"Утврдићемо да ли се заражени шетају Палама"

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Пале Бошко Југовић изјавио је Срни да нема сазнања да на подручју ове локалне заједнице постоје лица која су заражена вирусом корона а слободно се шетају улицама, иду на посао и обављају свакодневне послове, али да ће контактирати полицију да утврди истинитост тих навода.

Република Српска 13.07.2020 | 11:16
"Утврдићемо да ли се заражени шетају Палама"

Југовић је нагласио да Општински штаб за ванредне ситуације Пале у овом тренутку нема сазнања да постоје такви случајеви, додавши да грађани спекулишу таквим информацијама.

– Ми ћемо интензивирати улогу инспекције која треба брже да доставља рјешења о надзору лица, како би комунална полиција вршила контролу истих у процесу самоизолације – истакао је Југовић, који је начелник општине Пале. 

Он је рекао да ће, с обзиром на чињеницу да постоје спекулације да се лица са симптомима заразе вируса корона слободно крећу, а нису се пријавила породичном љекару и надлежној служби Дома здравља Пале, контактирати и полицију да испита има ли таквих случајева и опративним радом утврди истинитост о тим лицима.

Југовић је појаснио да се нису одлучили на јавно објављивање имена заражених вирусом корона због заштите личних података, али да ће на наредном састанку општинског Штаба за ванредне ситуације видјети да ли могу уз помоћ Комуналне полиције и полиције Источно Сарајево држати те људе у самоизолацији.

– Уколико буде таквих случајева који не поштују самоизолацији и шетају се улицама Пала, иду на посао, можемо се одлучити и на корак објављивања њихових имена, како би постали свјесни ситуције и опасности ширења вируса корона – поручио је Југовић.

Он је поново апеловао на становнике Пала да појачају самодисциплину, поведу рачуна о контактима, спроведу све мјере заштите, физичке дистанца, те да избјегавају масовна окупљања.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Паљанин

13.07.2020 09:40

Наравно да има...Брезо таxиста данима је долазио на штанд и развити и муштерије под температуром ,а укућани су му позитивни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.07.2020 10:20

Ове секта мозе да ради ста хоце. Имали смо славље Добровољацке клосарац,Илиц исмијавање за пол.цас. киндер јаје стевандица, утакмица и зурка доктора и грдске управе у Бијељини. Нико није одговарао. Мозда це неки портир одговарати.

Name

Биљана

13.07.2020 09:59

Ништа ви нећете утврдити у то сам сигуран. Да сте хтјели нешто учинити имали сте документовану журку Кошарца .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

13.07.2020 10:05

да има и да се крећу и шире заразу.Све су то чланови снсд секте за које закон не вриједи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провјерено

13.07.2020 13:04

За све сто се зна да наводно имају вирус, заиста јесу. Јос дотицна са групим родитеља и дјеце испред зграде а здравствени радник је, после дузе времена проведеног са њима казе има корону.

Name

Љубо М.

13.07.2020 10:17

Ста цес ти утврдити варалицо лоповска, изварао си народ, али висе изборе добити нецес преваранту. Приватизовао си опстину. Сељацино мокрањска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ту су негдје

13.07.2020 13:08

По лоповлуку....

Name

приједор

13.07.2020 10:53

Како се бесплатно и то у веома кратком року тестирати на Корону.....Врло једноставно само нађеш троје -четворо јарана де те пријаву МУП-у и Кризном штабу да ходаш под температуром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имунитет

13.07.2020 12:17

Нема релевантних тестова за вирус, све је ово офрље, мозда по нецијој дојави. Ста знаци позитиван а нема симптоме, ста знаце излијецени па отпустени, а температура, коју приписују овоме, добију људи од упале грла, класицне прехладе? Све је ово обицно нагадјање, наклапање, само је сигурно развијање друствене психозе, психо-физицки насиље путем присилног страха, прогон, казне, стетне маске, манипулисње крајње нехуманим дезинформацијама,...

Name

Кад

13.07.2020 12:42

Кад се јос 50 људи зарази,онда цете ви утврдит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хигијеницар

13.07.2020 23:55

Ма ти Југовицу прихвати се прања пара и асфалтирања са својим братицем. Само асфалтирајте а Сипа све снима затвор не гине. А јос кад се докази изнесу само полако, доста си злих ствари урадио не ваља ти то. Имас ли савјести бар мало али теско ниси неки цовјек

ОДГОВОРИТЕ