Јахта ударила у барку, једно лице страдало

У поморској несрећи која се догодила у будванском акваторију погинула је М. Ш. (31), а повријеђен је В. С. који је био у барци са страдалом.

Регион 12.07.2020 | 17:56
Јахта ударила у барку, једно лице страдало

М.Ш. је преминула на лицу мјеста и била је службеница Управе полиције, запослена у Сектору криминалистичке полиције.

Несрећа се догодила између Шкољића и Могрен плаже на отвореном мору, када је у барку ударила јахта којом је управљао малољетник М.С. (17). Оба пловила су се кретала од острва Свети Никола ка Јазу. Након судара, јахта дугачка 12 метара је преполовила барку од четри метра. Барка је потонула.

Јахта плови под америчком заставом, а према сазнањима власник је држављанин Србије чији син је управљао пловилом. За сада још није потврђено да ли је М.С. имао дозволу за водитеља чамца, којом брзином се кретао, што ће се утврдити током увиђаја.

Незванично сазнаје Курир, особе које су биле на јахти непосредно прије несреће, налазиле су се на крми, прамац пловила је био подигнут што је смањило видно поље седамнаестогодишњаку који је управљао јаким мотором.

Због сумње да је, управљајући јахтом, изазвао тешку несрећу на води, будванска полиција ухапсила је М.С. који се терети да је починио тешко кривично дјело против безбједности саобраћаја у стицају с кривичним дјелом изазивање опште опасности.

Након што је јахта ударила у барку, М.С. је покушао да спаси М.Ш., али нажалост она је на мјесту преминула.

Нико од осам особа које су биле на јахти није повријеђен. Они су након несреће приведени у просторије Центра безбједности Будва и од свих је узета изјава. Тужилац, који је руководио увиђајем, наложио је да се ухапси М.С. (2003), који је управљао јахтом.

Начелник за надзор и контролу поморског саобраћаја у Управи поморске сигурности, Жарко Лукшић рекао је да се несрећа догодила у суботу око 14 и 20 минута.

Према ријечима Лукшића близу мјеста несреће на мору било је и неколико рибарских чамаца. Једним од тих чамаца превезено је тјело страдале жене до марине у Будви.

– Данас је планирано вађење потонуле барке. Такође, урадићемо плеј бек, и на камерама видјети како је дошло до ове поморске несреће – рекао је Лукшић.

У Будви је осим надлежног тужиоца, полиције био и национални истражитељ за поморске несреће. Увиђај је у току. Лукшић је апеловао да се поштују мјере сигурности у поморском саобраћају, и најавио да ће бити појачан инспекцијски надзор.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар