Нове мјере у Србији: Маске обавезне и на отвореном!

Ношење маски на отвореном биће убудуће обавезно на територији целе Србије у околностима у којима није могуће држати дистанцу од два метра, одлучено је на управо завршеном Кризном штабу, сазнаје "Блиц".

Србија 15.07.2020 | 12:17
Нове мјере у Србији: Маске обавезне и на отвореном!

Ово владино тело донело је одлуке које ће се односити на целу територију Србије, а не као што је био случај последњих недеља само на поједине градове. То важи и за ношење маски у затвореном простору, које је до сада важило у појединим градовима. Дакле, сада се ова мера проширује на целу територију Србије.

Све мере које су данас усвојене примењиваће се од петка. 

Забрањено и окупљање више од 10 људи на отвореном
На управо завршеном састанку, донета је и одлука о забрани окупљања више од 10 људи на отвореном.

Нове ковид болнице 

Кризни штаб данас је разматрао и проширење капацитета болница које су у ковид ковид систему. У Београду то би требало да буде Институт за реуматологију, а такође и широм Србије требало би да буду отворене нове ковид болнице. Како сазнајемо, то ће бити у Алексинцу, Нишкој Бањи, Врњачкој Бањи, Бујановцу, Аранђеловцу...

Подсетимо, због погоршане епидемиолошке ситуације у целој земљи, премијерка Ана Брнабић је пре два дана најавила да ће Кризном штабу предложити нове мере, а то су да на територији целе Србије буде обавезно ношење маски, како у затвореном, тако и на отвореном простору. Такође, предложила је и да се забрани организовано окупљање.

(Блиц/ Фото: РЕУТЕРС)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лазар

15.07.2020 10:42

У нормалним државама кризни штаб предлаже мјере влади, у Србији влада предлаже мјере кризном штабу. Е свашта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.07.2020 16:27

Ми ни такав Кризни стаб немамо.

Name

ТањаС

15.07.2020 14:15

Зликовци и њихове мјере

ОДГОВОРИТЕ