Заражена породица из Србије која љетује у Грчкој

Петочлана породица из Србије која летује у Грчкој на Лефкади позитивна је на корона вирус. Они су у понедељак примљени у Универзитетску болницу у Јањини, граду у северозападној Грчкој, у специјално кодвид одељење.

Србија 14.07.2020 | 13:10
Заражена породица из Србије која љетује у Грчкој

Њихово троје малолетне деце која имају благе симптоме смештени су на педијатријску клинику Универзитетске болнице, преноси грчки сајт Скаи.гр. 

Раније је Завод за јавно здравље у овој земљи пријавио нова 24 случаја. Четири од њих идентификована су након тестирања на граничним прелазима.

Недавно је група туриста из Србије морала да напусти грчко острво Евију чији становници нису желели њихово присуство из страха од вируса корона. Група од њих 85 враћена је у Србију након што је утврђено да је један путник позитиван на корона вирус. Према неким информацијама, грађани Евије, односно пензионери из тог места, извршили су највећи притисак да се наши туристи врате у Србију, јер се боје вируса корона. 

Подсетимо, грчке власти су, због повећаног броја новозаражених корона вирусом, почетком јула донеле одлуку да не пуштају српске туристе на једином отвореном друмском прелазу Кулата - Промахонас (бугарско-грчка граница), а обустављени су и авио летови из Београда.

Према последњим информацијама, грчке границе за српске туристе остају затворене барем до 1. августа, када би се радило ново "скенирање" епидемиолошке ситуације. 

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Борс

14.07.2020 11:15

Ето па кад оздрави ова породица од короне опет их треба депортовати на одмор у Грцку

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВО

14.07.2020 11:37

Бозе сацувај овај народ посве излудио виде каква ситвација због ове КОРОНЕ па имје опет до одмора зива СТОКА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

14.07.2020 12:56

Ето како због неколико будала испаштају сви! Њима није стало ни до њих самих, а да му је стало до тебе и осталих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

14.07.2020 16:43

Е па јадна ли је таква породица. То су и заслужили кад у оваквој ситуацији баш морају на одмор у Грчку. Жао ми је само људи који раде најризичније послове и заразе се а ових љубитеља мора по сваку цијену није

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

14.07.2020 17:54

Стварно не знам шта је с овим народом, дал' то корона шири и неко лудило па људи као разјарени крдо хрле на море с малом дјецом, малтретирајуци и себе и своју дјецу

ОДГОВОРИТЕ