Трагедија: Убод стршљена био кобан за Мирослава

Трагедија породице Васић оставила је у нијемој тишини цијело село Врањак и општину Модрича а немјерљива туга и бол задесили су оца Новака, мајку Кату, брата Неду и сестре Николију и Ану

Република Српска 04.07.2020 | 17:54
Трагедија: Убод стршљена био кобан за Мирослава

Двадесетседмогодишњи младић Мирослав Васић преминуо је од уједа стршљена на путу од Модриче до Добојске болнице. Мирослава су довезли у тешком стању у модрички Дом здравља гдје му је указана прва помоћ, након чега је колима хитне помоћи упућен у болницу у Добоју.

На путу за Добој срце несрећног младића није издржало. Трагедија породице Васић оставила је у немој тишини цело село Врањак и општину Модрича а немерљива туга и бол задесили су оца Новака, мајку Кату, брата Неду и сестре Николију и Ану.

У Дому здравља смо незванично сазнали да је несрећни Мирослав до сада два пута затражио помоћ љекара због уједа стршљена. Посљедњи пут је било прије два мјесеца а први пут прије неколико година. Овај пут ујед је био кобан и помоћи није било.

- Мирослав је био невјероватно добар момак, младић и комшија, Био је вриједан, волио је помоћи сваком. Због чега се ово десило само Бог зна. Како сам чуо он је тримером косио неку траву на Кужњачи са још неколико лица. Незванично смо чули да га је стршљен ујео за ногу након чега је дошло до гушења. Ма трагедија, катастрофа, сви смо у шоку - кроз сузе прича један од комшија.

Мирослав је био млад имао је пуно животних планова. Имао је девојку Анђелу Савић са којом се забављао, а како неки кажу планирали су и брзо вјенчање. А онда трагедија прекида и уништава све снове. Емотивном поруком од своје љубави се опростила се Анђела на свом фејсбук профилу.

- Медо мој почивај у миру, воли те твоје пиленце највише на свету и ако те више никада нећу моћи загрлити и пољубити. Ја знам да си ту уз мене лепи мој анђеле. Сутра нам је требао бити најлепши дан, наша два месеца најсрећнија у мом животу, али бебо моја променити ништа не могу и знај да те волим и волећу те заувек.- написала је Анђела изнад њихове фотографије.

Мирослав Васић ће бити сахрањен сутра(у недељу) у 15 часова на сеоском гробљу „Брвно“ у Врањаку.

Из године у годину све је већа најезда стршљенова од маја до краја септембра. У том периоду у Републици Српској се на десетине пацијената јавља љекарима свакодневно због алергијских симптома изазваних уједом ових инсеката.

Стршљенови су од јула до септембра посебно агресивни. Биолози кажу да је то условљено њиховим животним циклусома јер они живе само једну сезону, која достиже врхунац у августу и септембру.Због тога љекари позивају на већу опрезност приликом рада у пољопривреди а посебно на селу у вечерњим сатима када ови инсекти нападају на изворе свјетлости и људе у близини.

(Новости)

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

АЈ.ба

04.07.2020 16:14

Неописива трагедија, Саучешће породици и фамилији МИРО, НЕКА ТИ ДРАГИ БОГ ПОДАРИ БЛАГОДАТ НЕБЕСКУ ПОЦИВАЈ У МИРУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

04.07.2020 16:23

Христос нека ти дусу прими у рајска насеља,где нема туге и зла,да почива твоја душа у близини. Христа, вецној радости

Name

Ре

04.07.2020 16:33

Хух цовјеце. Нека ти је лака земља и фамилији велико сауцесце .

Name

ре

04.07.2020 17:14

Тај бог је право добар.

Name

Мира Мисиц Самац

05.07.2020 06:15

Немам ријеци за ову тугу,за младост,за дијете о коме сви говоре све најбоље,тузно,болно.Фамилији сауцесце и подршка.Сви ми здравствени радници смо срецни када спасимо зивот.Не кривите нас.Није до нас.И ми смо само обицно смртници који не знамо ста нас цека у овом лудом времену.Туга и само туга за овим вриједним насим сином.

Name

Рале

04.07.2020 16:20

Јаког ли здравства и струцњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.07.2020 17:54

Ти си вјероватно велики стручњак чим тако коментаришеш. Не користи људску трагедију за паметарење јер по теби испаде као да је људима који раде у здравству драго кад некоме не спасу живот. Размисли добро и немој олако да дајеш коментаре о тако крупним стварима.

Name

Ре ре

04.07.2020 20:20

Цовјек је у праву.Дом здравља Модрица нема инфузије за хитне слуцајеве, вец пацијент мора цекат да неко оде купит.лицно из искуства знам.

Name

Ре за ре ре

05.07.2020 06:55

Наравно да нема лијекова за разбацивање када неког заболи зуб јер то себи свако треба купити. Али немој молим те да банализујеш ствари да нема инфузије и лијекова када су у питању хитни случајеви када се бори за нечији живот. Ако си ти то доживио да се теби или некоме твоме борило за живот а ти од стране запослених у Дому здравља послан у апотеку ајде одмах се представи и објави име и презиме тог пацијента и тих медицинара. Наравно да измишљаш јер да је тачно ти би одмах трчао да то објавиш на сва звона, а неби овако успут добацивао.

Name

За ререре

05.07.2020 09:28

Царе прво и немам намјере да измишљам питај докторе ко се са њима свадјо и реко им да се за Републику Српску борио ,а иде у федерацију водити зену да лијеци.Даље зена је цекала сат док су је примили и није могла сједит од болова. Лицно сам ја отисо у апотеку узети инфузију јер су ми рекли да они немају, могу ти и рацун показати и одвест лицно код доктора, мислим да је из Црквине како су ми рекли. И сто је зло на крају сам морао ици у Градацац. Поново кад сам је опет одвео тај исти доктор је био, онда сам се окренуо и отисао. У Градачцу су ме примили и урадили свој посао и ја сам им за то захвалан. То ти лицно могу и доказати. Инаце сам из Скугрица.

Name

Ре заререре

05.07.2020 09:41

Распитај се које просле године се свадјо са директорима пи које им реко да је стваро Ррпублику Српску, а да зену мора лијецит код оних против кога је ратово. Могу те и одвест и показати доктора и пред њима ти све доказати.Значи зена је била у боловима сат времена док је нису примили и јос је цекала да ја одем узет инфузију.Како сам после цуо да је др из Црквине.

Name

За ререре

05.07.2020 09:59

Лицно сам дозивио могу ти и доказати.ово сто се десило то је недај бозе ником.мога сина је ујео стрсљен и исто је исао на хитну и фала богу испало је добро.то се десило просле године , сад незнам какво је стање.А то сам прицо ако те занима.и то сто сам реко иза тога стојим и могу ти и доказати буди сигуран, јер неволим прицати глупости.

Name

Врац предраг

04.07.2020 16:41

ЗАР У МОДРИЦУ ДОМ ЗДРАВЉА НЕМА ПРОТИВ ОТРОВ ЗА СТРСЉЕНА НЕГО ЦАК ВОЗИТИ У ДОБОЈ ТО МИ НИЈЕ ЈАСНО САУЦЕСЦЕ ПОРОДИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.07.2020 17:51

Искрено саучешће породици, а ти са свој коментаром не лупетај. Распитај се па ћеш видјети да је тај момак био алергичан од раније и да је већ једном једва спасио доктор Драган Елек. Нажалост наш Мирослав овај пут није имао среће. Нека му бог подари рајско насеље а породици да се избори са тугом.

Name

Мм

04.07.2020 19:30

Превелика трагедија.Поцивај у миру драги младицу.Сауцесце породици.

Name

Рере

04.07.2020 20:23

Ста пјенис.Дом здравља Модрица нема инфузије на стању вец пацијент мора узимати.лицно знам Ово је залосно скроз.

Name

Ре за рере

05.07.2020 08:03

Ти си највећа жалост чим користиш људску трагедију да се инатиш умјесто да породици настрадалог упутиш ријечи саучешћа. И не лажи да нема инфузија и ињекција за хитне случајеве и наведи један једини случај именом и презименом да су медицинари у Дому здравља Модрича послали некога у апотеку а да се радило о пацијенту коме се борило за живот.

Name

За ререре

05.07.2020 09:36

Из Црквине је доктор.Ал сазнацу и име па цу објавити.А могу ти показати и рацуне и пред тим доктором то ти рец лицно.видис зена ми је цекала сат и имала је болове а никог није било.даље лицно сам ја отисо у апотеку и узео а зена је морала цекати.Царе то ти све могу и доказати лицно пред тим доктором.Тако да незнас и немој се мијесат.неби прицо и измишљао да није тако било, 72 км су наплатили само сто су је прегледали и дали инфузију, и на крају ни њу нису погодили, вец сам моро уц у Градацац.Ово је залосно сто се десило. Мог сина је од 4 год исто стрзљен убо и возио сам га у Градацац и фала богу добро се заврсило.

Name

Ре заререре

05.07.2020 10:04

Прво ја сам рекао ста се десило мени, знаци нема везе са овим слуцајем и мени је зао овог момка.Јер и мог сина од 4 год угризо стрзљен и фала богу да се добро заврсило. Ово само писем да се зна у каквом је стању насе здравство.

Name

Ре зарере

05.07.2020 10:10

Друзе јел ја не смијем реци своје сто сам дозивио ил морац цутат.Овом момку сто се десило не дај Бозе ником, ја само писем ста сам ја прозивио. Искрено сауцесце породици.

Name

АНА

04.07.2020 16:42

Поцивао међу анђелима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики,

04.07.2020 16:59

Мени је у уста улетео у маркету: до болнице сам имао само700м за дкаку сам се ресио .од тада морам са собом носити две алергијске таблете , попити и сто брзе до зд _или болнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

можда би требао

04.07.2020 18:38

Носити аутонијектор са адреналином као што је требао имати Мирослав да га је неко честито у пријашњим контактима због алергијске реакције посавјетовао

Name

сенберац

04.07.2020 17:19

младси некате драги бог цува поцивај у миру а твојим родитељима и фамилији нека драги бог дадне снаге да све преброде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

04.07.2020 18:36

Гдје су Додикови хеликоптери?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.07.2020 19:34

Не паметуј злобниче. Овај страдали момак је већ довезен у Дом здравља у критичном стању, а да је иначе био алергичан говори и податак да га је још прије мјесец дана једва спасио доктор Драган Елек у модричком Дому здравља исто од уједа стршљена. Зато ако мислиш нешто да казеш за овакву трагедију онда упути породици неке утјешне ријечи, и немој водити политику на оваквим стварима и показивати да ти је стало до власти чак и кад се догоде овакве ствари чим помињеш Додика и хеликоптер. Бар мало уздржи се од мржње и покажи људскост према породици од нашег Мирослава.

Name

рере

04.07.2020 19:57

Ако је вец знао да је алегрицан треба је уз себе адреналин да носи.Тај исти доктор му је требао то реци

Name

модрицанин

04.07.2020 23:33

Није вјероватно био Елек дезурни да га опет спаси вец неко ко нема појма ста уцинит кад је неко алергицан на ујед стрсљена.

Name

ре за Ре

05.07.2020 08:17

Покусавам да видим у цему се састоји злоба у питању ''Гје су Додикови хеликоптери''. Овај ''Децко'' вјероватно има нека сазнања о томе ста знаци у хитном слуцају сама брзина транспорта? Овде нико не помиње како су се снасли људи који су у критицном моменту били са несрецним внмладицем? Како и колико су брзо они реаговали? Наравно, кад се деси тако несто онда и паника уцини своје,а вријеме цури. Цињеница је а ја тако схватам ''Децков'' коментар да су хеликоптери корисни и оправдани само у мисији спасавања нецијег зивота или гасење позара у неприступацним теренима, тресање зрелог воца по приватним воцњацима сто је се могло видјети протеклих година ''газела'' у таквој мисији је свакако бескорисна. Породици најискреније сауцесце, а родитељима ријеци утјехе у оваквој ситуацији бојим се да не постоје.

Name

Ре модричанин

05.07.2020 09:09

Ти си вјероватно професор на медицинском факултету па знаш ко колико зна.

Name

За ре мидрицанин

05.07.2020 12:13

Ако си ти паметан јел знас који возач у дому здравља Модрица није заврсио ни основну вец је платио и у Београду средио дрзавни и сад вози.Де се мало распитај а зна се и које прије тога био лозац обицни.Мозда је и то измишљено а?

Name

Ре за За ре мидрицанин

05.07.2020 14:24

Тај возач о коме ти говориш је завршио и основну и средњу школу и има положене све категорије за возача али га ранији директор није хтио одмах да распореди на мјесто возача иако је у питању максимално озбиљан човјек који након завршетка своје смјене у Дому здравља трчи да се бави још неким додатним послом као што је лимарија и прављење ограда и да поштено са својих 10 прстију заради и прехрани своју породицу. Који већи адут треба имати од тога да би био возач јер такав по својој одговорности и марљивости би могао бити возач и предсједника државе а камоли возач у Дому здравља. Зато боље не причај празну причу јер је за тебе тај возач из Толисе појам сеоског домаћина, вриједног и поштеног.

Name

За резаререре

05.07.2020 18:09

Друзе тај возац о којем ти прицам је исао лицно самном у сколу и није заврсио основну.Даље прво је радио као лозац док није дао 5000 км.И да ти казем познајем све и једног возаца из хитне.Ако и ти познајес слободно их упитај па се увјери.Тога зову бијели.

Name

Реза реререре

05.07.2020 18:27

Друзе тај возац није из Толисе и знам тог момка одлицно и то сто си реко за њега се слазем и ја га пизнајем лицно.Питај само тог возаца за возаца који је досао преко стеле а није заврсио ни основну.Које био лозац прије има пар година.Само са ти казем да све и једног воззаца лицно зна

Name

патриа

04.07.2020 18:59

Залост и туга голема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нерко

04.07.2020 19:16

Као дијете од 10 година сам једва презивио убод стрсљена. Да ме нису на вријеме одвели у болницу ко зна ста би са мном било,јер сам се такодје поцео гусити, ваљда због те алергијске реакције на отров! Дубоко сауцесце породици несретно настрздалог младица..?

ОДГОВОРИТЕ
Name

савремени сизиф

05.07.2020 07:37

Теско нама у малим срединама,доктори се позатварали и моземо комуницирати само писмено ,па ста нам посаљу по сестри,а дотле стојимо испред дома здравља на сунцу или киши.Ако ово чита неко из власти нека их још награди!

Name

Ре савремени

05.07.2020 12:16

Друзе проблем је сто ови народ то не види .цим несто казес одма те критикују.Зато јесмо догурали гдје и јесмо.Знаци дозивис то све и јос морас цутати.Испадне да лазес сто си на својиј кози осјетио.

Name

савремени сизиф

05.07.2020 13:12

А шта рећи на докторицу која кроз прозор ординације комуницира с пацијенткињом тако да сви около чују и нај мање појединости?Да ли се Хипократ преврће у гробу?

Name

Адисом Ћатовић

08.07.2020 01:44

Желим подијелити своје прекрасно свједочанство о томе како сам се вратио свом мужу, желим рећи људима на свијету да је прави чаробњак на мрежи и моћан је и оригиналан, Зове се Дригбиновиа, Недавно ми је помогао да поновно успоставим своју везу са мојом Адисом Ћатовић која ме је избацила. Када сам контактирао Дригбиновију, он ме је упутио у љубавну чаролију, а Ћатовић који је рекао да нема никакве везе са мном опет ме назвао и почео плакати моливши ме то је било као изненађење. Свима који читају овај чланак и треба им било каква помоћ Дригбиновиа такођер може понудити било коју врсту помоћи попут поновног успостављања брака и односа, изљечења свих врста болести, судских случајева, чаролије трудноће, сада смо јако задовољни собом. Дригбиновиа га тјера да схвати колико се волимо и требамо једни друге Овај човјек је стваран и добар, може вам помоћи и да поправите своју нарушену везу. Имам повратак Ћатовићу Било је то као чудо! без савјетовања за брак и у нашем љубавном животу нам иде јако добро. Обратите се овом сјајном човјеку ако имате проблема путем е-маила: доцторигбиновиа93@гмаил.цом WхатсАпп / Вибер +2348144480786

ОДГОВОРИТЕ