Шпанија: Први град који се враћа "под кључ" због вируса

Град Љеида у Каталонији постао је први у Шпанији којем су враћане рестриктивне мјере у виду потпуног затварања због повећаног броја заражених корона вирусом.

Свијет 13.07.2020 | 07:31
Шпанија: Први град који се враћа "под кључ" због вируса

За близу 140.000 становника Љеиде и седам општина у регији Сегриа издата је наредба да остану у домовима након све већег ширења вируса.

Мјештанима је омогућено само да изађу у куповину хране или друге потрепштине те да оду у банку, преноси Метро.

Оне особе чији се послови сматрају "кључним" могу се вратити на радно мјесто, док је остатку становништва речено да морају радити од куће.

Званичници у Ллеиди, која је удаљена 100 километара од Барцелоне, и околним мјестима, такође су забранили састанке за више од 10 људи. Вјенчања ће бити отказана, а ресторанима је допуштено само обављање кућних достава. У протекла 24 сата Каталонија је регистрирала 816 нових случајева, а регија Сегриа чинила је 190 од укупног броја.

"Закључавање" долази само неколико дана након што је путницима из Велике Британије дато зелено свјетло за путовање у Шпанију без потребе за карантином 14 дана по повратку.

Каталонска влада прије два дана је искључила опцију потпуног затварања у будућности сматрајући да је редовно ношење маски довољна мјера у борби против ширења корона вируса. Шпанија се сада бори да привуче туристе и тако се поврати након двомјесечне блокаде.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Андриц

13.07.2020 06:12

Па могу економисти,правници,радити од куце,а како мисле да раде стоматолози,фризери...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2020 07:22

А да изадју на протесте? Ето само у Србији и БиХ се људи затварају, а не и у другим градовима???