Транзит кроз Словенију без карантина и теста

Транзит кроз Словенију за држављане Хрватске, али и БиХ могућ је без карантина и теста негативног на вирус корона, ако се из те земље изађе најкасније 12 сати послије уласка, саопштило је хрватске Министарство спољних послова.

Босна и Херцеговина 05.07.2020 | 21:54
Транзит кроз Словенију без карантина и теста

Из Министарства су појаснили да нова оштрија мјера на граници Словеније не значи промјену за хрватске грађане који желе ући у Хрватску, јер то могу учинити у складу с одлукама Националног штаба цивилне заштите.

"Они који желе проћи кроз Словенију могу то направити без карантина или негативног теста на вирус корона, ако кроз Словенију прођу у транзиту у року од 12 сати", навели су из Министарства.

Из БиХ, како додају, кроз Словенију се може проћи без обавезе карантина или негативног теста под условом да се изађе најкасније 12 сати након уласка.

Особе које превозе робу у Словенију или из Словеније, као и камионски саобраћај у транзиту морају напустити ту земљу у року од 12 сати након уласка.

И за ова правила постоји неколико изузетака, а односи се на радне мигранте, оне који дневно прелазе границу, лица у привредном промету, особе у међународном превозу, запослене у страном подузећу које изводи услуге у Словенији и притом тамо борави, преносе хрватски медији.

Особе које обављају послове у међународном превозу или се враћају с посла у међународном превозу морају при преласку границе показати "потврду за раднике у сектору међународног превоза".

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

П

05.07.2020 19:17

Словенија је Луда да уведу Људима Карантин и Затворе Стотине Хиљада Људи у Својој Земљи и јос Нај Горе Све да им Плате.Па Се сјетили Да то Укину🙄

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кићо

05.07.2020 20:11

Лупетас као максим друзе.

Name

Миксер

05.07.2020 21:13

Лупетас брате🤔 транзит кроз Сло из БИХ само са радном визом у ЕУ. Карантин само за дрзављане Сло који долазе из БиХ, уствари куцна изолација. Нико ником ту не плаца🤔 ако имас радну визу Сло куцна изолација. Такодје. Треба разумити сустину.

Name

алббла

05.07.2020 20:46

Транзит је свугдје осим код нас нормалан а нама цудо каскамо полако кољена нам крвава од падања Јеси ме разумио

ОДГОВОРИТЕ