Измјенити смјернице за борбу против вируса корона!

Свјетска здравствена организација (СЗО) врши ревизију извјештаја у којем се од њих тражи да ажурирају своје смјернице за борбу против вируса корона након што је више од 200 научника у писму агенцији изнијело доказ да се вирус може ширити ваздухом у малим честицама.

Свијет 06.07.2020 | 21:52
Измјенити смјернице за борбу против вируса корона!

СЗО је саопштила да се вирус првенствено шири кроз мале капљице избачене из носа и уста заражене особе које врло брзо падају на тло.

Међутим, у отвореном писму СЗО и објављеном данас у журналу “Клиничка заразна обољења” 239 научника из 32 земље указују на доказ који показује да лебдеће честица вируса могу заразити особу која их удахне. 

Пошто те мале честице могу лебдјети у ваздуху, научници траже од СЗО да ажурира своје смјернице.

– Упознати смо са чланком и технички стручњаци врше ревизију садржаја – рекао је портпарол СЗО Тарик Јашаревић.

Није познато колико често вирус корона може да се шири ваздухом за разлику од већих капљица које су избачене кашљем или кијањем.

Аналитичари наводе да би било каква измјена у процјени СЗО на ризик од преноса могла утицати на њихов тренутни савјет од држања дистанце од једног метра. Постоји могућност да ће и владе морати да прилагођавају своје мјере уведене због сузбијања ширења вируса корона.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТадивојеСЗО

06.07.2020 20:59

Корона напада мозак а болест се преноси путем медија тв,радио,новине,портали тако до ови приглупи нису имуни на болест,док паметни слободомислеци људи не могу да се заразе Короном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ

06.07.2020 21:08

Мрс у ПМ и корона и тај њен СЗО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гејдс

07.07.2020 07:46

Рјешење је Билд Гејдса послати у пензију и тиме народ ослободити од сулудих идеја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Такоје

07.07.2020 10:45

Никад досад нисам 3 коментара заредом прочито боља за било шта, слажем се потпуно, свака част

ОДГОВОРИТЕ