Буџет БиХ се ипак неће усвајати по хитном поступку

Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ одлучили су, након што је завршен састанак лидера СДА, ХДЗ-а и СНСД-а у Источном Сарајеву, да се буџет институција Босне и Херцеговине од 996 милиона конвертибилних марака неће усвајати по хитном поступку.

Босна и Херцеговина 07.07.2020 | 16:55
Буџет БиХ се ипак неће усвајати по хитном поступку

Индикативно је да се буџет неће усвајати по хитном поступку како је то првобитно предложило Предсједништво БиХ након што су то договорили Бакир Изетбеговић, Драган Човић и Милорад Додик у Источном Сарајеву, због чега су негодовали поједини опозициони посланици на сједници Представничког дома поручивши да се буџет не може договарати ван инстуција Босне и Херцеовине.

Након што је закључена расправа већина зпосланика изјаснила се да се буџет неће разматрати по хитној процедури, односно да ће се разматрати по скраћеном поступку на начин да до краја седмице буде усвојен у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

На тај начин би се остварили планови Изетбеговића, Човића и Додика са данашњег састанка у Источном Сарајеву да буџет до 27. јула усвоји и Дом народа.

Предсједавајући Представничког дома Парламента БиХ Небојша Радмановић изјавио је да је пауза данашње сједнице Представничког дома трајала дуже него што је планирано.

"Водећи рачуна о потреби усвајања буџета и примједбама на буџет, Колегиј Представничког дома предлаже провођење скраћене процедуре. Надлежне комисије одмах треба сазвати сједницу и мишљење доставити Представничком дому. У четвртак би се разматрало прво читање, затим амандманска фаза, па друго читање", рекао је Радмановић.

Поједини опозициони посланици, попут Предрага Којовића и Саше Магазиновића, негодовали су поручивши да је повријеђен пословник.

Након што је завршено гласање о томе да ли ће се буџет институција БиХ усвајати по хитном, односно по скраћеном поступку, Клуб ХДЗ-а је затражио паузу од пола сата. 

(БН/Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гоогл

07.07.2020 15:00

Сада не треба по хитном а да треба ДОДИ у корист сутра би га увели

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха

07.07.2020 15:03

знаци избора нема.кукавицлук снсд и хдз.јадно и бједно.лоповлука нема за изборе и нема ни избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.07.2020 16:20

ЗНАЈУ КАКО БИ ПРОШЛИ НА ИЗБОРИМА, АЛИ ОНИ ЋЕ БИТИ КАД ТАД.

ОДГОВОРИТЕ