"Штарк арена” привремено постаје ковид болница

Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар одржао је данас састанак са директорима ковид болница у Србији. Том приликом обелодањено је да ће од следеће недеље бити отворена ковид болница у "Штарк арени" на Новом Београду са 500 болничких кревета.

Србија 04.07.2020 | 12:32
"Штарк арена” привремено постаје ковид болница

Први пацијенти би у највећу дворану на Балкану требало да буду смештени већ од понедељка, док ће још 240 места бити обезбеђено у Ортопедској болници на Бањици која се враћа у ковид систем. 

За време првог удара короне, од марта до маја, није било потребе да се "Арена" претвара у привремену болницу, пошто су били довољни капацитети Хале 1 Београдског сајма. Сада је, међутим, одлучено да се барем за сада Сајам растерети, а да пацијенти буду пребачени у "Арену" пошто током лета нема већих заказаних манифестација.

Након састанка и анализе епидемиолошке ситуације и капацитета здравственог система, министар здравља и лекари, директори свих ковид болница, заједно су изашли пред медије и још једном апеловали на све грађане да се придржавају мера превенције, да буду одговорни према себи и својим најближима, јер је то једини начин да заједно успешно пребродимо епидемију.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Глоговачки Ритривер

04.07.2020 11:21

500кревета,то као да Миле Китић прави концерт.

ОДГОВОРИТЕ