Желе пун стадион: Унион Берлин плаћа тестове за навијаче?

Нова сезона у Бундеслиги почеће 18. септембра. Седам дана раније биће одиграни први мечеви првог кола Купа Немачке.

Спорт 10.07.2020 | 21:21
Желе пун стадион: Унион Берлин плаћа тестове за навијаче?

Унион Берлин разматра могућност да у новој сезони дозволи долазак навијачима на стадион. И не само то. Клуб из Берлина жели да на трибинама види свих 22.012 навијача. 

Услов ће бити негативан тест на коронавирус, а клуб је најавио да ће сносити трошкове тестирања.

– Унион Берлин је спреман да уради све што је у његовој моћи да људи буду у могућности да дођу на стадион и без држања дистанце. Унион Берлин никада није избјегавао изазове, па тако неће ни сада. Искуство доласка на стадион губи смисао ако мора да се држи дистанца. Ако не можете да пјевате и вичете, то није то. Истовремено, безбједност свих људи нам је приоритет. Не желимо да било ко буде заражен на нашем стадиону, ни навијачи ни играчи, али ни гостујући навијачи. Иако је то велики економски изазов, спремни смо да урадимо све што је у нашој моћи, а то значи да би клуб сносио све трошкове неопходних мјера. Наш циљ је да дамо нешто људима који воле фудбал, да им омогућимо да га гледају и да вратимо људе на посао”, поручују из клуба. 

“Са нашим партнерима истражујемо могућности тестирања, провјеравамо капацитете који су нам на располагању. Чим будемо дефинисали комплетан план, навијачи ће бити обавијештени о свим детаљима”, додаје се на крају.

(Спортклуб)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кум

10.07.2020 20:43

Права ствар а уз то све у њемацкој је тај пцр тест 18,74 евра који је код нас 200 км и јос се онај њемацки свугдје признаје сто се од овдасњег немозе да се похвали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

10.07.2020 21:03

Тестирате 22.000 навијаца,платите,и сви негативни,а за два дана петсто позитивних.И...ста цемо онда???

ОДГОВОРИТЕ