Корона потреса регион, могуће ванредне мјере

Вирус корона наставља да потреса регион. Нови позитивни случајеви у земљама окружења. У Србији још једна тешка ноћ, надлежни не искључују могућност ванредних мјера.

Регион 12.07.2020 | 17:47
Корона потреса регион, могуће ванредне мјере

Од посљедица изазваних вирусом корона, у току претходне ноћи у Србији је преминуло једанаест особа. Четири у Нишу, три у Новом Пазару, двоје у Чачку, а по једна у Краљеву и Шапцу. 

У претходна 24 часа у Србији је тестирано 4.050 особа, а вирус је потврђен код њих 287. На респиратору се налазе 144 пацијента.

Међу позитивним на вирус је и министар за државну управу и локалну самоуправу Србије Бранко Ружић. Он је то потврдио за Тањуг, рекавши да се налази у самоизолацији. 

Због попуњености капацитета београдских болница у ковид систем по први пут улази и Институт за реуматологију.

У српским срединама на КиМ у последња 24 часа регистровано је 35 новозаражених вирусом корона, тако да је број обољених од почетка епидемије сада укупно 374, саопштено је из Кризног штаба у Косовској Митровици. У болници је 67 особа. Од почетка епидемије од посљедица Цовида19 преминуло је 13 особа, а излијечено је њих 113.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић наводи да се до краја сљедеће седмице очекује врх епидемије.

- Умиру нам људи средње доби и старији. Према томе шта ће се дешавати са млађима? Морам да вам кажем да нам је неки дан умрла млада жена, тек 40 година. Према томе, кад све то сагледамо ја сам и прогнозирао да ћемо сљедеће недјеље гледајући укупну државу, да ћемо до краја недјеље имати тај пик. И уколико се не предузму мјере и не покаже солидарсност, самосвијест и придржавање тим мјерама, да ћемо имати одржавање тог пика, умјесто да имамо један благи пад - епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Нова вијест и за држављане Србије који намјеравају ући у Мађарску. Одлуком мађарске Владе, од 15. јула држављани Србије мораће у двоседмични карантин, а улаз у Мађарску могућ је само уз посједовање два негативна теста на нови вирус, и то не старија од 48 сати. 

Број заражених вирусом корона и у Хрватској наставља да расте. У протекла 24 сата, једна особа је преминула, а забиљежено је 50 нових случајева заразе, чиме је број тренутно обољелих 1117. 

У Црној Гори је укупно хоспитализовано 79 пацијената код којих је потврђена зараза вирусом корона. Од тог броја њих 30, лијечи се у Клиничком центру Црне Горе.
Активних случајева инфекције је 816, док су до сада у Црној Гори умрле 23 особе. Укупан број обољелих од почетка епидемије је 1.164.

Данас нешто боља ситуација у Словенији. У посљедња 24 часа, на основу извршених 560 тестирања, вирус корона потврђен је код још 14 особа, тако да је број заражених у овој држави сада 261. Тренутно је хоспитализовано 16 пацијената, али ниједан не треба интензивно лијечење. 

Укупан број заражених од почетка епидемије у Сјеверној Македонији је 7.975. Број активних случајева је 3.519, док је од посљедица Цовид-19 преминуло 376 особа.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ДИСЦИПЛИНА

12.07.2020 17:05

ДИСЦИПЛИНА ЈЕ РИЈЕЦ ЗАБОРАВЉЕНА НА БАЛКАНУ. ЦУЈ СВАДБЕ, САХРАНЕ, СЛАВЕ, СПЛАВОВИ, ПА БИРТИЈЕ. ЛУД НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

12.07.2020 17:32

Ма не смије нико увести ванредне мјере,боје се реакције народне масе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

12.07.2020 18:19

Док је таквих мозгова, биће све горе. Сами морамо бити свјесни ситуације и подузети што можемо, значи, заштитити себе и не угрожавати друге, то је једини начин да ово нестане, уразумите се више.

Name

Тацно

12.07.2020 18:24

И треба да се боје, доста је глобалиста и њиховог млацења празне сламе.

Name

Нада

12.07.2020 21:24

У свим државама еxYу већа је штета од колапса здравствених система, повећавања броја умрлих и извргавања погибељи свих ризичних него селективно затварање жаришта епидемије на 14 дана са карантенама. Која је корист од дневног раста броја заражених? Какве су лицемјерне глупости и погодовање гранама као што је угоститељство, евенти, ноћни клубови и слично кад су извор заразе, а да није у питању новац? Умјесто стратегије развоја малог подузетништва и иновација и улагања средстава која ће се исплатити, у Региону се унапријед говори да нити на јесен неће бити затварања.! Па треба прво се жив дочекати јесен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаха

13.07.2020 06:12

Којих заразених, тест не показује ниста па се не зна колико је заразених уопсте зато прво тестирање треба потпуно укинути.