Мостарци након деценију бираће власт у граду

- Дом народа Парламентарне скупштине БиХ данас је по хитном поступку са 13 гласова усвојио измјене и допуне Изборног закона БиХ које ће омогућити одржавање локалних избора у Мостару.

Босна и Херцеговина 08.07.2020 | 12:07
Мостарци након деценију бираће власт у граду

Овим измјенама Мостарцима ће бити омогућено до након једне деценије бирају власт у свом граду.

Подсјетимо, Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ  у уторак је, по хитном поступку, усвојио закон о измјенама Изборног закона Босне и Херцеговине.

Златко Милетић, делегат, казао је да има озбиљних замјерки на овај закон, али је честитао  Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу што су коначно постигли договор.

Изразио је наду да ће се до краја године и десити локани избори у Мостару и да ће Мостарци коначно добити власт у свом граду, али је замолио да се у  изборе у Мостару укључе и Срби, јер је Мостар и њихов град као и других.

"Нећу помињати колико је личности познатих Срба Мостараца", казао је Милетић, те додао да се Срба у Мостару не сјети нико када хоће да граде трасу ауто-пута кроз Буну и тјерају оно мало Срба што је остало", казао је Милетић.

(Независне) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ссс

08.07.2020 12:46

Златко Милетицу све сте тацно навели и јос има мали милион сигматизирања Срба у Мостару тако да цисто сумњам да це се иста поправити.Сто се Срба тице ово је само једна обицна сарена лаза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.07.2020 15:36

Бас смо се ми остали усрецили сто смо наводно имали право да гласамо. Америка и Русија збрајају гласове за ове дебилне, безидејне лидере позиције и опозиције

Name

ЗА Ссс

08.07.2020 18:12

ИМЕНУЈТЕ ДОДИКА.

Name

Лили

08.07.2020 22:35

Незнам ста су то Мостарци изгубили сто нису гласали. Они сад не знају ни како се то ради, ниста на курс једно десет година па опет поново

ОДГОВОРИТЕ