Ово је медијски линч, тврди бранилац супружника Росо

- Поводом медијског линча супружника Росу током протекла три дана и објављивања низа неистина о њиховим криминалним активностима, тражим као браниоц истих да се одмах прекине са изношењем неистина и осудом осумњичених прије било каквог суђења, рекао је Слободан Перић, адвокат супружника Росо.

Република Српска 19.07.2020 | 15:25
Ово је медијски линч, тврди бранилац супружника Росо

"Наиме, током протеклих дана изнешено је низ неистина на штету осумњичених без икаквих аргумената и доказа, да не говорим да се ради о стварима о којима би се могло писати да су првоснажно осуђени, а никако у фази истраге. Оно што је посебно наштетило осумњиченим је лажно довођење ових двоје људи у везу са некаквим кривичним дјелом везаним за фамозни хелихоптер и кривичним дјелом у вези амблемима разних војски и полицијских агенција", казао је Перић, додајући:

"Нити је почињено било какаво дјело у вези са хелихоптером и овим амблемима нити се осумњичени терете за такво дјело. Медијски линч имао је за посљедицу одређивање притвора, без ваљаног разлога, за Горана Росо и изузетрно ружно и брутално поступање, приликом привођења, према Мартини Росо која се је породила прије мјесец дана и то царским резом, и која је упозорила припаднике полиција да јој рана још крвари. Чудно да ником од вас наводних хуманитараца није та бруталност запала за око."

Перић иситиче: "Истине ради моји брањеници су осумњичени за више лакших кривичних дјела за које до сада нема ваљаних доказа, а оно што има прикупљено је кршењем одредби Закона о кривичном поступку Републике Српске."

"Оно што посебно упада у очи је чињеница да нити једно дјело није пријављено од стране оштећених већ се очито ради о сазнањима везаним за тајно праћење и прислушкивање без наредбе надлежног суда, али све ће то бити предмет судског поступка који тек треба да услиједи, што значи да нико па ни медији у овој фази поступка немају право да изонесе нистините и недоказане тврдње", нагласио је он.

Додаје да је фамозни хелихоптер власништво једног познатог бизнисмена нашег поријекла који живи и ради у Аустрији, а амблеми су власништво једног бањалучког шнајдера чије је занимање да кроји и шива што му ко наручи. Никакво кривично дјело није почињено нити се може довести, нити тужилаштво терети осумњичене, у вези са хелкихоптером и фамозним амблемима.

"Сви који желе да добију праву и истиниту инфорамцију могу у сваком моменту да се информишу код браниоца осумњичених, а посебно молим све емитере да убудуће прије било какве објаве овако бомбастичних вијести котактирају и другу страну", закључује адвокат Слободан Перић.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Па

19.07.2020 13:38

То муп стално ради износе у независне лазне ствари о људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

19.07.2020 13:42

А засто новинари и јавност не казу да је хеликоптер власниство Далибора Висица из Минхена, додиковог великог пријатеља, провјере ко је све своје дупе возао у том хеликоптеру, а о гузицењима са Висицем да се не прица, нема га ко није био, пио, гузицио и возао се с њим. Сад цутите ко п......ке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха, ха, ха

19.07.2020 13:48

Чуј му "жваке" амблеми власништво шнајдера и ето случајно нашки код њих... Ха, ха, ха, ха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Георгије Запета

19.07.2020 13:51

Апелујем на градјане БиХ да сакрију своје хеликоптере. Циљ акције јесте да само прецедник Додик мисли да се воза еликоптером! Овим би уједно и МУП навели на погресан траг, тако да цијели слуцај остаје медијска патка;-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

19.07.2020 14:17

Изгледа ДА БИ СЕ МИ СВИ КОЈИ СМО ЦИТАЛИ ТЕ ТЕКСТОВЕ ТРЕБАЛИ ИЗВИНИТИ ГОСПОДИ "А ТЕК ПОЛИЦИЈА СТО ИХ ЈЕ УХАПСИЛА"! Пуно је ту СЛУЦАЈНО СТИ :ХИЛИКОПТЕР АМБЛЕМИ ЛАЗНА ДИПЛОМА И СТОМАТОЛ. КЛИНИКА!! Све се СЛУЦАЈНО ЗАТЕКЛИ КОД ЊИХ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је то

19.07.2020 14:29

ДОДИКОВО И ЛУКАЧЕВО,А БАГРА ЋЕ МАЛО ДА ДУДЛА У БУВАРИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хххсзсу

19.07.2020 14:43

Заслужни грађани. Поштењацине Мијењају имена. Нигде не раде, пуни пара. Аутомобили,станови, хеликоптери. Оштећени испрепадани од пријетњи. Багра невиђена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

19.07.2020 16:29

Цуј господин и господја Росо,цему мјењање презимена и господја се породила у мају.Једно ријецју олос ,преваранти и лопови како вас није срамота васе дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

19.07.2020 17:21

Напред адвокату Перке

Name

Лела

19.07.2020 17:36

Јес ми право зао ове др. мр.Дивљак бас се намерацили да је линцују,јадна господја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

19.07.2020 19:40

Немогуце је да за њих нису знали властодрсци у РС вјероватно су имали заститу.Највјероватније да нису несто испостовали па су их владајуци пустили низ воду.

Name

Онаса

20.07.2020 05:17

Незаконито працење и прислускивање од стране мупа је свајодневно .том се мора стати у јрај људи крсе људска права злоупотребљавајуци опрему и и овластења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

20.07.2020 07:03

Цура је редовно завршила стоматологију и врхунски је зубар,провјерено на терену,а наводно је магистарски рад фалсификат,али чему све ова представа?По том основу из зграде Владе би требало сваки дан да се изводи по десет људи и за двије године не би се сви извели да их свкодневно изводе.

ОДГОВОРИТЕ