Све више туриста заражено, међу њима жена из Србије

Након случаја породице из Београда која је "депортована" из Грчке након што је утврђено да је мушкарац био позитиван на корона вирус, према писању тамошњих медија код још једне наше туристкиње откривено је да је заражена Ковидом 19!

Свијет 04.07.2020 | 11:25
Све више туриста заражено, међу њима жена из Србије

Како је пренело више грчких листова и сајтова, 1. јула су тамошње власти обавиле 1.400 молекуларних тестова на путницима који су авионом стигли на неки од грчких аеродрома, а пет лица било је позитивно: по једна женска особа из Србије, Шведске и Румуније, као и двоје Грка који су допутовали у домовину. 

Највећи проблем је изазвала Швеђанка која се није придржавала 24-часовне самоизолације, већ је пронађена како се шетка Атином. На другој страни, грчки медији преносе да је српска држављанка код које је откривена корона допутовала авионом на Скијатос.

Да ће са порастом броја туриста који стижу у Грчку расти и број заражених потврдио је и јучерашњи дан. Од 28 откривених новозаражених, скоро половина, њих 13, били су туристи који су ушли у Грчку, а два случаја регистрована су на граничном прелазу са Бугарском, Кулата - Промахонас, на којем улазе и српски туристи.

Ипак, у овом случају, није обелодањено које су националности особе које су биле позитивне на тесту, али је према причама наших туриста, последњих дана појачано тестирање српских држављана, вероватно због епидемиолошке ситуације која тренутно влада у Србији.

Према протоколу који је на снази у Грчкој, сви којима налази буду позитивни на корону требало би да остану у неком од хотела-карантина најмање 14 дана, осим у случају да им је здравствено стање такво да захтева хоспитализацију.

Како изгледају такви хотели-карантини и живот у њима "Блиц" вам је пре неколико дана дочарао, баш као и несвакидашње путешествије једне београдске породице која је после три дана обавештена да је један њен члан позитиван на корону и понуђена им је алтернативна варијанта - експресан повратак у Србију.

(Блиц)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Рацо

04.07.2020 10:05

Незнам да ли је толико битно ове године ици на море,а људи упорни,и сами иду у ризик да би пар дана били на мору,да ли је то море вриједно да цовјек ризикује своје здравље,мислим да није

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

04.07.2020 11:29

апсолутно се слазем

Name

Андриц

04.07.2020 12:54

А сто је море заразније него останак у својој дрзави,по којој логици.С обзиром да су све земље погодјене корона вирусом,због цега су уопсте било какве забране на снази.Је ли сад битно јесам ли ја отисао на море,или сам код своје куце,је ли имам пасос БиХ или пасос Њемацке,ево нека ми неко објасни у цему је разлика сто се тице короне...

Name

Игор

05.07.2020 06:48

Не сикирај се. Следеце неце сигурно ици, јер це се туци по Београду за крух. Мисле људи има пара и залиха немилице, е ту су се преварили. Пара нема, а залихе истицу, бјезат це оне на село у Србији да узгајају стоку а на авион заборавити.

Name

Последњи кинески цар

04.07.2020 10:11

Туриста ми уопште није жао. Жао ми је оних других, невиних људи које ће ови лудаци заразити. Све би их стрпао у карантин и држао три мјесеца па тек онда поново тестирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

04.07.2020 10:50

Ма само сведски модел и природна селекција!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@јинг јанг

04.07.2020 12:01

ти или си будала или си луд!Какав Сведски модел цовеце????

Name

Андриц

04.07.2020 13:05

За @:а ста је било ово у вецини дрзава од 01.05.-01.07. него Сведски модел.Само су сведјани паметнији,нису пустили да им економија пропада.Засто наси опет не уведу ванредно стање и полицијски цас,ста је проблем.Аааа...немају м...,не смије.Па сто су уводили у марту,јесу мислили да се тако вирус побједјује.Па то не би дјеца у основној сколи тако урадила.А признајмо,сад је гора ситуација него у марту.А сви смо говорили и у марту да не треба да нас затварају,али дзаба,власт је мислила да је паметнија.И ста на крају доцекасмо...Сведски модел,зар не,али са урусеном економијом,са нових пар милијарди задузења,итд...

Name

Перо

04.07.2020 13:53

Шведи Најпаметнији То ће показати крајњи резултат.

Name

Ре

04.07.2020 16:49

Шведски систем је закон...ком обојци ком опанци...

Name

Јах

04.07.2020 11:55

Да ли ви знате цитати или сте само мало ограницени? Људи су били позитивни приликом уласка у грцку. Дакле, заразени су у својим домовинама. Сад...исао ти на море, или на слави, или на сахрану, или само сједис у кафицу, а заразен си, онда не видим каква је веза са љетовањем...по мени је боље да су и тамо сконтали да су заразени, након тестирања, но да су остали куци недје у србији и да су сирили заразу не знајуци за то..и мозда нехотицно убијајуци своје вољене... Али ви се закацили за љетовање њихово..засто? Зато сто знате само да завидите..гласајте и даље за додика и вуцица и завидите свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грци депортивали Србе?

04.07.2020 14:22

Па зашто, људи? Па Срби су православци као и Грци, побогу? Нас неће вирус. Иако га буде, одемо у цркву, помозимо се и он је нестао! Ми Срби никад не обољевамо! Ми смо вјерници! Грци би требали заједно са тим људима које су депортивали да се помоле у цркви и да се изгрле и изљубе и да их врате. Да им се извине јер су их увредили. Срби су добри и немају вирус!

ОДГОВОРИТЕ