Полиција реаговала, у току је хапшење демонстранта

Након више баченихх бакљи и каменица полиција је реаговала и потиснула демонстранте од Скупштине Србије. Плато испред Скупштине чист.

Србија 10.07.2020 | 21:39
Полиција реаговала, у току је хапшење демонстранта

 И даље лете каменице ка полицији, бачен и сузавац поново.

После серије напада реагује жандармерија. Кордон се преместио са степеништа, мало даље од Скупштине ка улици.

Након периода затишја, поново сукоби.

Хулигани гађају полицију бакљама, каменицама и петардама, па се повлаче у масу. Неки од њих носе и металну ограду. Део демонстраната се разилази, најесктремнији остају, појачавају нападе и постављају ограду ка полицији.

Демонстранти засипају полицију каменицама. Пробијена је ограда испред Народне скупштине. 

Припадници Жандармерије су постројени дуж главног целог улаза у Скупштину, један део испред самих врата, а други између два низа степеница.

Демонстранти бацају бакље у правцу Супштине. Чуле су се петарде и топовски удари. Репортер Тв Прве јавља да је пробијена заштитна ограда, а демонстранти су гађали обезбеђење Парламента. 

Стигао је већи број жандармерија из правца Таковске. Дошло је до инцидента из правца булевара, ситуација се смирила из правца Булевара краља Александра ка Скупштини.

Ужасне сцене насиља, иако је мање 30 посто демонстраната мање, каже министар Небојша Стефановић. Како даље наводи, каменице и бакље лете према Скупштини и полицији. 

"Сцене испред Народне скупштине су за сваку осуду", каже он за Тв Прву.

Према његовим речима, припадници полиције истрајавају и трпе оно што им се дешава.

"Ти људи су у незадивној ситацији", додаје.