Власник болнице ухапшен због лажирања тестова

Власник једне приватне болнице у Бангладешу ухапшен је због наводне умијешаности у лажирање резултата неколико хиљада тестова на вирус корона проведених у његовој здравственој установи у Даки, извијестила је полиција у сриједу.

Свијет 15.07.2020 | 11:04
Власник болнице ухапшен због лажирања тестова

Полицијски пуковник Ашик Била казао је како су припадници посебне полицијске станице (РАБ) ухитили Мохамеда Шадеда, управника болнице Регент, смјештене на југозападу земље у пограничном подручју с Индијом.

Шадед је ухапшен када је преко слабо контролисане границе покушао отићи у Индију, а прије тога је данима био у бјекству откако је његова болница затворена 7. јула.

Девет радника болнице ухапшено је раније у склопу истраге којом је откривено лажирање резултата најмање шест хиљада тестова на корона вирус.

Власти су повукле дозволу болници да проводи тестирања након што се показало да су неки од проведених тестова показивали лажно позитивне односно лажно негативне резултате тестирања.

Такође се показало да су обољелим пацијентима наплаћивали новчане накнаде кршећи споразум с властима да обољеле од корона вируса лијече бесплатно.

У недјељу је ухапшена докторица јавне болнице под оптужбом да је умијешана у издавање лажних налаза тестирања на корона вирус на једној приватној клиници.

У Бангладешу је до сада регистровано више од 190 хиљада случајева заразе корона вирусом, а откако је прва дијагноза постављена 8. марта умрле су 2424 обољеле особе.

Ова јужноазијска земља нашла се на удару жестоких критика након што се показало да су бројни путници који су из Бангладеша путовали у Италију након тестирања били позитивни, упркос томе што су са собом носили потврде о томе да су негативни на корона вирус.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дн

15.07.2020 12:40

Овако је у босни

ОДГОВОРИТЕ