Блокирана цијела регија у Шпанији због вируса

Каталонска влада објавила је да ће регија Сегриа, у којој живи више од 200.000 људи, поново бити блокирана на неодређено раздобље након новог избијања и ширења вируса корона.

Вијести 05.07.2020 | 17:14
Блокирана цијела регија у Шпанији због вируса

Број заражених који су примљени у болницу у Леиди, главном граду ове регије, удвостручио се у протеклих десет дана, према писању шпанског листа Ел Мундо.

"Морамо подузети овај корак да заштитимо себе и донијећемо све мјере које буду потребне да зауставимо заразу", рекао је предсједник Каталоније Квим Тора, преноси Тхе Индепендент.

Каталонски челници одбацили су идеју селективног затварање те су умјесто тога одлучили да затворе цијелу регију.

Теренска болница постављена је у граду Љеида у којој је припремљено додатних 105 кревета за лијечење обољелих од ковид-19. Према посљедњим извјештајима, 21 особа је хоспитализована у граду Љеида, а шест пацијената је на интензивној њези.

Како су одлучиле каталонске власти, само људи који раде изван регије Сегриа ће моћи напуштати и улазити у ово подручје. Свим осталим становницима забрањен је улаз и излаз.

Према званичним подацима, Каталонија је до 4. јула забиљежила 73.154 особе заражене вирусом корона, те готово 12.500 смртних случајева повезаних с инфекцијом ковид-19. У петак ове седмице у граду Љеида вирус корона потврђен је код још 400 становника, док су двије особе преминуле усљед заразе, јавља ББЦ.

Подсјетимо да је Шпанија била једна од најтеже погођених европских земаља са више од 250.545 заражених вирусом корона и 28.385 преминулих од посљедица ове заразе, подаци су Универзитета Јохнс Хопкинс.

(Клиx.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар