“Болница пуна пацијената, овај талас 20% јачи”

Директор Клиничко-болничког центра “Земун” Драгош Стојановић изјавио је вечерас да је установа којом руководи пуна, да је испуњено свих шест интензивних њега, са респираторима и апаратима за кисеоник.

Србија 09.07.2020 | 22:10
“Болница пуна пацијената, овај талас 20% јачи”

Каже такође да је његово искуство да није попустила снага вируса.

– Клиничка слика се развија врло брзо и постаје веома тешка. Млади који немају друге болести добијају обостране упале плућа и веома брзо постају кандидати за кисеоник – напоменуо је доктор Стојановић. 

Према његовим ријечима, овај талас вируса корона је за негдје око 20 одсто јачи по интензитету него претходни.

– Количина потрошње кисеоника је један од показатеља лошије клиничке слике. Капацитет дозера за кисеоник је 10 тона. У ранијем периоду смо тај дозер трошили за седам, а сада за три и по дана – назначио је он.

Он страхује да ће се људи који су демонстрирали протеклих дана испред Скупштине Србије, при том не поштујући прописану дистанцу, заразити вирусом корона.

– Окупљање и недржање дистанце неминовно ће доћи на наплату за недјељу до десет дана. Ипак, надам се да неће, јер је у питању наша младост. То су наша дјеца – истакао је Стојановић за телевизију Прва.

Он је додао да је ризик несмањен без обзира што се демонстранти окупљају напољу.

(Блиц)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Далибор

09.07.2020 20:32

Немојте да протестујете да се не би заразили?! Сувисе провидно доста је висе народу свега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.07.2020 23:07

А на изборима се нису могли заразити јел

Name

Народ

10.07.2020 06:47

Народ се десио!

Name

Неко

09.07.2020 20:37

А утакмица са 18.000 људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бахато

10.07.2020 06:37

О каквој страхоти говоре, ово психицко насиље је преврсило сваку мјеру? Неколико људи које знам, немају никакве симптоме, или благу прехладу, сто је стандардно у овим мјесецима. Ако је све овако, сто ови "струцњаци" не казу јавно, ста је превентива, јер ове глупе И смрдљиве маске сигурно нису. Све је у психо-физицком имунитета сваког појединца, који нам они деценијама урусавају, гурајуци нас својом похлепом, бахатосцу, криминалом,... у наруцје сиромаства И ропске И дугогодисње задузености...

Name

Вуле

09.07.2020 20:56

Ста се могло друго оцекивати, када зарад самопромоције и избора дозволи дрзава масовна окупљања и прогласи побједа над короном. Народ се понасао по упутствима тзв. "струке" и сад народ испаде крив. Да стварно власт у Србији зели добро свом народу не би могло доци до оваквог хаоса у Србији. Засто оваквих протеста нема у Хрватској, Словенији, Цеској, Словацкој, Пољској, Аустрији... Постоје институције, нормални избори, сколство, здравство, полиција, војска, а не глума истих. У којој нормалној дрзави на националној фреквенцији се емитују Задруга, Парови у доба док људи умиру? Ови млади људи на улицама су доказ да је зивот у Србији доведен до бесмисла. АВ од министра у доба Слободана Милосевица постаде саговорник западних лидера. Како? Дозивио преобразај или је преобразен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милидраг

10.07.2020 00:19

На нашу жалост из матице само долазе лоше ствари, народ заглупио гледа парове и задругу, узори су Луна и друге будале, то нема нигдје на свијету, ови што протестују 100% су у праву, таквог сељаклука и примитизма нема надалеко, Гранд и остала турбо фолк срања.

Name

Јој

10.07.2020 02:30

Друзе која влада зели добро народу??? Да зели зар би допустали да се свугдје атмосфера засицује цхемтраилсима да се товари алуминијум, баријум, стронцијум, разлиците бактерије, паразити.....баријум сам блокира дјеловање Т целија и омета рад имунитета. Осматрала сам небо над БЛ у вријеме карантинизације. На поцетку није било летова и онда су поцели да прасе пар седмица у низу. Послије смо имали оне неприродне облаке акумулиране прасине и вријеме нидје везе с мозгом. Ради се тај климатски геоинзињеринг глобално а убацују се и бактерије. Дзаба маске и рукавице, кад улетис у тај прах улетио си. Глобално и локално нас праве будалама.

Name

Вирус

10.07.2020 02:38

По тим твоим дрзавама кад прекрсис затвор да се извуцес узимас кредит до другог колена а у Србији за седам дана на слободи па бирај?

Name

Ре Вуле

10.07.2020 04:34

Подсјећа ме на неког из окружења Србије.

Name

Нпр

10.07.2020 04:36

Гледај бн коктел мани се политике

Name

Буле

10.07.2020 06:17

Е мој ти са запада из тих дрзава и јесте досла задруга, парови итд......