нина Бадрић: 5 месеци нисам зарадила ни куну!

Иако је Цовид-19 поново закуцао на сва врата широм света, па и у нашем региону, хрватски музичари траже да им се омогући бар минимални рад.

- Не да ћу се одазвати, ја ћу бити међу првима који ће ићи на тај протест. Последњих пет месеци нисам имала никаквих прихода. Како ја, тако и 14 људи које запошљавам. То значи да ниједну куну нису добили ни чланови њихових породица. Нико од нас не тражи милостињу. Молимо да нам се омогући да радимо и поштено зарадимо свој новац. Ако се нашао начин за угоститеље и поједине фестивале, не видим у чему је проблем да се и нама отворе врата за посао - изјавила је Нина за Јутарњи.хр, а њене речи пренели су портали широм региона, чији се читаоци у коментарима углавном чуде зашто се на беспарицу жали певачица која је ситуирана боље од огромне већине становништва, па су јој неки чак поручили да је "пала с Марса".

Огорчени музичари пак спремни су да пишу премијеру Хрватске Андреју Пленковићу и Министарству културе, где ће предочити, како кажу, тешку ситуацију у којој су се нашли.

- Прети нам потпуно гашење, не само забаве и концерата већ и гашење минимално 15.000 радних места - поручио је Дарко Тучек, председник Удружања музичких менаџера и организатора.

Бадрићева је, иначе, све време од почетка пандемије, али и током земљотреса који је задесио Загреб, подржавала све мере против короне, али је сада очигледно закључила да су јој посао и приходи на првом месту.

Подржавам Нину, али није време за музику

Тони Цетински, који се још пре неколико месеци изјаснио да неће примити вакцину против ковида 19 и од тада на свом Фејсбук профилу износи антивакцинашке и разне друге теорије завере, у овом случају изнео је контрадикторан став:

- Е, моје колеге. Сада сте се сетили, али добро ајде, ја подржавам. Нажалост, мислим да ће се ово неславно завршити, јер су данас основна људска права угрожена, а музика и забава то нису. Ја сам уз народ, но и музичари су народ. Ваш колега Тони Цетински "бунтовник без разлога", лудак, теоретичар завере који мисли да је земља равна плоча, антиваксер итд... Једино ме уз људе Нина Бадрић као јавна личност подржала и препознала о чему сам говорио, барем јавно и барем мало. Где су сви они домољуби који су певали и пили са владајућима у име народа? Где су сада кад су потребни народу? Људи су и пре пандемије били без посла и хлеба, па не могу себи приуштити долазак на Марков трг на било који протест под маскама и викати пред очима владе и полиције.

Извор: Курир.рс Фото: Зорана Јевтић

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

И

20.07.2020 20:35

Ја исто.Па се не залим.

ОДГОВОРИТЕ