Угашено жариште вируса корона у Дјечијем вртићу

За последњих шест дана у србачкој општини није евидентиран ни један нови случај обољелих од вируса корона, а тренутна епидемиолошка ситуација је под сталном контролом, данас је за БН изјавио начелник општине и командант Штаба за ванредне ситуације општине Србац Младјан Драгосављевић. 

Република Српска 01.07.2020 | 16:29
Угашено жариште вируса корона у Дјечијем вртићу

Он је рекао да и поред повољног стања нема мјеста самозадовољству и опуштању градјана, јер се мјере заштите и даље морају поштовати, нарочито када је ријеч о ношењу маски и избјегавање масовних скупова.

Да  подсјетимо, жариште вируса појавило се у Дјечијем вртићу „Наша радост“, у којем је од 17. до 25. јуна заражено чак 13 радница ове предшколске установе, 15-торо дјеце, 4 родитеља и једна жена из породице обољелог дјетета.

На срећу, готово све заражене особе су имале блаже симптоме болести и благовремено су смјештене у одговарајуће здравствене установе. Особе које су се налазиле на пулмолошком одјељењу УКЦ у Бања Луци, враћене су у кућну изолацију гдје ће провести још 14 дана, додао је начелник Српца Младјан Драгосављевић.

Иначе, у кућној изолацији налази се око 260 лица, углавном радница и дјеце из вртића, родитеља и других особа које су биле у контакту са зараженим особама. Један број њих ускоро ће изаћи из кућне изолације. Они су под сталним надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља. 
У овој општини од почетка епидемије  тестирањем је потврдјено обо0љење од вируса корона  укупно 40 особа од којих је 10 излијечено, а двије особе, које су имале и придружене болести, су преминуле.

(БН/С.К.) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гавра

01.07.2020 16:17

Па шеф кризног штаба је вичан стручњак јер све ради по налогу мирка којича и нормално успјех је ту јер зна се ко коси само по линији драгосављевицу слуго сиротане и даље клањај се смртниче

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.07.2020 18:31

Сигурно тестирали па нема заражени...