Заразили се на рафтингу, проширили и на породице

На територији града Бора проглашена је данас ванредна ситуација, на основу приједлога Стручно-оперативног тима Штаба за ванредне ситуације и Завода за јавно здравље “Тимок”, због неповољне и несигурне епидемилошке ситуације с обзиром да је тренутно 24 особа позитивно на Цовид-19. У претходном периоду три пацијента су излијечена.

Србија 18.07.2020 | 14:12
Заразили се на рафтингу, проширили и на породице

– Ситуација у Бору је повољнија у односу на остала мјеста у источној Србији, али смо у обавези да превентивно дјелујемо – рекао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Он наглашава да је неодговорно понашање појединаца довело до ширења корона вируса у Бору. 

– Највећи број наших суграђана који су позитивни на Цовид-19 су били на рафтингу на Тари и својим кретањем у друштву прошили вирус. Око десетак Борана је било на том рафтингу, неки од њих раде у установама и одмах су изоловани, али нажалост данас су и њихове породице позитивне. Имамо и особе које су биле у другим градовима, а онда сједили у ресторанима и тако проширили овај вирус у Бору – испричао је Миликић.

Штаб за ванредне ситуације је данас издао 15 наредби које је препоручила Влада Републике Србије за све локалне самоуправе које прогласе ванредну ситуацију.

– Апелујем на Боране да се придржавају прописаних мјера, да носе маске и поштују мјере заштите. До сада с у Борани били одговорни а сви они који буду неодговорни наредних дана биће сигурно кажњени од стране локалне и републичке инспекције јер одговорност свакога од нас, спречава даље ширење корона вируса – додао је Миликић.

Од почетка пандемије, број обољелих на територији града Бора је 202.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

За бања луку

18.07.2020 12:47

Како се тамо дернеци и пије у камповима, није ни цудо сто има толико заразених. Ста сте оцекивали? Гдје инспекција да затвори такве објекте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2020 15:28

По томе би требало затворити све кафане и ресторане произвести расоад свега. Овде само треба веца свијест људи и контрола при улазима.

Name

Ре:

19.07.2020 01:30

Финални производ кафана су будале!