Стање са короном у Београду горе него било гдје!

Председник Републике Србије Александар Вучић гост је јутарњег програма у ком говори о Србији након избора, епидемиолошкој ситуацији у Новом Пазару и појашњава прети ли нам опасност од ширења епидемије коронавируса, као и свим другим актуелним темама.

Србија 01.07.2020 | 11:38
Стање са короном у Београду горе него било гдје!

Вучић о Косову

- Очекују нас важни разговори у Београду. Море да се договоре Немци и Французи шта ће бити са нама, ми непризнајемо независност Косова. Ми смо спремни за дијалог. Слушао сам 500 неких предлога, али ништа нисам добио на папиру.

- Морамо увек бити у изнудици, али морамо да водимо рачуна о следећем потезу, додао је председник. 

Вучић о корона вирусу у Београду

- Стање у Београду је горе него било где у Србији.

- Здравље људи је најважније, али ће опет неко доћи и питати а што ми је смањена плата, што немам горива, угља, пензије. 

- Морамо наћи средину, не кукати што чекамо у реду и не идемо да се тестирамо по 16 пута, то је случај у Београду, а имамо људи који су умрли, јер нису ни стигли да се тестирају. 

- Седемдесет одсто заражених у од јутрос у Београду, а стање је алармантно и у Војводини.

Вучић о Новом Пазару

- Велики број заражених лица је изазвало бригу и донело проблеме људима у Пазару, а муку здравственим радницима, а онда су почеле и све друге ствари да се догађају које уз то иду, од политике па редом са лажима. У сваком случају, потпуно је јасно да је у Новом пазару најуреженија болница, упркос свим лажима, како од 10 респиратора, раде само три, па редом. Када се играте таквим стварима у месту где људи умиру, то говори колико лоше желите земљи својо, рекао је Вучић.

- То су све лажи, сви респоратори раде. Ми смо их однели доле, у овом тренутку три особе су на респиратору, и још два која нису укључена. Треба да се покаже више пажње људима у болници, пацијентима. Најлакше је окривити неког другог, људи су уморни, сваки дан треба да приме од 65 до 100 људи. Најгоре је кад бивши нарко дилери скандирају председници Владе. Још 14 људи из Крагујевца је послато у Нови Пазар. Људи су забирнути морате да бринете о њима.

- Ево ја вас молим да покажете слике болнице Новог Пазара изнутра и споља.

Најлакше је окривити другог, а најгоре кад бивши нарко дилери скандирају председници Владе

Најлакше је свалити кривицу на другога. Лекари су уморни, додао је он. Да је све ово покушај политичке манипулације, потврдио је и председник и запитао

- А шта је то што недостаје, осим лекара и медицинског особља.

Проблем је унутрашња организација и системске грешке, без обзирада ли се ради о грешки на локалном или централном нивоу, али не можте због тога да оптужите државу, додао је председник. 

- Најгори су ми они из Београда кој и се радују свакој смрти, а у свакој смрти виде свој политички успех.

Истиче да је у Пазару био проблем унутрашње организације, како каже, догодиле су се системске грешке, али не може да се каже да нема опреме, када то, додаје, није тачно.

- Кажу нема тестова, а ми имамо 200.000 ПЦР тестова, а причају како нема, а ми сваки дан купујемо тестове. Не можемо да затворимо земљу. Не можемо да отпустимо грађане. Нереално је да је ситуација у БИХ боља него код нас, то је нереално. Болница у Новом Пазару је боља од свих болница него у БиХ.

(Курир)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Миле

01.07.2020 09:53

Болница Србија је боља од свих болница у Србији само да се зна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.07.2020 11:36

Мислис на корупцију? Бас су у томе добри.

Name

Ухх

01.07.2020 11:37

Немој сада Вуцицу кукати. Теби су избори били нај вазнији.

Name

Циркус

01.07.2020 13:37

Откуд да се он сад јави а плус тога и онај вулин а неки дан је био позитиван на ту исту корону.Док су се многи питали прије пар дана ста је са вуцицем док су му 4 министра и блиска сарадник били позитивни након тестирања а није просло ни седмицу дана опет се јавља у јавности.Зар није у некој изолацији??? или недај ми ти бозе на респиратору

Name

Глупост влада

01.07.2020 11:12

Када, након толико мјесеци, колико траје пандемија, неки политицар изјави овако несто, онда схватите да је у питању велика завјера. Неко ко се налази на целу администрације која би морала СПРИЈЕЦИТИ пандемију, мора знати да је Београд велики град и да све сто се десава битно у епидемији у овој земљи мора да се деси прво у Београду. Оцигледно се ради о смисљеном плану да градјане доведу у заблуду, сервирајуци им свакодневно лазне податке о вирусу, покусавајуци да са себе скину одговорност за наставак сирења заразе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ватра

01.07.2020 14:21

Теско је савладати ватру у коју се додавало запаљивих супстанци данима, без икакве мјере. Кад позар захвати велику поврсину, офанзивно СЕ сири, без обзира на све хитне мјере гасења.

Name

А

01.07.2020 11:27

Док год се народ буни против власти, корона има да немилосрдно расте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

02.07.2020 08:08

Лик удара банану дјецаку од 10-так година...ста реци????

Name

Ацим

01.07.2020 11:28

Молим те Вуцицу ти си паметан цовјек . Хитно врати све мјере . Полициски цас . Забрана кретања петком од 17х до понедељка у 5х . Затворити кафице фризерске све затворити осим пекаре и гранапе границе све да се затворе војска са дугим цијевима хитно на улице ма мухама забранити лет све док не продје корона . Мјере хитно вратити и увести нај ригорозније мјере . Карантине изолаторије затворити и изоловати све обољеле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

01.07.2020 12:00

Паметан је као и ти. До када ће те мјере трајати, до сљедећих избора и тада опет допустити све како би се остварио привид код људи да је све у реду и да гласају. Срам било и тебе и њега. Он и кризни штаб су извршиоци КД против здравља људи.

Name

ре

01.07.2020 12:14

Сто му то ненаписа пред изборе тај дан није постојала корона.

Name

хајде

02.07.2020 09:05

будало не лупетај, нема пандемије само пландемије. од оваквих будала као сто си ти не мозе се остати. види се да ниста не знас о имуном систему.

Name

Јурнал

01.07.2020 11:51

Избори су највазнији. Данас понављање. А сутра цемо се кајати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.07.2020 12:11

Тако је. Он је организовао изборе да би уцврстио своју позицију. Сад као брине за народ. Покрао изборе и сад је главни. Фујјјјј

Name

признао је!!!

01.07.2020 12:22

"системска грешка" као и свуда.Апсолутиста се ослања на подобне и неуке да ко не каже "цар је го !" Од ВМА до пазарске болнице климоглави су промовирани.Па ко преживи.У "Србији" ако овако настави за годину дана остаће само још понеки љекар пред пензију и они што су свјесни свога незнања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

01.07.2020 14:41

Који је то лазов и манипулатор.Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

01.07.2020 16:51

Ко си ти кад тако писес о цовјеку који има све сто цини цовјека цовјеком

Name

за ок

01.07.2020 20:17

људина као и ти..срам било и тебе и њега..по чему је он човјек?фуј

Name

01.07.2020 19:44

ШТА ОВАЈ ЧОВИЈЕК СВЕ ИЗЈАВЉУЈЕ? НАРОДЕ ЈЕЛИ ОН ЛУД? ПОМОЗИТЕ ЧОВЈЕКУ ДА СЕ САБЕРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

01.07.2020 22:00

Фрајеру један док су били избори рекао си да је то нешто благи вирус.Господин није водио кампању,а сто би радио када се унапред знало . Такодје и код нас Бурле је до сада знао резултате ,а сада це мозда бити и другације. Постоји могућност да се купују гласаци преко волонтера. Нема ста Корона узима свој данак.

Name

Др

02.07.2020 00:29

Нзм сто овај народ толико полаже у Вучића али мислим да има подршку неких европских земаља ,све је то због Косова ,јер он као косово одржава како му они нелозе ,то Шиптари знају и мудлим да све то све унапред договорено ,знају то и Шиптари. Косово никада више српско.бити неце, жалосно али тако је. Док је Вучић на челу Србије они су безбедни.

Name

02.07.2020 07:54

Је ли на Звјездари?

ОДГОВОРИТЕ