"Ово је најтежи дио мог живота у политици"

- Не спавам по цијелу ноћ. Људи зову, траже да се неко пребаци у Крагујевац, Београд, шта треба… Тако је 24 сата. Ово је најтежи дио мог живота у политици...

Србија 07.07.2020 | 07:16
"Ово је најтежи дио мог живота у политици"

Расим Љајић, потпредсједник Владе и министар трговине, човјек који данима у Новом Пазару координира између локалне самоуправе, болнице и државе, признаје да, уколико преживи све ово, његов мозак сигурно неће проћи без посљедица.

У исповИјести за Курир, Љајић каже да је ово најтежи дио његовог живота откако је у политици и да је само у посљедња три дана ишао у четири породице да изјави саучешће.

Имам грозан осјећај

“У Пазару има много инфицираних, лакше је набројати оне који су здрави. Имам грозан осећај. Овдје је страшно. Све је сиво, све је стало, живот је стао. У психолошком смислу је тешко, људи су на ивици нерава”, каже Љајић на почетку разговора за Курир и надовезује се:

“Не спавам по цијелу ноћ. Људи зову, траже да се неко пребаци у Крагујевац, Београд, шта треба… Тако је 24 сата. Ово је најтежи дио мог живота у политици. Било је и оно са Хагом (водио је Канцеларију за сарадњу са Трибуналом, прим. аут.), али ово је теже у психолошком смислу. Можда ћу преживјети корону, али ако преживим, мој мозак ово неће да прегура без посљедица. Никад досад се нисам питао шта је мени ово требало, а сад се питам сваки дан”.

Љајић додаје и да се штреца на сваки звук телефона, јер зна да не могу бити добре вијести.

Страх, немоћ

“Почео сам да имам аверзију према телефону. Имам страх од сваке поруке. Кад чујем да звони, да стигне порука, јер немаш шта лепо да чујеш – ко је умро, ко се разболео, ко треба да се пребаци… Ко да сам баждарен на лоше вести. Био сам на четири места, у четири породице да изјавим саучешће, то су све људи које знам и који су преминули у последња три, четири дана. То није само – ви одете да изјавите саучешће него и слушате од тих уплаканих људи притужбе и жалбе зашто њихови најмилији нису пребачени раније у болнице у већим градовима и слично. С једне стране, ничим нисам допринео том стању, али с друге, знам да морам да будем адреса за сва њихова незадовољства која су разумљива.” каже Љајић.

У целој овој ситуацији посебно га погађа, каже, људска незаинтересованост и лешинарење, а, додаје, доста енергије му одузима и борба против лажних вијести - конкретно, морао је да објашњава да све ово није од 5Г мреже.

- Свакодневно се разочаравам у људе. Неки су се забили у мишје рупе, а с друге стране видите на шта су људи спремни да искористе ову ситуацију. Мислио сам да ништа више не може да ме разочара, али сам се преварио. Поред тога, осећам се немоћно и у борби са лажним вестима. Зауставља ме пре два дана један човек и каже да га је звао друг из Врњачке Бање за 5Г мрежу. Пита да ли те мреже већ има у Пазару и да ли је то узрок што смо постали жариште. Шта да му кажем?!

(Курир) 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Игор

07.07.2020 05:33

Злато мојо , мукица мала ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зара Попадиц

07.07.2020 06:28

Тако треба, нека вас Цорона нецему науци када вец није могла политика!

Name

Сада

07.07.2020 07:17

Сада нека те раскомадају они сто си им скако са бине у наруцја

Name

Ре

07.07.2020 08:15

“Да на својој кожи осете, Шта значе беда, страх и бол...”

Name

Скептик

07.07.2020 05:37

Чекај Расиме, пре две недеље си ТИ одржао митинг у Новом Пазару пред неколико хиљада људи који нису носили маске нити су држали дистанцу. Чак си се као роцк звијезда бацио са бине међу њих!!!?? Поднеси оставку!!! хттпс://yоуту.бе/WYЛП6ФБрЈХМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

07.07.2020 05:54

Гдје си ово ископао,хахах.Свака цаст...

Name

?

07.07.2020 10:02

Сто ме поднесе оставку, да се спаси?

Name

прије

07.07.2020 10:43

Него поднесе оставку да изнесе на чистац да ли су и од када фризирани бројеви мртвих од короне.Како је прије десет дана за ћитаву Србију број мртвих био 1 до 3 а у самој Рашкој смртност четири пута већа него прошле године

Name

Мехо

07.07.2020 06:01

Није ми драго што ти је тешко, али толике године на одговорним мјестима ваљда су те научила нечем. Нису добре позиције само уживање ту је и одговорност. Одговоран човјек не сме имати толики распон у понашању, да један дан као певачица скаче у публику (у вријеме епидемије) а пар дана касније је скрхан због актуелне ситуације. Није тачно да нисте допринијели оваквој ситуацији, као функционер сте се понашали неозбиљно, не само ви него велика већина функционера. Постоји изрека " у добру се не уздигни нити се у злу понизи", нити су вам требале утакмице, преизборни и пост изборни скупови, посебно не скакање у бублику, нити вам сад треба јадиковка над самим собом. Него се ухватите посла и спашавајте што се може спасити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгледа

07.07.2020 06:29

Први пут му се у политици догодило да треба да ради. (А научио је као и већина политичара да САМО ужива у благодети-на рачун јаднога народа). И одмах му је тешко. А народ тако живи од рођења до смрти, па толико не кука. Допринос оваквом стању дала је и политика: прво јаке (и прекомјерне мјере) па онда нагло попуштање у примјени мјера. А остатак мјера НАЈВИШЕ СУ КРШИЛИ ПОЛИТИЧАРИ. (Могли смо видјети славље Вучића и Вучићевих након побједе на изборима. Па славље Пленковића из истих разлога: на оба скупа један до другога и сви без маски). Каква је то порука народу. А сада кукумачу: народе носите маске (маске које су почетком пандемије проглашавали неадекватним да застите народ од короне). Зато, сада нешто конкретно урадите, а ако не можете макните се. Има оних који томогу и хоће.

Name

А

07.07.2020 07:12

Нормално, кад никад ништа ниси ни радио. 100 година душкаш у Влади и око ње а одговорност 0%. Где то још има у нормалном свету? Нигде осим на брдовитом Балкану и Србији брале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок

07.07.2020 07:13

Цовјек је рекао оно сто сви знамо. Политицарима одговорним није лако.Мислим да је он одговорна особа али корона непита ко је какав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

07.07.2020 07:24

Поднеси оставуку има ту доста твоје греске бојис се бога за своје гријехе али тај вирус це те погодити без опоравка заслузио си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

07.07.2020 12:12

цовјек оцигледно није дорастао задатку. мијењајте га док не направи неку греску која би могла костат неког зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

07.07.2020 16:27

овај као да се обраца ретардираним особама....такав му је наратив....а и у право је, овај народ није боље ни зазлузио него управо овакве политицаре..безграницно способне само за красти и то деценијама и за ниста висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

08.07.2020 02:09

Учествовати од почетка у диктатури БЕЗ РЕЗЕРВЕ могу само слепи послушници! Ево ко је крив за несрећу народа у Новом Пазар! Ево ко је од Новог Пазара направио Потемкинова села!

ОДГОВОРИТЕ