Италија страхује од новог таласа вируса на Балкану

Италија страхује од новог таласа вируса ковид-19 у земљама у источном дијелу Европе јер су неке од њих, попут Румуније, чланице Европске уније, док је из појединих држава ван ЕУ, попут Србије, дозвољен улазак на територију Италије, наводи Република.

Свијет 14.07.2020 | 12:51
Италија страхује од новог таласа вируса на Балкану

Италија, гдје је епидемиолошка крива у сталном паду, са забринутошћу посматра шта се дешава ван њених граница, а посебно на Балкану, гдје у посљедње двије седмице расте број случајева, пише италијански лист.

Предсједник италијанског региона Венето изјавио је јуче на конференцији за новинаре да је тестирање показало да је корона вирус који циркулише у Србији агресивнији од оног који је познат у Италији.

"Мутација корона вируса који циркулише Србијом нам није позната. Тест је показао да су четири позитивна пацијента која су дошла у контакт са вирусом из Србије имала велико вирусно оптерећење", изјавио је Заја.

Недавно се Венето суочио са новим жариштем вируса пошто су један менаџер из Вићенце који је боравио у Србији, двојица његових колега и једна особа из Падове дошли су у контакт са вирусом који италијански медији називају "српски", међутим, Заја наводи да је ситуација на том подручју под контролом.

Италијански лист Месадјеро пренио је почетком јула да се Балкан суочава са новим ударом корона вируса и порастом броја новообољелих након периода константног пада нових случајева, а да је Србија међу земљама у том региону које спроводе највећи број свакодневних тестова.

Италија је забранила улазак на своју територију из 13 земаља међу којима су Црна Гора и Сјеверна Македонија, а Србија је међу државама ван подручја Шенгена за које је дозвољен улазак у Италију, али уз изолацију од 14 дана.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Скептик

14.07.2020 11:01

Халооо Италијани, па корона вирус је на Балкан дошао управо из Италије!!И сад смо ми опасност за Италију!!!???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

14.07.2020 13:00

Жабарска посла! Напад је најбоља одбрана. Ено, и Аустрија каже да смо опаснији од Кине. Него, нека неко јави ако буду имали мањка вариоца за мртвачке сандуке. Чујем да је свима њима то тренутно дефицитарни кадар, а наши људи су добри у тој струци.

Name

АЈ.ба

14.07.2020 11:08

Види сад ово, доскора цијели свијет страхово од Италије (заражене короном) а сад талијани страхују од Балкана, шта се ово дешава код нас и у свијету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

алббла

14.07.2020 11:59

Луди науцили лекцију или барем уце откуд је досло се незна да су страдали се зна па помозимо у сузбијању а не у узгоју овог зла Ми док невидимо мртве невјерујемо Обице нам се у главу оптузивање других Кад боље погледас и у дрзави стално други криви у селу друго село у комсилуку комсија па докле људи

Name

?‍♀️

14.07.2020 11:44

Десава се да народ путује тамо вамо а вирус мутиро,нема никакве везе јеси србин,талијан,босанац или било ко......природа је цудо и брани се на свој нацин па ко остане зив прицаце ?‍♀️једноставно

ОДГОВОРИТЕ