"Ова маска, појео бих је толико пута до сада, али она чува"

"Ова маска, појео бих је толико пута до сада, али она не чува само мене, већ и друге", описао је он.

Србија 18.07.2020 | 13:04
"Ова маска, појео бих је толико пута до сада, али она чува"

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић након изласка из болнице говорио је о својој борби са корона вирусом, за Јутарњи програм ТВ Прва.

"Оно што људи могу да прочитају и чују, тачно је. Недостаје осећај који стичете тек када се суочите са искуством", рекао је Јовановић.

Угрожавање других је оно што му је све време било на уму.

"Пријатеље и породицу сте угрозили, о томе много више него о било чему другом сам размишљао. Ми као друштво смо радили многе погрешне кораке, обично смо паметни када ударимо главиом о зид. Болест не бира. Велика је одговорност када схватите да угрожавате некога", казао је Јовановић.

"Ова маска, појео бих је толико пута до сада, али она не чува само мене, већ и друге", описао је он.

Није било разлике према њему и било коме другом леченом на Инфективној клиници, све особље је пажљиво и одговорно, истакао је.

"Једне ноћи дошло је 320 људи је дошло на Инфективну клинику и онда не знате како да им помогнете", и даље је под утиском.

"И ти скфандери о којима се прича, знате шта је горе? Видите како их скидају, јер не могу да раде у њима. И онда ставе маску и рукавице, угрозе себе. Ако си савестан окренеш главу, да их не угрозиш. И онда седе крај тебе целе ноћи."

На питање како се заразио, каже да је данима био окружен људима који су добијали вест да су ковид позитивни.

"Нећу рећи ништа што је другачије од другачије од било чије око мене. Данима сам био окружен људима који су говорили, слали вест да су оболели..."

Напомиње и да живи са шесточланом породицом и да им је стил жвиота врло динамичан.

"Моја породица је океј. Мене је то разбило, не личим на себе, не смем да станем на вагу да видим колико сам килограма изгубио. Овом маском сада чувам себе од неке бактерије, инфекције."

(Б92) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мироња

18.07.2020 11:29

Дали је овај више нормалан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2020 13:33

Појео би је да је направљена од дроге.

Name

Милутин

18.07.2020 14:32

Он јесте а да ли си ти то је велико питање. Могул само знати ста те је увриједило у његовом излагању ?

Name

Ре Милутин

19.07.2020 00:52

Вриједја интелигенцију кад неко покусава изрекламирати несто у ста ни сам не вјерује, а при том је јако лос глумац. На руци му била бронила са роза цепом, распитај се код мефицинара ста то знаци. Све це ти се само казати

Name

Бато

18.07.2020 11:32

Бато под хитно у дизниленд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

18.07.2020 11:50

Мало достојанства, не кукај, у име свих оних преминулих од короне и њихових породица. Опоравицес се и наставити зивјети динамицно, а они?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

18.07.2020 14:15

Брз опоравак и све најбоље Цедо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

19.07.2020 01:44

Свако паметан је ово знао прије пола године, а будалу мора отрести по сред главе да након пола године први пут у животу чује за медицинску заштитну маску.

ОДГОВОРИТЕ