УС опен у опасности – Ђоковић се обратио играчима

Последње информације указују на то да ће организација УС опена у планираном термину бити тешко изводљива, па се огласио и Новак Ђоковић.

Тенис 03.07.2020 | 15:57
УС опен у опасности – Ђоковић се обратио играчима

"Марка" преноси да се први рекет света обратио играчима на АТП туру са позиције председника Савета играча.

Истиче се да Ђоковић сматра да коронавирус диктира дешавања у свету и усагласио се са мишљењем главном епидемиолога САД Ентонијем Фаучијем да пандемија не иде у правом смеру.

Размаци између термина су мали због сезоне која је на измаку и због тога би тренутно тешко могло да се игра у Њујорку од 31. августа до 13. септембра, а да се потом сви играчи врате у Европу где би био обавезан карантин од 14 дана.

Ролан Гарос је заказан већ за 20. септембар, а током августа и септембра је у плану још неколико турнира из Мастерс серије, како на америчком континенту, тако и у Европи.

Новак се зато обрадио играчима који су већ резервисали смештај и купили карте за САД и саопштио им да ће тражити од организатора да им врати новац, односно, подмири све трошкове уколико не буде турнира.

У Њујорку је до сада регистровано око 420.000 случајева коронавируса, а преминуло је више од 32.000 и то је највеће жароште ковид-19 у САД.

Један од заражених био је управо Новак Ђоковић у Задру на "Адрија туру", који је пре два дана тестиран негативно, као и његова супруга Јелена.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рашид

03.07.2020 17:43

Јебала вас корона,докле више да зајебавате народ? Направиште од короне да је гора од рака и срчаног,можданог удара.човек несме умрети од старости,корона је важнија.фууујјјј

ОДГОВОРИТЕ