Ово су ВИП робијаши! Познати који су завршили у затвору!

Вест да је Романа Панић ухапшена у аустралијском граду Бризбејну јер је са својим партнером Филипом Мркајићем пљачкала банкомате шокирала је јавност широм региона.

Забава 02.07.2020 | 16:18
Ово су ВИП робијаши! Познати који су завршили у затвору!

Популарна певачица важила је за некога ко је успешан у свом послу, има хитове, наступе и самим тим довољно новца да себи приушти лагодан живот, али по свој прилици њој то није било довољно.

Она, међутим, није једина од познатих која је завршила иза решетака. Неке од ВИП личности били су на робији због трговине наркотицима, пијанства, недозвољеног поседовања оружја, нелегалних трансфера и других преступа.

Аца Лукас 

Хапшење ми је намештено. 

Александар Вуксановић, познатији као Аца Лукас, ухапшен је пре 17 година у акцији "Сабља" и осуђен на четири месеца затвора због неовлашћеног поседовања пиштоља. Касније је изјављивао да му је хапшење намештено, али да није могао да се избори и докаже невиност.

Цеца Ражнатовић 

Паклени живот у ћелији  

Иста акција "Сабља" је "дошла главе" и Светлани Цеци Ражнатовић, која је такође неколико месеци провела у ћелији. Најпре због сумње да је контактирала са члановима земунског клана, а затим и због непријављеног арсенала оружја и сумњивих послова у вези с препродајом фудбалера Обилића. Цеца је због овог последњег кривичног дела осуђена на осам месеци затвора 2011. године, које је провела са наногицом у својој кући. - Сећам се да никада нисам видела онолике бубашвабе! Услови живота у тој рупи били су паклени - рекла је Цеца по изласку из Централног затвора 2003.

Џеј Рамадановски 

Луксузни затвор 

Због прекомерне количине алкохола у крви и вожње у пијаном стању иза решетака се нашао и Џеј Рамадановски. Певач је згрешио у Шведској, а тамошњи затвори су комфорнији него поједини наши хотели. - Провео сам шест и по година у дому, па ми није било тешко да се привикнем на скандинавске услове. У затвору смо имали теретану, сауну, џакузи и соларијум, па се некако и могло живети - рекао је фолкер.

Здравко Чолић

Девизе му дошле главе

Средином осамдесетих, у јеку највеће славе, ухапшен је Здравко Чолић на аеродрому у Охриду, када му је у џепу нађена поприлична свота девиза. Према тадашњем закону, то је било строго забрањено, посебно ако за тај новац није био пријављен порез. Чола се ипак извукао, па је пуштен након саслушања од три дана.

Бора Чорба

Обијао станове богаташа 

И фронтмен Рибље чорбе Бора Ђорђевић је био седам дана у истражном затвору као средњошколац јер је с друштвом упадао у богаташке станове и од тако стеченог новца куповао инструменте.

Данијела Вранић

Возила пијана, па напала полицајца

Тужилаштво у Београду пре неколико година подигло је оптужницу против Данијеле Вранић због напада на полицајца током привођења у центру Београда, кад је са 1,84 промила алкохола у крви правила дармар по центру града бежећи од патроле. Певачица је након суђења морала да плати поприличну суму одштете, али је затвор избегла. Провела је само једну ноћ у ћелији на трежњењу.

Ана Николић

Ноћ у раковичкој станици

Ана Николић је пре осам година провела ноћ у полицијској станици у Раковици, где је имала сукоб с полицијом. Када су је зауставили, певачица је једва гледала на очи и измерено јој је 2,03 промила алкохола у крви, након чега је с братом задржана на трежњењу. Она је од тога направила општи хаос јер се свађала с полицајцима. Због идентичног прекршаја ноћ у полицији провела је и Романа Панић пре неколико година.

Жарко Лаушевић

Двоструко убиство

Жарко Лаушевић осуђен је на 13 година затвора због двоструког убиства у јулу 1993. у Подгорици. Он је тада упуцао Драгора Пејовића и Радована Вучинића, док је Андрију Кажића тешко ранио. На суђењу се бранио тврдњама да је пиштољ потегао у самоодбрани, јер су претходно убијени младићи напали њега и његовог брата Бранимира. Осуђен је на 15 година затвора, али је ту казну укинуо Савезни суд и наложио да се поступак понови. У новом поступку 1998. осуђен је на четири године, па је аутоматски пуштен из затвора, након чега се преселио у Њујорк. Три године касније казну је поново преиначио Врховни суд, осудивши га коначно на 13 година. Средином 2009. Лаушевић је по потерници ухапшен у САД, али је убрзо пуштен.

Ђани, Митар и Пријовић

Кућни затвор 

Почетком априла у кафеу једног хотела ухапшени су Радиша Трајковић Ђани, његова супруга Слађана и син Милош, фудбалер Александар Пријовић, Митар Мирић, као и још двадесетак особа јер нису поштовали забрану окупљања у затвореном простору због пандемије коронавируса. Сви они осуђени су на по три месеца кућног затвора.

Боки 13

Рекетирао бизнисмене у Скопљу

Некадашња ријалити звезда ухапшен је прошле године под оптужбом да је са још неколико лица рекетирао бизнисмене у Скопљу за милионске износе. Пре недељу дана Боки 13 због тог кривичног дела осуђен је на девет година затвора. 

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар