НОВИ СИМПТОМ: 4 сата није могао да му се "спусти" због короне!

Колико је корона вирус опасан, боље од научника и студија говоре статистике. До данас је у свету од последица ове заразне болести преминуло више од пола милиона људи, а какве ће негативне последице имати по здравље имати они који су прележали ковид-19, још увек се не зна.

Занимљивости 01.07.2020 | 23:38
НОВИ СИМПТОМ: 4 сата није могао да му се "спусти" због короне!

Чак и симптоми варирају од особе до особе. Данас је све више оних који немају никакве знаке обољења или врло благе попут мучнине, дијареје, губитка чула мириса и укуса и цурења из носа. У озбиљније симптоме спадају отежано дисање, бол у грудима, висока тампература, изузетна физичка слабост...

<стронг>А сада би овој листи симптома могао да се придода и један потпуно неочекиван - пријапизам. Мушкарац (62) из Француске доживео је крајње непријатну ситуацију у болници где је лечен од заразе корона вируисом.

Наиме, имао је ерекцију у трајању од читава четири сата. Ово обољење се назива пријапизам, опасно стање које се манифестује дуготрајном патолошком ерекцијом.

Како су лекари објаснили, ову појаву проузроковала је "нагомилана" крв у пенису, а за коју се, приликом дренирања испоставило да је пуна угрушака. 

Професор Рупен Арија са Краљевског колеџа из Лондона каже:

<ем>"Код великог броја тешко оболелих од ковид-19, који су у критичном стању и на интензивној нези, примећена је појава згрушавања крви која често води до плућне емболије и других опасних стања."

Иначе, згрушавање крви или тромбоза пријављени су као опасна компликација код трец́ине пацијената заражених корона вирусом. Када угрушци зачепе артерије или вене, блокаде могу изазвати фаталне срчане и мождане ударе. А сада се испоставило и да могу довести до пријапизма.<бр /><бр />Колико је познато, ово је први пут да се ово опасно стање доводи у везу са инфекцијом корона вируса.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Куроња

07.07.2020 13:11

Масала

ОДГОВОРИТЕ