Младића брутално претукли, па га оставили на обали Уне

- Кад сам видјела своје дијете са потешкоћама у развоју, које је скоро насмрт претучено, нисам га ни препознала у болници колико му је глава деформисана од удараца. Нисам знала да ли ће уопште преживјети толико тешке повреде јер скоро од рођења има епилепсију.

Република Српска 18.07.2020 | 08:41
Младића брутално претукли, па га оставили на обали Уне

Испричала је то за "Независне" Милена Ђурђевић из Козарске Дубице, чијег су сина Дејана (23), како каже, у ноћи између 9. и 10. јула претукли "Немања Прошић и Миленко Гајић, који су га те ноћи позвали да се провоза с њима у ауту".

Како каже, њено дијете, након тешког иживљавања и бруталног премлаћивања, нападачи су замотали у плахту, вјероватно мислећи да је мртав, те га одвезли на плажу Блато на ријеци Уни, гдје су га бацили.

О иживљавању над младићем свједочи снимак који кружи друштвеним мрежама на којем се види он крвав и преплашен док му нападач говори: "Ало, гледај овамо. Хоћеш ли поменути икад више наше име?", а када младић крвавог и издеформисаног лица каже: "Никад у животу", један од нападача поносно каже: "Живио".

"Мој син сад након седам дана, кад тек почиње понешто да говори чега се сјети, каже да је ту чак била још једна особа. Дијете је у страху, има тешке повреде главе и оперисан је. У петак смо ишли у Бањалуку вадити те тампоне од операције носа", каже огорчена мајка младића.

Она додаје да је њено дијете, којем је глава била издеформисана од удараца, покрај воде нашао чувар... Завршио је у болници у Градишци, а затим и у УКЦ РС у Бањалуци.

"Њега су ти момци, за које смо мислили да су му другови, у четвртак навече звали да се иду провозати, а он је већ био легао јер је тај дан радио. Рекли су му да ће доћи по њега ако им наточи гориво, а он је пристао јер је тај дан нешто и зарадио", присјећа се мајка изласка сина са младићима, не слутећи шта ће се десити.

Кад је те ноћи видјела да је његов кревет празан забринула се, али није ни слутила да је њено дијете, како тврди, претучено и такво буквално остављено да умре.

"Око седам ујутро ме назвао рођак из полиције и рекао ми да је Дејан претучен и да је одвезен за Градишку. Ми смо потом кренули за дјететом", прича мајка.

Сазнали су, каже, да је њен син претучен у некој кући, а затим одвезен на плажу, гдје су га чули људи како тешко повријеђен јауче замотан у плахту.

"Постоје и снимци, а полиција каже да је био дрвени колац и нож те да су то нашли крваво", каже мајка, која не зна шта је окидач овако монструозног чина.

Њен син, како каже, тек понешто о томе прича, а ноћу се буди уз вриску и плач, те не зна како да га смири јер је претрпио велики страх.

"Ја сам огорчена јер су ти младићи били задржани 24 сата и пуштени на слободу док се прикупе докази, а чула сам да су наводно све признали. Ту вијест нико није објавио јер није пуштена информација у медије, а када је нешто ситно - то сви објаве", каже мајка Милена.

"Независне" су о овом догађају послале упит Полицијској управи Приједор, гдје су нам потврдили да је младић претучен у ноћи између 9. и 10. јула.

"Након сазнања да су Д.Ђ. из Козарске Дубице током ноћи од стране непознатих лица нанесене тјелесне повреде, полицијски службеници Полицијске управе Приједор предузели су све потребне мјере и радње у циљу утврђивања околности наношења повреда и идентификације лица која су то починила", наводи се у саопштењу полиције.

Додају да је утврђено да су тешке тјелесне повреде оштећеном, који је због задобијених повреда превезен у УКЦ Бањалука, нанијели М.Г. и Н.П. из Козарске Дубице.

"Због сумње на извршење кривичног дјела тешка тјелесна повреда, осумњичени су лишени слободе и над њима је извршена криминалистичка обрада. О наведеном је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор", кажу из полиције.

Додају да је у току рад на расвјетљавању околности наношења тешких тјелесних повреда и документовању предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Приједор против осумњичених лица М.Г. и Н.П. бити достављен извјештај за почињено кривично дјело тешка тјелесна повреда.

(Независне)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Бобек

18.07.2020 07:11

Људи су постали гори од звијери у сваком смислу. Невјероватно али истинито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

андриц

18.07.2020 08:19

мала мјеста, велике мрзње

Name

Свашта

18.07.2020 09:00

Чуј наношење тјелесне повреде, а зашто неби било Убиство у покушају?

Name

СВЕ ДРОГИРАНО

18.07.2020 09:08

У НАСЕМ ДРАГОМ ЕНТИТЕТУ СВЕ ЈЕ ДРОГИРАНО. А ОД ДРОГЕ. НИЦУ ЗГРАДЕ ПО БАЊАЛУЦИ И ИСТОЦНОМ САРАЈЕВУ. КО ПЕЦУРКЕ. ФУЈ.

Name

Блл

18.07.2020 10:19

Лако се изивљавати над нејацим, нек надју равног себи.. Па да видимо!!

Name

Дубица

18.07.2020 10:56

Просиц цлан пдп

Name

Лаз

18.07.2020 07:12

Знају насилници како су се извукле убице Давидове...и не боје се. А Давида све више...безакоње све горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Копија

18.07.2020 08:15

Стравицних слуцајева без казне....

Name

Вера

18.07.2020 10:43

Има дијете које је са потескоцама у развоју, а доцекала до седам ујутро да је зовну да је претуцен. Мог нормалног у развоју до то доба да нема вец би све подигла на ноге. Децку сретан опоравак , дивљацима казна до бола , а мами прст на цело да размисли гдје јој је дијете до јутарњих сати

Name

Малеена

18.07.2020 07:18

То треба најстрозе казнити. На тргу испљувати и избатинати , да висе никоме не пане на ум да то висе направи. Надувани, неодгојени клосари. Под хитно у установу стрпати без сансе за помиловање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борс

18.07.2020 07:22

Па ста се десава у тој Бања Луци то треба да испитају врхунски психолози ста је с тим народом, убијају једни друге поред ријеке, мозда су окрузени неким загадјеним хемијским средствима.Далеко нам куца од тог града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛМ

18.07.2020 07:54

Процитај текст па коментариси,Бањалука везе нема с овим догадјајем,осим сто је момак био на УКЦ БЛ.А за ову гамад не знам ста је адекватна казна.Узас!

Name

име

18.07.2020 08:25

Ово није Бања Лука. Брже пишеш коментар него што читаш.

Name

АР

18.07.2020 07:38

Српска посла у генима је то да туку убијају И из-зивљавају се над немоцним И слабијим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјокс

18.07.2020 07:56

И ја долазим полако до закљуцка да је убијање дио насих обицаја... Јер прецесто се ова радња понавља...

Name

Ре ар

18.07.2020 08:27

Не сери , коњино...

Name

Бк

18.07.2020 08:32

Из-зивљавају???

Name

ало АР

18.07.2020 08:54

Мислис да си мнооого мудар.Да си сву памет света исисао из смартфона. Мозда те је тата науцио, како се и ста говори у јавности.Кад, ако икада схватис да се људи само деле на добре и мање добре. Зивецес и ти здраво.

Name

Гласац

18.07.2020 09:28

ГОРИ ЈЕ ОНАЈ КО ЈЕ ТЕ МОНСТРУМЕ ПУСТИО НА СЛОБОДУ ПОСЛЕ ПРИЗНАЊА.ДА НЕ БУДЕ КО СА ДАВИДОМ.ТО САМО МОЗЕ КОД НАС.

Name

Борс

18.07.2020 12:14

Ма није битно јели Бања Лука, сва је Крајина тиме затрована

Name

Обрад

18.07.2020 08:05

Е сад треба брутално пребити њих и исто тако оставити на обали ријеке јер је то изгледа најбољи нацин да неки додју памети или дугогодисње казне за те монструме,пребити децка до ове границе је покусај убиства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манијаци

18.07.2020 08:36

Њима неби требала ни полиција ни суд . А камо ли затвор да једу хљеб џабе . То по кратком поступку би учинио сваки родитељ а по готово момаку или дјетету који је немоћано урадит такво зло . То могу само манијаци и не људи а нељуде и идиоти су одхранили гамад да другом наносе бол. Е мени неби , платили би истом мјером и јос еxтра бонус , да буду инвалиди до краја живота , марва безобразна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

18.07.2020 08:49

Ми Срби се поносимо Његошем, који је рекао : "Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом". Што нам је он са таквом изјавом понос и узор, када је око нас на сцени владање силом, физичком, вербалном, неморалном, политичком и сваком другом, на шта ми уопште не реагујемо већ 30 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

18.07.2020 08:49

Само да се младић опорави, а ове зликовце у затвор, гањати их за злочин! Намјерно починити такве радње, заслужују казну и осуду!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жалосно

18.07.2020 09:26

И јадно... Случај идентичан убиству у Брчком, само овај пут са условно речено срећним крајем. Најстрожије казнити, кад видим фотографије ових кретена на ФБ лоше ми дође. И на све ово, константација... Свугде има идиота, без обзира да ли је село, мањи или већи град. Ово говорим јер знам колико је било осуде и пљувања по МУПу и граду БЛ након прошлогодишњег убиства момка из Дубице у Борику код пекаре. Не браним никога, напротив, али ево доказ да је Дубица након овог можда и мање безбједна и има више кретена од Бањалуке (обзиром на број становника)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чобан баш ме брига

18.07.2020 09:26

Прво подршка јадном младићу којег су брутално претукла два обична клошара, провалници по Дубичким трговинама, два монструма ( костро и клемпо) оба заједно имају 100 кила. Прича се да су га тукли само по глави:шерпама, шипкама, у кући био и отац једног нападача Драго Прошић- клошар, његова љубавница од луде Јеле ћерка- ментално болесна, можда неће ни одговарати јер су ментално нестабилни, али једно су се зезнули дирнули су село Клековце( познато по осветама уназад 70 год) биће ту још свега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

18.07.2020 09:55

Ако је истина као што овдје пише овдје се не ради само о кривичном дијелу наношење тешких тјелесних повреда него и бесправно одузимање слободе као и треће дијело мучење.Овдје полиција из неког разлога није добро одрадила посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2020 22:47

То це бити на србски нацин све средјено преко кума и нико неце одговарати.

Name

ПРАВДА

18.07.2020 10:48

ОКО ЗА ОКО ЗУБ ЗА ЗУБ ДОШЛО ВРИЈЕМЕ ПРАВДА У РУКЕ ОЧЕ .

ОДГОВОРИТЕ