"Дебели" досије супружника којим је одузет хеликоптер

Списак кривичних дјела које су починили супружници Горан и Мартина Росо, ухапшени у полицијској акцији „Парма 2“, веома је дуг, а посебно се истиче Мартина, која је фалсификовала диплому зубара и затим пружала стоматолошке услуге у Бањалуци.

Република Српска 17.07.2020 | 10:15
"Дебели" досије супружника којим је одузет хеликоптер

Подсјетимо, њих двоје су ухапшени и у акцији „Парма“ средином фебруара ове године и тада су били осумнијчени за више кривичних дјела.

Росо је годинама познат полицији по кривичним дјелима. Полиција из Србије га тражи због сумње да је на подручју те државе починио 97 кривичних дјела.

Начелник Полицијске управе Бањалука Милош Бркић рекао је да је током акције код осумњчених пронађен и привремено одузет хеликоптер.

– Постоје основи сумње да је фалсификована документација за одузети хеликоптер – појаснио је Бркић.

Портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић рекла је за Српскаинфо, не наводећи имена осумњчених, да је Горан Росо осумњичен за кривична дјела неовлаштен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи, телекомуникационој мрежи и електронској обради података, угрожавање сигурности, утаја, превара и фалсификовање исправе.

– Мартина Росо се терети да је починила кривична дјела фалсификовање исправе, навођење на овјеру неистинитог садржаја и неовлаштено пружање медицинских услуга – појаснила је Мучибабићева.

Извор Српскаинфо појашањава да се Росо сумњичи да је у мају ове године неовлаштено приступио Фејсбук налогу једне особе у Бањалуци, а ради се особи која је склона у уживању наркотицима.

– Са његовог профила је слао озбиљне пријетње полицијским службеницима ПУ Бањалука. Поред тога, Росо је продао и аутомобил „мерцедес МЛ“ који му је био повјерен на чување. Он је то возило преписао на другу особу и затим га прода и за себе задржао 30.000 марака – појашњава наш саговорник.

Власници возила су били чланови породице Жујић које је Росо и раније малтретирао. 

Даље додаје да је Росо раније фаслификовао љекарске налазе у којима је навео да му је констатовано тешко здравствено обољење, те их је у два наврата доставио у кривични спис Основног суда Бањалука, тражећи за себе погодности у погледу изврешња кривичних санкција.

– Мартина је у претходном периоду израдила диплому стоматолошког факултета у Сарајеву на своје име, по којој је стекла звање магистар стоматолошких наука. Затим је на основу ове лажне дипломе прибавила сву потребну документацију и одобрења надлежних органа, те је 2017. године у Бањалуци регистровала стоматолошку ординацију у којој је као запослена неовлаштено пружала медицинске услуге – истиче наш саговорник и додаје да је у склопу акције приведен и С. С.

Како сазнаје Српскаинфо, ријеч о стоматолошкој ординацији “ВДХ дент”.

Јуче су обављени претреси на пет локација које су користили осумњичени.

– Приликом претреса полиција је одузела већу количину новца, уређаје за ометање, прислушне уређаје, више мобилних телефона, СИМ картица, као и други предмети које могу довести у везу са извршењем кривичних дјела – појаснио је извор из истраге.

Наш саговорник појашањава да су приликом хапшења од Горана Росе одузете фалсификоване значке, чинови и натписи више полицијских управа, као и Тужилаштава. Постоји сумња да су тим чиновима и значкама починили и друга кривична дјела.

Такође, пронађено је и неколико „кључева ометача“ који се користи приликом крађе возила.

– За сада је могуће да се у наредном периоду осумњиченим на терет ставе још нека кривчна дјела која су у претходном периоду почињена на подручју Бањалуке – додао је саговорник Српскаинфо.

Акција “Парма”

Средином фебруара ове године супружници Росо ухапшени су акцији „Парма“ због сумње да су оштетили насљеднике бивше фирме „Парма тренд“ за више стотина хиљада марака.

Осим њих, тада је приведен и бивши начелник општине Језеро Душан Шајин и његов кум Милорад Вођевић.

Ухапшени су се доводили у вези да су преварили насљеднике Милутина Жујића, који је био власник ланца бензинских пумпи “Парма тренд”, а који се у у међувремену убио.

У Полицијској управи Бањалука рекли су тада да су хапшењем осумњичених расвијетлили 13 кривичних дела.

Сумњичили су се за фалсификовање исправе, овјере неистинитог садржаја, преваре и друга кривична дјела.

(Српскаинфо)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Конобар

17.07.2020 08:55

Како радили тако це им се и вратити,ста су мислили да це цијели зивот узивати на тудјој несреци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахааа

17.07.2020 09:11

Све хеликоптере бијесне лимузине куце станове јахте барке одМонте Карла Русије Грцке Србије Црне Горее Тунгузијеееитд треба одузети по хитном поступкусве је то опљацкано од народа и дрзае лоповским радом израбљивањем робова јјавних предузеца ресурса тендера банака илоповске приватизације а они изнад законааааа заробили дрзавне институције за. Своје потребе увезана криминална х оботницаа хараа од рата!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

17.07.2020 11:26

Ако је то хеликоптер приказан на овој слици, умотан у цераду, видљиво са велике удаљености да се ради о типу ''газела'' заоставстина од ЈНА и ВРС. Па се тек онако ус'пут питам како је могуце да тако несто доспије у руке сва је прилика проблематицних ликова?

Name

приједор

17.07.2020 09:39

Овом пару је једина грешка што нису у политициСве б ово имали и не би одговарали ни за штоИ Хеликоптер паре .......све,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

17.07.2020 09:46

Шта ли тек посједују легални криминалци у власти ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја сам опет

17.07.2020 10:28

НИСТА само дугацак језик!

Name

Ала Форд

17.07.2020 10:28

Све је то "власт" знала и раније, само су давали некоме битном добру провизију. Сад су изгледа прескоцили рату и готово. Фајронт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Дудук

17.07.2020 10:57

Добар хелиХоптер, мало прешо... Да ми га смунут за Бакинце, да се имам чиве воЖат... Уххх...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ ЗА БЛ

17.07.2020 12:08

И КУСТУРИЦИ ТРЕБА ОДУЗЕТИ СУМЉИВИ ХЕЛИКОПТЕР..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.07.2020 15:59

Благо теби ?????

Name

истина

17.07.2020 20:48

Сад ће се видјети лице државе и закона. Сад да видимо има ли ДРЖАВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

15.08.2020 15:32

Вјетар је само један у низу активности. Улазнице уторак штит ити мало више времена за сједнице разматрање и усвајање